Rhodiola NOW, 60 kapsul

Napovedujemo NOW vikend: Vsi izdelki NOW so vam ta vikend na voljo 15% ugodneje. Koda za popust: now15.
Rhodiola ali rožni koren (Rhodiola rosea) je avtohtono zelišče arktičnih in alpskih predelov Evrope kot tudi Azije in Amerike. Vsaka kapsula vsebuje 500 mg izvlečka korenine rhodiola.
Več...
Pakiranje 60 kapsul
24,91€

Rhodiola

Rožni koren (Rhodiola rosea) je avtohtono zelišče arktičnih in alpskih predelov Evrope kot tudi Azije in Amerike.

Mesnato zelišče lahko zraste doseže vse od 5 centimetrov do pol metra višine. Iz podlage zelišča lahko zraste več bilk, ki se v poletnem času razcvetejo. Cvetovi  Rhodiole zelo majhni; prepoznamo jih po rumeni oziroma rumenozeleni barvi.

V korenini Rhodiole je bilo identificiranih okoli 140 različnih snovi. Korenina Rhodiola rosea radix vsebuje fenole, organske kisline, terpenoide, flavonoide, fenolkarboksilne kisline, rosavin in še mnogo drugih substanc. 

Zanimivo pa je tudi, da se vsebnosti različnih snovi v eteričnem olju iz Rhodiola rastline razlikuje glede na to, kjer je bila Rhodiola vzgajana. Kot primer: če bi primerjali Rhodiola olje iz Rusije in iz Bulgarije, bi opazili, da se signifikantno razlikujeta v vsebnostih pomembnejših kemijskih spojin. 

Vplivi na človeško telo

  • Adaptogen, ki ščiti med fizičnim stresom.
  • Pripomore k normalnemu kroženju krvi, kar je povezano z delovanjem možganov.
  • Pripomore k optimalni mentalni in kognitivni aktivnosti.
  • Za moč in kondicijo.
  • Rastlinski antioksidant za zaščito celic.

Izvleček Rhodiole je standardiziran na min. 3 % rosavinov in min. 1 % salidrozidov.

Vegetarijanska/veganska formula.

Uporaba in priporočena dnevna količina: 
Priporočen dnevni odmerek: 1 kapsula, 1- do 2-krat dnevno, na prazen želodec.

Vsebnost:

Sestavine 1 kapsula 2 kapsuli

Rožni koren (Rhodiola rosea) standariziran izvleček korenine
(min. 3 % skupnih rosavinov in 1 % salidrozidov)

500 mg 1000 mg

Sestavine: 
Izvleček korenine rožnega korena (82 %), kapsula (celuloza), celuloza, sredstvi proti sprijemanju: silicijev dioksid, magnezijeve soli maščobnih kislin rastlinskega izvora.

Ni proizvedeno iz pšenice, glutena, soje, mleka, jajc, rib, lupinarjev ali oreščkov. Proizvedeno na liniji, kjer se proizvajajo tudi izdelki, ki vsebujejo zgornje alergene.

Pakiranje (60 kapsul) zadostuje za 30 do 60 dni.

Opozorila:
Samo za odrasle. Nosečnice in doječe matere ter osebe, ki jemljejo zdravila ali imajo zdravstvene težave, naj se o uporabi izdelka posvetujejo z zdravnikom.

Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti! Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjujte pri temperaturi do 25° C, zaščiteno pred vlago in svetlobo! Plastenko shranjujte dobro zaprto! Shranjevati nedosegljivo otrokom! Ne uporabljajte pripravka , če je varovalna folija pod zamaškom poškodovana. Zavržite priložen neužiten zavojček, ki omogoči, da ostane proizvod nespremenjen.

NOW vikend - vsi izdelki NOW so vam ta vikend na voljo 15% ugodneje. Koda za popust: now15.

NOW vikend - vsi izdelki NOW so vam ta vikend na voljo 15% ugodneje. Koda za popust: now15.

V podjetju NOW FOODS verjamejo, da so naravni izdelki prijaznejši in varnejši kot sintetični. Osnovno vodilo podjetja je ponuditi naravne in učinkovite izdelke visoke kakovosti, ki bodo dostopni vsakomur. Vztrajanje podjetja pri naravnih izdelkih je eden od mnogih faktorjev, zaradi katerih izstopa ...