izbor

Sestavljanka za vse generacije - Deklica, Silway (15-delna)

Sestavljanka je namenjena kakovostnemu preživljanju prostega časa starejših, oseb s srednjo do napredovano demenco in otrokom.
Več...
Pakiranje 1 sestavljanka
20,84€

S sestavljanko želimo spodbuditi uporabnike, da kakovostno preživljajo svoj prosti čas čim dlje časa, ohranjajo svojo samostojnost in neodvisnost in ukrepajo še preden pride do večjih kognitivnih težav.

Sestavljanka je razvita na podlagi praktičnih izkušenj dela s starejšimi s kognitivnim upadom in osebami s srednjo do napredovano demenco.

 • Pri oblikovanju sestavljank so bile upoštevane specifične potrebe oseb s kognitivnim upadom in demenco, saj se pri njih lahko pojavijo, poleg kognitivnih težav (spomin, mišljenje, logično sklepanje, pozornost itd.), tudi težave z motoriko, finomotoriko, koordinacijo oko roka in vidnimi zaznavami.
 • Realistične fotografije v kontrastnih barvah omogočajo lažje prepoznavanje motivov in hitrejši priklic iz dolgotrajnega spomina, ki je pri demenci najdlje ohranjen.
 • Črno-bela podlaga omogoča še enostavnejše sestavljanje sestavljanke, sestavljanje brez podlage je malce težje - zato jo bodo osebe lahko uporabljale dlje časa; tako v obdobju začetne, zmerne kot tudi rahlo napredovane demence ali pri kognitivnem upadu.
 • Testiranja sestavljanke v slovenskih domovih za starejše so pokazala, da jo osebe z zmerno demenco v povprečju sestavljajo približno 20 do 30 minut, s tem pa krepijo pozornost, koncentracijo in vztrajnost.
 • Aktivnost lahko tudi sprošča in umirja osebo, saj se med sestavljanjem osredotoča na nalogo in za trenutek pozabi na druge skrbi. Ko oseba ne zmore več opravljati vsakodnevnih aktivnosti tako kot nekoč, ji lahko sestavljanke pomagajo pri ohranjanju občutka kompetentnosti in zmožnosti.

Raziskave kažejo, da imajo različne kognitivne aktivnosti  ob redni uporabi pozitivne učinke na miselne sposobnosti, logično sklepanje, spomin, motorične, finomotorične in zaznavne zmožnosti osebe, pozornost, počutje ter komunikacijo.

Sestavljanka je primerna tudi za mlajše otroke in/ali za skupno sestavljanje vseh generacij, kar še posebej vpliva na krepitev in ohranjanje medsebojnih odnosov ter spodbujanje prijetne komunikacije.

Izdelek splošne rabe.

Proizvajalec: GEN Studio, Žabjek v Podbočju 10, 8312 Podbočje 041 972 893
Dobavitelj: 
GEN Studio, Žabjek v Podbočju 10, 8312 Podbočje 041 972 893

Namesto izdelka poskusite

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Izkoristite 20% popust na celotno kozmetiko Uriage.

Izkoristite 20% popust na celotno kozmetiko Uriage.

Uriage je specializirana linija dermokozmetičnih izdelkov na osnovi Uriage termalne vode, ki vzdržujejo naravno ravnovesje kože. Izdelki so namenjeni občutljivi koži otrok in odraslih. Uriage izdelki so nastali v sodelovanju z dermatologi in farmacevti. Vsaka uporaba, ki je navedena na embalaži, ...