Septolete plus z okusom medu in limete 5 mg/1 mg, pastile (18 pastil)

Pastile razkužujejo ustno votlino in žrelo ter tako lajšajo bolečino in občutek nelagodja, ki sta povezana z vnetji ustne votline in žrela, predvsem pa preprečujejo razvoj hujših bakterijskih vnetij.
Več...
Pakiranje 18 pastil
6,21€

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

benzokain/cetilpiridinijev klorid


Kaj je zdravilo in za kaj ga uporabljamo
Pastile Septolete plus z okusom medu in limete delujejo lokalno protibolečinsko in protimikrobno. Vsebujejo antiseptik cetilpiridinijev klorid, ki uničuje vrsto bakterij in glivic, deloma pa ustavi tudi razvoj virusov.
Pastile razkužujejo ustno votlino in žrelo ter tako lajšajo bolečino in občutek nelagodja, ki sta povezana z vnetji ustne votline in žrela, predvsem pa preprečujejo razvoj hujših bakterijskih vnetij. Cetilpiridinijev klorid zaradi dobre omočljivosti in zmanjšanja površinske napetosti prodira tudi na težko dostopna mesta sluznice ust in žrela ter ustavi rast bakterij. Benzokain je lokalni anestetik, primeren za lajšanje bolečine pri požiranju, ki pogosto spremlja infekcije in vnetja v ustih in žrelu.


Pastile Septolete plus z okusom medu in limete priporočamo za simptomatsko lajšanje bolečine, skelenja in praskanja v žrelu:

 • pri blažjih infekcijah v ustni votlini in žrelu (faringitis, laringitis),
 • pri vnetju dlesni in ustne sluznice (stomatitis, gingivitis),
 • pri prehladu in gripi.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Septolete plus z okusom medu in limete

Ne jemljite zdravila Septolete plus z okusom medu in limete: 

 • če ste alergični na benzokain, cetilpiridinijev klorid ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Septolete plus z okusom medu in limete se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 • Če imate odprte rane v ustih (npr. po ekstrakciji zob, kirurški odstranitvi mandljev ipd.), ker cetilpiridinijev klorid upočasni celjenje ran.
 • Če imate hujšo okužbo z visoko telesno temperaturo, glavobolom in bruhanjem, obiščite zdravnika, posebno če se težave po 3 dneh ne izboljšajo. 
 • Če ste sladkorni bolnik, morate vedeti, da vsaka pastila vsebuje približno 1 g maltitola. Zaradi počasne hidrolize in absorpcije v prebavilih maltitol le malo vpliva na raven krvnega sladkorja.

Jemanje večjih odmerkov od predpisanih ni priporočljivo

Otroci in mladostniki
Zdravila Septolete plus z okusom medu in limete ne priporočamo otrokom, mlajšim od 6 let.

Druga zdravila in zdravilo Septolete plus z okusom medu in limete
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Ni znano, da bi zdravilo Septolete plus z okusom medu in limete ob sočasnem jemanju drugih zdravil vplivalo na učinke le teh.

Zdravilo Septolete plus z okusom medu in limete skupaj s hrano in pijačo
Zdravila Septolete plus z okusom medu in limete ne jemljite hkrati z mlekom, ker mleko zmanjšuje njihovo učinkovitost. Zdravila Septolete plus z okusom medu in limete ne jemljite pred obrokom ali med njim. Po jemanju zdravila Septolete plus z okusom medu in limete vsaj 1 uro ne jejte in ne pijte.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. O varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem ni dovolj podatkov, zato jemanja v tem obdobju ne priporočamo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni znano, da bi pastile Septolete plus z okusom medu in limete vplivale na sposobnost upravljanja vozil ali strojev.

Zdravilo Septolete plus z okusom medu in limete vsebuje maltitol in tekoči maltitol
Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.
Zdravilo Septolete plus z okusom medu in limete vsebuje alurno rdeče AC (E129) in kinolinsko rumeno (E104) Lahko ima neželen vpliv na aktivnost in pozornost pri otrocih.

Kako jemati zdravilo Septolete plus z okusom medu in limete

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Odrasli
Po 1 pastilo raztopite v ustih na 2 do 3 ure. Priporočeni odmerek je do 8 pastil na dan.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih
Otroci (mladostniki), starejši od 12 let Po 1 pastilo raztopite v ustih na 2 do 3 ure. Priporočeni odmerek je do 8 pastil na dan.

Otroci od 6. do 12. leta
Po 1 pastilo raztopite v ustih na 4 ure. Priporočeni odmerek je do 4 pastile na dan.

Zdravila Septolete plus z okusom medu in limete ne priporočamo otrokom, mlajšim od 6 let.

Ne jemljite zdravila Septolete plus z okusom medu in limete neposredno pred obrokom ali med njim. Po jemanju zdravila vsaj 1 uro ne jejte in ne pijte.

Blank slika

Drugi okusi

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Ob nakupu izdelkov Eucerin v skupni vrednosti nad 20€ prejmete darilo: Eucerin potovalni set.

Ob nakupu izdelkov Eucerin v skupni vrednosti nad 20€ prejmete darilo: Eucerin potovalni set.

Ob nakupu izdelkov Eucerin v skupni vrednosti nad 20€ prejmete darilo: Eucerin potovalni set. Akcija traja od 20.7.2021 do razdelitve zalog daril. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni.