Veseli nas, da ste izbrali Petrolovo pot do Lekarnarja

Če označite polje podajate izrecno soglasje, da bo PETROL d.d., Ljubljana vaše posredovane osebne podatke obdeloval, za namene trženja. Podano soglasje lahko kadarkoli prekličete. Več.
Stranka z izpolnitvijo in potrdilom obrazca poda izrecno soglasje, da Petrol kot upravljavec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke in sicer za naslednje kategorije osebnih podatkov: podatke, ki se nanašajo na imetnika, med drugim: ime in priimek, kraj, ulica in hišna številka, poštna številka in pošta, telefon, elektronski naslov, podatke o gospodinjstvu, velikosti stanovanja, o poslovni dejavnosti, načinu plačila in predvidenem roku nakupa novega izdelka, o ogrevanju, spolu, datumu rojstva, zaposlitvenem statusu, vrsti stavbe. Stranka s potrdilom podaja soglasje, da Petrol za potrebe segmentiranega in ciljnega trženja obdeluje vse podatke, ki jih hrani o posamezniku in jih je pridobil ob njegovih nakupih, sklepanju pogodb ali med drugimi oblikami interakcije s potrošnikom.

Stranka z ustrezno izpolnitvijo in potrdilom soglaša, da Petrol te podatke obdeluje in zbira za spodaj naštete namene: statističnih obdelav, pošiljanja ponudb, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja oglasnih gradiv, obveščanja o novostih v dobaviteljevi ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev, določanja odjemalčevega okvira porabe, obdelave preteklega nakupnega obnašanja, za telefonsko in pisno anketiranje, izgradnje baze podatkov za potrebe upravljanja odnosov s kupci, neposrednega, segmentiranega in ciljnega trženja.

Stranka lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za pošiljanje oglasnega gradiva, obveščanja o novostih v ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev. Dovoljenje se lahko prekliče pisno na naslov: Petrol d.d., Ljubljana, Dunajska 50, 1000 Ljubljana, s pripisom Petrol klub, na elektronskem naslovu klub@petrol.si ali na brezplačni telefonski številki 080 22 66. Odjava je možna tudi s klikom ob vsakokratnem elektronskem pošiljanju oglasnih sporočil ali v primeru brezplačnega SMS sporočila s SMS sporočilom »Petrol stop« ali »Stop« na številko 4246.

Petrol zagotavlja, da bo prejete osebne podatke stranke in vse ostale podatke obdelane pri uresničevanju svojih zakonitih interesov, ki prevladajo nad interesi stranke, ščitil pred nepooblaščenim razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam, in sicer v skladu z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Petrol bo hranil osebne podatke do preklica soglasja za obdelovanje osebnih podatkov. Podatki o poslanih oglasnih sporočilih se hranijo do preklica dovoljenja za pošiljanje reklamnih sporočil. Stranka z dano privolitvijo hkrati soglaša in pooblašča Petrol, da za namene: določene v teh pravilih, posreduje podatke o stranki svojim podizvajalcem na ozemlju Republike Slovenije, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi podatkov in ki podatke obdelujejo v njegovem imenu in za njegov račun, navedene zgoraj, posreduje svojim odvisnim, pridruženim ter skupaj obvladovanim družbam dane imetnikove osebne podatke. Družbe iz te alineje so navedene na strani http://www.petrol.si/o-podjetju/petrol/skupina-petrol. Stranka s potrdilom tega obrazca soglaša, da je seznanjen z vsemi relevantnimi pravicami, kot so npr.: pravica do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravkov, blokiranja in izbrisa njegovih osebnih podatkov, v skladu z veljavnim zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Manj.
Close icon

Speedy, inhalator

Speedy je visokokakovostni inhalator, namenjen za zdravljenje bolezni, kot so astma in kronični bronhitis.
Več...
Pakiranje 1 komplet
40,53€
Lastnosti
Oblika: inhalator
Mesto uporabe: dihala, usta, grlo, pljuča
Simptom: prehlad, astma

Medicinski pripomoček

Aparat razprši tekočino, vključno z zdravili na tako majhne delce, da je učinkovit tudi v najnižjih predelih dihalnih poti. Sistem zagotavlja visoko izkoriščenost uporabljenega zdravila. Kombinacija inovativne razpršilne ampule in ustnega nastavka poveča pretok zdravila v fazi vdiha in ga zmanjša v fazi izdiha. 

Lastnosti:

 • pretok 10 l/min
 • dimenzije: 20 x 16 x 12 cm
 • teža 1,1 kg
 • prostornina za tekočino: 12 ml
 • hitrost razprševanja: 0,35 ml/min
 • velikost razpršenih delcev: 2,61 mikrona 
 • garancijska doba: 3 leta.

V kompletu:
Razpršilna ampula, povezovalna cev, maska za odraslega, otroška maska, ustni nastavek, nosni nastavek, 3 rezervni zračni filtri.

Inovativni ustni nastavek: povečan pretok inhalacijske snovi v fazi vdiha in zmanjšan v fazi izdiha.

Uporaba:
Pred prvo uporabo predlagamo, da aparat očistite, kot je opisano v razdelku »čiščenje«.

 1. Pripravite ustrezen nastavek (masko ali priključek) in aparat priključite na električno omrežje.
 2. Odvijte zgornji del ( neprozorni ) razpršilne ampule, tako da obračate v obratni smeri urinega kazalca.
 3. V spodnji del vlijte inhalacijsko tekočino ( fiziološko raztopino ali predpisano zdravilo ). Ob strani je merilna lestvica Ampulo zaprite – privijte zgornji del.
 4. En konec cevke nataknite na šobo za izhod zraka iz inhalatorja, drugi konec pa v dno inhalacijske ampule.
 5. Na zgornji del ampule nataknite najprej povezovalno koleno, potem pa enega od nastavkov ( za nos, usta ali masko ). Nastavek za usta je primeren predvsem za inhalacijo v spodnje dihalne poti oz. pljuča.
 6. Prižgite aparat, tako da zavrtite stikalo iz položaja 0 v položaj I.
 7. Inhalirajte po navodilih zdravnika. Inhalirajte v sproščenem sedečem položaju (ne ležečem). Po preteku časa, ki vam ga je svetoval zdravnik, prekinite z inhalacijo.
 8. Po opravljeni inhalaciji aparat ugasnite in nato iztaknite kabel iz električnega omrežja.
 9. Iz razpršilne ampule odlijte morebitno ostalo tekočino in opravite postopek čiščenja, kot je opisano v nadaljevanju.

Čiščenje:
Po vsaki uporabi dobro operite vse uporabljene nastavke in ampulo (razen cevke). Ampulo odprite in vse njene dele ter uporabljene nastavke umijte pod tekočo vodo temperature največ do 60°C. Lahko uporabite milnico ali blag detergent. Potem dobro splahnite, obrišite z vpojnim papirjem in pustite na zraku, da se posuši do konca.

Nastavke in ampulo (razen cevke) lahko tudi sterilizirate na dva načina:

 • S hladno sterilizacijo: Potopite jih v razkužilo za razkuževanje predmetov, ki se dobi v prosti prodaji v lekarnah in trgovinah z medicinskimi pripomočki. Upoštevajte čas sterilizacije, ki je napisan v navodilu dezinfekcijskega sredstva.
 • S parno sterilizacijo (avtoklaviranje) - velja za ampulo, nosni in ustni nastavek (razen cevke in mask): do 20 minut na temperaturi 121°C ali do 7 minut na temperaturi 134°C.

Potem sterilizirane nastavke pustite, da se posušijo.

Sam aparat očistite z vlažno krpo. Aparata ne smete prati z vodo ali ga potopiti vanjo.

Zamenjava zračnega filtra: Odstranite ( potegnite navzven ) pokrovček filtra, ki se nahaja na dnu aparata. Pri tem si lahko pomagate z nohtom ali z ravnim izvijačem. Zamenjajte filter, če je umazan (priložen je rezervni filter) in zaprite s pokrovčkom.

Predlagamo zamenjavo razpršilne ampule po 100 do 120 aplikacijah ali po 20 izvedenih sterilizacijah.

Pomembno:
Ampula je iz materiala, odpornega na večino klasičnih inhalacijskih sredstev. Glede na raznovrstnost teh sredstev na trgu pa je nemogoče izključiti možnost nekompatibilnosti v posameznem primeru. Zato svetujemo, naj bo zdravilo v ampuli samo v času inhalacije, po inhalaciji pa ampulo nemudoma operite. V ampulo ne dajajte eteričnih olj.

Varnostni ukrepi:

 • Redno preverjajte, da aparat ni poškodovan, sicer ga ne uporabljajte in ga pošljite na servis.
 • Redno preverjajte, da električni kabel ni poškodovan.
 • Aparata ne odpirajte.
 • Ne uporabljajte podaljškov. Kabel in aparat naj se nahajata daleč od toplih površin.
 • Aparat hranite in uporabljajte daleč od direktnih sončnih žarkov, virov toplote in virov hladu, virov vlage.
 • Kabla in vtičnice se ne dotikajte z mokrimi rokami. Izdelka ne uporabljajte med kopanjem v kopalni kadi ali med tuširanjem. Izdelek se ne sme potopiti v vodo. Če se to zgodi, se ga ne dotikajte, dokler el. kabel ne iztaknete iz el. omrežja. Potem aparat pošljite na servis in ga nikar ne prižigajte.
 • Po vsaki uporabi iztaknite električni kabel.
 • Popravila lahko izvaja samo pooblaščeni servis oz. uvoznik. Nepooblaščena popravila izničijo garancijo.
 • Otroci lahko uporabljajo ta inhalator le pod nadzorom odrasle osebe.
 • Vsi dodatki (maske, priključki itd). so namenjeni uporabi samo ene osebe.
 • Uporaba tega inhalatorja ne nadomesti zdravljenja, ki vam ga predpiše zdravnik.
 • Aparat ni primeren za uporabo v prisotnosti vnetljivih anestetičnih mešanic in zraka ali kisika.

Tehnične lastnosti:
Batni inhalator – elektromedicinski aparat. Uvršča se med medicinske pripomočke razreda II, razred tveganja IIa, delovni tlak: 60 kPa; pretok zraka: 10 litrov/min; dimenzije: 20x16x12 cm; teža: 1,1 kg; glasnost: 58 dB; velikost razpršenih delcev MMAD 2,7 mikrona.

Dobavitelj: Star 2000 d.o.o., Obrtna ulica 13, 6310 Izola - Isola, Slovenija, e-mail: info@star2000.si
Proizvajalec:
3A Health Care, Italija

Blank slika

Dodatki

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan najkasneje v roku treh delovnih dni.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Ob nakupu 2 izdelkov NOW prejmete darilo: NOW Omega-3.

Ob nakupu 2 izdelkov NOW prejmete darilo: NOW Omega-3.

Čez poletje vas NOW in Lekarnar.com obdarujeta ob nakupu prehranskih dopolnil NOW, ob nakupu 2 izdelkov NOW prejmete darilo: Omega-3 1000 mg NOW, 30 mehkih kapsul. Prehransko dopolnilo - koncentrat ribjega olja z EPK in DHK: EPK in DHK imata vlogo pri delovanju srca.* DHK ima vlogo pri ...