izbor

Hitri testi za samotestiranje COVID-19 (5 antigenskih testov), Roche

Novi hitri antigenski testi za samotestiranje na SARS-CoV-2. Komplet za samotestiranje: Testi za samotestiranje COVID (5 testov) za odvzem brisa iz sprednjega dela nosu. To je hitri test za samotestiranje COVID-19; test traja 15 do 30 minut. Test je primeren za samotestiranje zaposlenih.
Več...
Pakiranje 1 komplet
21,58€

Hitri antigenski testi za samotestiranje COVID (na SARS-CoV-2), komplet petih testov za odvzem brisa iz sprednjega dela nosu.

Test je primeren za samotestiranje zaposlenih.

Komplet za samotestiranje vam pomaga hitro in enostavno ugotoviti, ali ste morda okuženi z virusom SARS-CoV-2 ali ne. Test za samotestiranje COVID lahko opravite iz udobja svojega doma in zanj ne potrebujete nobenega posebnega usposabljanja, saj je enostaven za uporabo.

Vsak komplet za samotestiranje vsebuje vse, kar potrebujete za izvedbo 5 hitrih testov za samotestiranje COVID. Sestavni deli, ki jih potrebujete za izvedbo testa, so:

 • testna kaseta,
 • epruveta s pufrom,
 • pokrovček s kapalko,
 • sterilna brisna palčka,
 • držalo za epruveto,
 • navodila za uporabo in kratek vodič (Kratka navodila za uporabo).

Samotestiranje COVID: Kako uporabiti test?

kako uporabiti test za samotestiranje covida

1. Odvzem brisa za samotestiranje

Pred in po izvedbi testa si roke umijte z milom in vodo ali uporabite razkužilo za roke. Odstranite bris iz embalaže. Zagotovite, da se dotikate samo ročaja brisa in ne mehke blazinice na konici.

Glavo rahlo nagnite nazaj. Bris z mehko blazinico naprej vstavite v vašo levo nosnico. Počasi potisnite bris pribl. 2 cm naprej (vzporedno z nebom vaših ust - ne navzgor), dokler ne naletite na upor. Ne pritiskajte.

Bris za samotestiranje COVID 4-krat zavrtite (za pribl. 15 sekund) ob sluznico nosne stene, preden ga odstranite iz nosnice. Postopek ponovite v vaši desni nosnici, z uporabo istega brisa.

2. Priprava vzorca za samotestiranje COVID

Bris vstavite v cevko, dokler se mehka blazinica ne nahaja v tekočini. Stisnite cevko v spodnjem delu in jo trdno zadržite.

Več kot 10-krat premešajte bris za samotestiranje, da biološki material prenesete iz blazinice v tekočino. Bris odstranite med stiskanjem strani cevke, da iz brisa iztisnete tekočino. Odstranite blazinico in varno zatesnite cevko s pokrovčkom s šobo.

3. Izvedba samotesta COVID

Testni pripomoček namestite na ravno površino. Cevko držite pokončno nad okroglo odprtino, (ne nad pravokotnim okencem za rezultate).

V okroglo odprtino nanesite natančno 4 kapljice. Po potrebi nežno stisnite strani cevke.

Opomba: S COVID testom lahko nadaljujete tudi če pomotoma na testni pripomoček nanesete 5 kapljic.

4. Interpretacija rezultatov: Kako ugotoviti ali ste okuženi s COVID virusom?

Nastavite časovnik in po 15 do 30 minutah odčitajte rezultate testa. Rezultati testa, ki so odčitani po več kot 30 minutah bodo morda nepravilni.

kje kupiti teste za samotestiranje

Pozitiven rezultat testa na COVID-19

Če je testna vrstica (T) vidna skupaj s kontrolno vrstico (C), potem to pomeni, da je test pozitiven.

Skrbno si oglejte rezultat: Test je potrebno smatrati kot pozitiven, če sta vidni dve vrstici - tudi če sta zbledeli.

Pozitiven test pomeni, da obstaja velika verjetnost, da imate COVID-19. Takoj se obrnite na vašega osebnega zdravnika/primarnega zdravnika ali vaš lokalni zdravstveni organ ter upoštevajte lokalne smernice za samoizolacijo. Vaš zdravnik vas bo morda moral za potrditev rezultata poslati na PCR-test.

Negativen rezultat testa na COVID-19

Če je vidna kontrolna vrstica (C) (ne glede na to kako zbledela je) in testna vrstica (T) ni vidna, potem to pomeni, da je test negativen.
Malo verjetno je, da imate COVID-19.


Vendar, tudi če je vaš test negativen, še naprej upoštevajte vse higienske in varnostne ukrepe.

Če sumite, da ste okuženi (tj. če imate prisotne simptome ali se ti simptomi slabšajo), se obrnite na osebnega oz. primarnega zdravnika. Morda imate kakšno drugo okužbo oz. je lahko vaš rezultat testa lažen. Test lahko ponovite po 1–2 dneh, saj COVID-19 ni mogoče povsem natančno odkriti v vseh fazah okužbe.

Neveljaven rezultat testa

Če kontrolna vrstica (C) ni vidna, potem je potrebno rezultat smatrati kot neveljaven.
Test ne deluje pravilno in izvesti morate drug test z uporabo drugega testnega kompleta.


Morda ste nepravilno izvedli test. Skrbno preberite navodila za uporabo in ponovite test. Če je vaš rezultat testa še vedno neveljaven, se obrnite na vašega zdravnika ali testni center za COVID-19.

Video z navodili za uporabo Covid testa.

 

Primeri uporabe

kako se samotestirati na covid-19

samotestiranje covid

Lahko se tudi uporablja kot hitri test za samotestiranje zaposlenih.

Pogosta vprašanja

A. Splošna vprašanja

Antigenski test SARS-CoV-2 Antigen Self Test Nasal je test za samotestiranje, ki deluje na osnovi lateralnega vleka. Pomaga pri odkrivanju prisotnosti antigenov virusa SARS-CoV-2 iz vzorcev brisa nosu pri posameznikih s sumom na COVID-19.

Potek okužb z virusom SARS-CoV-2 se lahko zelo razlikuje. Nekateri ljudje nimajo simptomov, drugi imajo blage simptome, kot so vročina, kašelj, izguba okusa ali vonja ali driska. Lahko pa povzroči tudi hujše simptome, kot so oteženo dihanje. Običajno se simptomi pojavijo v 5–6 dneh po izpostavljenosti virusu SARS-CoV-2, včasih pa lahko traja tudi do 14 dni.

Komplet za samotestiranje COVIDa-19 vam pomaga hitro in enostavno ugotoviti, ali ste morda okuženi z virusom SARS-CoV-2 ali ne. Test lahko opravite iz udobja svojega doma in zanj ne potrebujete nobenega posebnega usposabljanja, saj je enostaven za uporabo.

Hitri test poda rezultat vašega trenutnega virusnega bremena. Torej gre za odraz trenutnega stanja in ne daje nobenega zagotovila o razvoju okužbe v prihodnosti. Če potrebujete posodobljen rezultat, morate test ponovno opraviti.

V skladu z našimi navodili za uporabo mora test opraviti odrasla oseba, otroci, mlajši od 18 let, pa morajo biti pod nadzorom odrasle osebe.

B. Sestavni deli testnega kompleta

Vsak testni komplet vsebuje vse, kar potrebujete za izvedbo 5 testov za samotestiranje. Sestavni deli, ki jih potrebujete za izvedbo testa, so:

 • testna kaseta,
 • epruveta s pufrom,
 • pokrovček s kapalko,
 • sterilna brisna palčka,
 • držalo za epruveto,
 • navodila za uporabo in kratek vodič (Kratka navodila za uporabo).

V tem primeru ne uporabljajte poškodovanega testnega kompleta in uporabite novega. Priporočamo vam tudi, da poškodovani komplet prijavite lekarni, kjer ste testni komplet kupili, ali referenčni točki, kjer ste komplet prejeli. Poleg tega vam priporočamo, da dogodek sporočite lokalnemu centru za tehnično podporo podjetja Roche.

C. Specifikacije testa

Rok uporabnosti testa je 15 mesecev od datuma proizvodnje. Datum proizvodnje in rok uporabnosti sta navedena na hrbtni strani škatle kompleta ali na hrbtni strani folijskih vrečk v testnem kompletu.

Ne, testa ne smete uporabljati po izteku roka uporabnosti. Uporabite nov test.

Testno kaseto lahko uporabite največ eno uro po odprtju embalaže. Testne kasete ne uporabljajte, če je že več kot eno uro zunaj vrečke. Uporabite nov test.

Mutacije iz na primer Anglije, Južne Afrike in Brazilije ne vplivajo na zanesljivost testa.

D. Ravnanje s testom

Test uporabite pri sobni temperaturi (15–30 °C).

Vzemite brisno palčko iz embalaže. Dotikajte se samo držala brisa in ne mehke blazinice na konici. Rahlo nagnite glavo nazaj in vstavite bris z mehko blazinico v levo nosnico. Bris počasi potisnite približno 2 cm naprej (vzporedno z nebom – ne navzgor), da začutite upor. Brisa ne potiskajte s silo. Nato bris zavrtite 4-krat (približno 15 sekund) po nosni steni in jo odstranite iz nosnice. Korake ponovite z isto brisno palčko še v desni nosnici.

Ne, vzorec je treba testirati takoj po odvzemu.

Ne, vzorec je treba vzeti iz obeh nosnic z isto brisno palčko.

Lahko nadaljujete in testirate ta vzorec. Če je rezultat testa pozitiven, je zelo verjetno, da imate virus COVID-19. Če dobite negativen ali neveljaven rezultat, priporočamo, da test ponovite v skladu z navodili.

Razpon temperature za shranjevanje je 2–30 °C. Test hranite v suhem in hladnem prostoru, kjer ni izpostavljen neposredni sončni svetlobi.

Ne, ko odprete folijsko vrečko s testno kaseto (1. vrečko), morate test opraviti v roku 1 ure. Če je testna kaseta zunaj folijske vrečke več kot eno uro, test zavrzite.

Ne. Zaradi varnosti morajo biti brisne palčke sterilne.

Če je v vzorcu kri, test ne bo dal zanesljivega rezultata. Če imate občutek, da ste se med jemanjem vzorca poškodovali, se obrnite na svojega zdravnika ali lokalni center za tehnično podporo podjetja Roche.

Ne, epruvete ne stresajte. S tresenjem lahko nastanejo mehurčki, zaradi katerih je lahko težje nanesti pravilno število kapljic na testno kaseto.

V skladu z navodili za uporabo morate na testno kaseto nanesti točno 4 kapljice odvzetega vzorca. Proizvajalec pa je v študiji dokazal, da dodatni 1 ali 2 kapljici ne vplivata na rezultat testa. Če nanesete manj kot 4 kapljice, priporočamo, da ponovite test.

Pomembno je, da upoštevate pravilen postopek, opisan v navodilih za uporabo, saj lahko nepravilno ravnanje povzroči neveljaven ali nepravilen rezultat. Brisno palčko je treba vstaviti v epruveto tako, da je mehka blazinica potopljena v tekočino. Stisnite epruveto na dnu in trdno držite. Pomembno je, da med stiskanjem epruvete brisno palčko 10-krat zavrtite, da se biološki material prenese z brisa v tekočino. Ko odstranite brisno palčko iz epruvete, stisnite epruveto, da z mehke blazinice brisa odstranite tekočino.

Če puferska raztopina pride v stik s kožo/očmi/sluznico, jo temeljito sperite pod tekočo vodo. V primeru draženja kože se obrnite na svojega zdravnika in lokalni center za tehnično podporo podjetja Roche.

Če ste po oblačilih razlili veliko puferske raztopine (npr. če epruveta pade na oblačila in se popolnoma razlije), se preoblecite.

Če ste razlili le nekaj kapljic, lahko še vedno uporabite epruveto in izvedete test. Temeljito obrišite površino in si umijte roke. Če ste razlili večjo količino tekočine, zavrzite epruveto in uporabite nov test.

Antigenski test SARS-CoV-2 Antigen Self Test Nasal je namenjen samo za uporabo z vzorci iz nosnega predela. Vzorcev, ki niso pridobljeni z brisom nosu, ni mogoče uporabiti, saj je lahko rezultat testa napačen ali neveljaven.

Rezultat preberite po 15 minutah, vendar najpozneje v 30 minutah. Če rezultat preberete po na primer 45 minutah, lahko test pokaže neveljaven ali napačen rezultat. Ponovite test z novim testnim kompletom.

Sestavne dele kompleta zavrzite med gospodinjske odpadke ali v skladu z lokalnimi smernicami. Tekočine, ki je ostala v epruveti, ne spuščajte v odtok ali vodna telesa.

E. Interpretacija rezultata

Če imate pozitiven rezultat testa, je zelo verjetno, da imate virus COVID-19. Za nadaljnja navodila se obrnite na svojega zdravnika ali lokalno zdravstveno ustanovo. Vaš zdravnik bo za potrditev rezultata morda zahteval PCR test.
Medtem je pomembno, da upoštevate lokalne smernice glede samoizolacije.

Če okence z rezultatom testne kasete prikaže negativen rezultat, je malo verjetno, da imate COVID-19. Vendar kljub temu še naprej upoštevajte vse higienske in lokalne varnostne ukrepe. Če sumite, da imate okužbo (npr. če imate dolgotrajne simptome ali se simptomi slabšajo), se obrnite na svojega zdravnika. Morda imate drugo okužbo ali pa je rezultat testa napačen. Test lahko ponovite po 1–2 dneh, saj virusa COVID-19 ni mogoče popolnoma natančno zaznati v vseh fazah okužbe.

Če kljub negativnem testu niste prepričani, se obrnite na svojega zdravnika ali dežurno zdravstveno službo. Upoštevajte navodila zdravnika ali zdravstvene ustanove.

Ponovite test z novim testnim kompletom. Odvzemite nov vzorec z novo brisno palčko. Če so rezultati testa še naprej neveljavni, se obrnite na lokalni center za tehnično podporo podjetja Roche.

Možni razlogi so nezadostna količina vzorca, nepravilen odvzem vzorca in uporaba kompleta s pretečenim rokom uporabnosti ali neupoštevanje navodil za pravilno uporabo.

V kolikor kontrolno črto lahko vidite, ni nobenih pomislekov. Test lahko smatrate za veljavnega.

Tudi če je testna črta zelo šibka, jo je treba razlagati kot pozitiven rezultat testa. Za boljšo vidljivost spremenite razsvetljavo v prostoru (npr. umetno svetlobo zamenjajte z dnevno svetlobo ali povečajte svetlost). Če ste v dvomih, ponovite test ali se obrnite na svojega zdravnika.

Kje kupiti teste za samotestiranje COVID?

Testi za samotestiranje je možno kupiti v spletnih in fizičnih lekarnah.

Proizvaja: D Biosensor, Inc. C-4th&5th, 16, Deogyeong-daero 1556beon-gil, Yeongtong-gu, Suwon-si, Gyeonggi-do, 16690, REPUBLIC OF KOREA Izdelano v Južni Koreji
Pooblaščeni predstavnik: MT Promedt Consulting GmbH Altenhofstrasse 80 D-66386 St. Ingbert, Germany
Distribuira: Roche Diagnostics GmbH Sandhofer Strasse 116 D-68305 Mannheim, Nemčija.

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan najkasneje v roku treh delovnih dni.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 20% popust + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€.

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 20% popust + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€.

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 20% popust + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€. Popust in brezplačna dostava vam bosta obračunana v košarici: Akcija bo potekala od 4. 10. do 10. 10. 2022. Akcija ne velja za pakete izdelkov La Roche-Posay in izdelke, ki se že prodajajo pod ...