Fitosteroli kompleks kapsule, Solgar (100 kapsul)

Kompleks fitosterolov iz soje in skupin sterol estra. Fitosteroli ob zadostnem vnosu prispevajo k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi.
Več...
Pakiranje 100 kapsul
40,27€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: kapsule
Mesto uporabe: ožilje, srce
Oznaka: holesterol
Vsebnost: steroli
Zdravje: presnova

Fitosteroli

Fitosteroli so steroli in stanoli, ki jih pridobivamo iz rastlin. Vsi steroli, ki jih izvirajo iz rastlin, so imenovani fitosteroli. Te molekule so po strukturi zelo podobne holesterolu.

Kakšna je razlika med fitosteroli in fitostanoli? 

Stanoli so, kemijsko gledano, nasičeni steroli, saj v svojem obroču nimajo dvojnih vezi, kot je to značilno za fitosterole. 

Poznamo več kot 200 različnih rastlinskih sterolov. V večini primerov se pridobivajo iz rastlinskih olj (recimo iz palmovega olja), so pa relativno slabo topni v vodi ali olju; boljše se topni v alkoholnih raztopinah. 

Izdelek Solgar Fitosteroli kapsule vsebuje več različnih fitosterolov, in sicer beta-sitosterol, stigmasterol, kampesterol, brasikasterol.

Viri fitosterolov - rastlinska olja in hrana

Najbolj bogati naravni viri fitosterolov so rastlinska olja in produkti, ki so narejeni na podlagi teh olj.

Lahko jih najdemo v prosti obliki ali v vezani obliki; estri maščobnih kislin in glikolipidi lahko vsebujejo fitosterole v vezani obliki. Iz te oblike se s pomočjo encimov trebušne slinavke sprostiji prosta oblika v tankem črevesju. 

Med procesom prečiščevanja olja se lahko nekateri steroli odstranijo.

Ljudje lahko zaužijemo določeno količino fitosterolov iz kosmičev, zelenjave, sadja (predvsem jagodičja), vendar te vrste hrane v primerjavi z rastlinskimi olji vsebujejo nižje vsebnost fitosterolov. Vsekakor pa je hrana, bogata z fitosteroli, lahko pomemben vir le-teh, saj je zaužijemo neprimerno več kot rastlinskih olj. 

Koristni učinki, povezani s steroli in stanoli

Fitosteroli s holesterolom tekmujejo za prenosno mesto na receptorjih v črevesju ter tako preprečujejo vezanje in posledično absorpcijo holesterola. 

Rastlinski steroli/stanoli prispevajo k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi.*

*Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom vsaj 0,8 g rastlinskih sterolov/stanolov.

Phytosterol Complex 1000 mg vsebuje štiri najpomembnejše sterole rastlinskega izvora beta-sitosterol, stigmasterol, kampesterol in brasikasterol.

Uporaba in priporočena dnevna količina:
Dvakrat na dan zaužijte po 1 kapsulo, priporočljivo med obrokom.

Vsebnost:

Sestavine v 2 kapsulah 
Kompleks fitosterolov iz soje (Glycinae max) 1000 mg
vsebuje skupni sterol estri (vsebuje beta-sitosterol, stigmasterol, kampesterol, brasikasterol) 900 mg

Sestavine:
kompleks fitosterolov iz soje; želatina; sredstvo za ohranjanje vlage: glicerol (iz palmovega olja); olje barvnega rumenika/žafrankino olje (Carthamus tinctorius); barvilo: karamel.

Alergeni: Vsebuje sojo.

Vsebuje naravna barvila.

Ne vsebuje mleka in mlečnih derivatov, pšenice, ovesa, ječmena, natrija, sladkorja, kvasa in umetnih arom.

Izdelek ne vsebuje konzervansov.

Opozorila:
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Ne pozabite tudi na zdrav način življenja. V času nosečnosti in v primeru uživanja zdravil, se pred uporabo prehranskega dopolnila posvetujte z našim strokovnim osebjem.

V primeru poškodovane notranje embalaže, prehranskega dopolnila ne uživajte. Shranjujte v dobro zaprti embalaži na suhem mestu pri temperaturi do 25°C. Shranjevati nedosegljivo otrokom! 

Proizvod je namenjen izključno ljudem, ki si želijo znižati višino holesterola v krvi. Treba izogibati uživanja več kakor 3 g dodanih rastlinskih sterolov/rastlinskih stanolov na dan. Bolniki, ki jemljejo zdravila za znižanje holesterola morajo proizvod uživati pod nadzorom zdravnika. Proizvod morda ni prehransko ustrezno za nosečnice in doječe matere in otroke, mlajše od 5 let. Proizvod treba uporabljati kot del uravnotežene in raznolike prehrane, ki vključuje redno uživanje sadja in zelenjave, da se ohranja količina karotenoida.

Poreklo: Združene države Amerike

Blank slika
  • Predvidena dostava

    Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

  • Prihranek

    Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

  • Načini plačila

    Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Flebaven - Lahkoten korak za zdrave vene. Brezplačna dostava.

Flebaven - Lahkoten korak za zdrave vene. Brezplačna dostava.

Zdravilo Flebaven se uporablja pri odraslih za zdravljenju znakov in simptomov kronične bolezni ven, kot so bolečine, občutek težkih nog, utrujene noge, nemirne noge, nočni krči, otekline in trofične spremembe (spremembe kože zaradi slabše prekrvitve). Namenjeno je tudi zdravljenju simptomov, ...