akcija

Sensilab FlexiForce, paket

Paket sestavljajo: 2 x Sensilab FlexiForce gel in 1x Flexiforce, hladilno/grelni obliži (3 obliži).
Več...
Pakiranje 2 x 100 ml + 3 obliži
Redna cena 33,70€
23,80€

Sensilab FlexiForce gel 

Medicinski pripomoček

FlexiForce gel vsebuje kombinacijo treh aktivnih sestavin, alkohola, mentola in evkaliptola, ki imajo močan hladilni učinek . Primeren je za uporabo pri zvinih, preobremenitvah, vnetju tetiv in pri udarninah.

FlexiForce gel je prijetnega vonja, se hitro vpije in kože ne masti. 

Navodilo za uporabo:
Nanesite 3 do 4 krat na dan in nežno vmasirajte na boleče področje. Po uporabi si operite roke. Priporočena in optimalna uporaba je 7 dni.

Opozorila:
Samo za zunano uporabo.
Uporaba gela ni primerna za otroke, mlajše od 6 let.
Gela ne uporabljajte, če ste noseči ali dojite.
Gela ne uporabljajte na poškodovani koži.
Gela ne uporabljajte na raztrgani/natrgani mišici.
Gela ne uporabljajte, če ste alergični na eno ali več sestavin.
Shranjujte nedosegljivo otrokom.

Sestavine (INCI):
AQUA, ALCOHOL, MENTHOL, GLYCERINE, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, EUCALYPTOL, TRIETHANOLAMINE, CI 42090

Sensilab Flexiforce, hladilno/grelni obliži

Medicinski pripomoček

FlexiForce hladilno-grelni obliži so obliži, ki hkrati hladijo in grejejo. 

Obliži vsebujejo kombinacijo hladilne (mentol) in grelne učinkovine (Vanillyl butyl ether) v ravno pravšnjem razmerju, da spodbudijo prekrvavitev obolelega dela in delujejo protibolečinsko. Sprva ohladijo, nato pa boleče mesto intenzivno grejejo.

Toplotna terapija se tradicionalno uporablja pri dlje časa trajajoči bolečini, pa tudi pri kronični bolečini.

Lastnosti:

 • lajšajo bolečine v mišicah, hrbtu, ramenih in vratu,
 • enostavna in praktična uporaba,
 • intenzivno delovanje,
 • registrirani medicinski pripomoček.

Pakiranje: 3 obliži velikosti 8 x 12 cm.

Kako obliž deluje?

Najprej ohladi
Obliž vsebuje učinkovino mentol, ki spada v skupino spojin s hladilnim učinkom. Deluje na receptorje za mraz, zaradi česar pride do občutka hlajenja, ob tem pa se temperatura kože ne spremeni. Mentol ima tudi protibolečinsko delovanje, saj z vezavo na bolečinske receptorje v koži, zmanjša občutek bolečine.

Poleg tega ima mentol tudi učinek na žile. V začetni fazi povzroči krčenje žil, zmanjšan pretok krvi in posledično tudi manjše otekanje prizadetega tkiva, v nadaljevanju pa povzroči širjenje žil, povečanje pretoka krvi ter pospešitev obnove prizadetega tkiva.

Nato intenzivno greje
Druga učinkovina v obližu je Vanillyl butyl ether (VBE), ki spada v skupino spojin s toplotnim učinkom. Po zgradbi je podoben učinkovini kapsaicin, ki jo pridobivajo iz čilija. Aktivira receptorje za toploto, zaradi česar pride do občutka gretja, ob tem pa se temperatura na koži ne spremeni.

VBE vpliva tudi na širjenje krvnih žil, kar izboljša prekrvavitev, spodbuja sprostitev mehkih tkiv in zmanjša zakrčenost mišic.

Skupna posledica vseh teh fizioloških sprememb je manjše občutenje bolečine.

FlexiForce hladilno-grelni obliž priporočamo:

 • vsem, ki imajo pretežno sedeče delo,
 • vsem, ki dvigujejo težka bremena,
 • vsem, ki zaradi bolečin v hrbtu ne morejo spati,
 • vsem, ki imajo kronične bolečine v hrbtenici in vratu,
 • vsem, ki čutijo zmanjšano gibljivost.

Sestavine:
L-Menthol, Vanillyl butyl ether.

Uporaba:

 1. Očistite in osušite prizadeto mesto.
 2. Prerežite in odprite vrečko ter vzemite obliž.
 3. Odstranite zaščitno folijo in obliž prilepite na prizadeto mesto.
 4. Dobro zaprite drsno zadrgo na vrečki s preostalimi obliži, da se ne izsušijo.

* Pred tuširanjem ali kopeljo obliž odstranite in z milom očistite mesto nanosa, da preprečite pekoč občutek. Umivajte se le s toplo, ne vročo vodo.

Shranjevanje: 
Shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjevati v hladnem in suhem prostoru, na sobni temperaturi, stran od svetlobe in v zaprti embalaži.

Opozorila: 
Samo za zunanjo uporabo. Ne nanašajte v okolico oči, ust, nosa, sluznice, ran ali vnete kože. Ne nanašajte, če imate alergijo na katerikoli drug tip obliža. V primeru preobčutljivosti na izdelek (izpuščaji, srbečica, rdečica itd.) takoj prenehajte z uporabo, mesto nanosa temeljito sperite z vodo in se posvetujte z zdravnikom. Nosečnice, ljudje z alergijami na zdravila, medicinske pripomočke ali kozmetiko, ljudje s sladkorno ali periferno arterijsko boleznijo se morajo pred uporabo posvetovati z zdravnikom. Otroci smejo uporabljati izdelek samo pod nadzorom odraslih. Obliž se ne oprime mesta nanosa, če je to mokro, mastno ali če pride v stik z lasmi ali oblačili.

Vichy SkinConsult AI - odkritje moč umetne intelegence in si priskrbite personalizirano rutino za nego kože obraza do 30% ugodneje.

Vichy SkinConsult AI - odkritje moč umetne intelegence in si priskrbite personalizirano rutino za nego kože obraza do 30% ugodneje.

Kako do analize kože z Vichy SkinConslut AI?Vse kar morate storiti je, da obiščete Vichy SkinConsult spletno stran in sledite navodilom. Po končani analizi boste prejeli poročilo o stanju vaše kože in priporočeno rutino. V kolikor boste na Lekarnar.com naročili 2 izdelka iz priporočene rutine* ...