Prospan, 10 šumečih tablet

Prospan šumeče tablete so zdravilo rastlinskega izvora, namenjeno lajšanju izkašljevanja, z dvojnim učinkom: mehča gost izloček oz. sluz v pljučih in zmanjšuje krč sapnic. Zdravilo je namenjeno odraslim in otrokom, starejšim od 6 let.
Več...
Pakiranje
6,07€

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

bršljan

Kaj je zdravilo in za kaj ga uporabljamo
Prospan je zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja kot pomoč pri redčenju goste sluzi v dihalnih poteh, s čimer olajša izkašljevanje.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila
Če se pojavi oteženo dihanje, vročina ali gnojni izpljunek, se morate posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom. Sočasna uporaba zdravila Prospan in zdravil, ki zavirajo kašelj (na primer kodein in dekstrametorfan), ni priporočljiva brez posveta z zdravnikom. Če imate gastritis (vnetje želodca) ali želodčno razjedo, morate biti pri uporabi zdravila Prospan previdni.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. O varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem ni dovolj podatkov, zato uporaba v tem obdobju ni priporočljiva.

Pomembne informacije o zdravilu
Priporočljivo je, da ob šumečih tabletah uživate veliko čaja in drugih toplih napitkov.
Zdravilo ni primerno za otroke, mlajše od 6 let.

Odmerjanje zdravila
Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let: Zaužijte 1 tableto zjutraj in 1/2 tablete zvečer.
Otroci od 6 do 12 let: Zaužijte 1/2 tablete zjutraj in 1/2 tablete zvečer.

Način uporabe zdravila
Za peroralno uporabo. Ustrezni odmerek raztopite v kozarcu tople ali hladne vode (v približno 100-200 ml) in popijte neodvisno od obrokov hrane. Zdravilo vzemite zjutraj in zvečer. Tableta se lahko deli na enake odmerke. Priporočljivo je, da ob zdravilu Prospan uživate veliko čaja in drugih toplih napitkov.

Če se znaki vaše bolezni ne izboljšajo v 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Dobavitelj: Engelhard Arzneimittel GmbH & Co. KG, Herzbergstraße 3, D-61138 Niederdorfelden, info(at)engelhard.de

Vichy vam je na voljo 20% ugodneje + Brezplačna dostava.

Vichy vam je na voljo 20% ugodneje + Brezplačna dostava.

Vichy kozmetika je ena izmed najbolj prepoznavnih francoskih znamk. Poznani so po izdelkih za vse tipe kož, vse od občutljive do suhe ali mastne kože kot tudi po izdelkih za nego las in lasišča. Vichy proizvaja kozmetiko tako za ženske kot tudi za moške. Izdelki znamke Vichy so obogateni z ...