Tevitamol 500 mg, 20 tablet

Tevitamol se uporablja za simptomatsko zdravljenje povišane telesne temperature ter blagih do zmerno hudih bolečin, na primer glavobola, zobobola in dismenoreje (boleče menstruacije).
Več...
Pakiranje 20 tablet
3,18€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: tablete
Mesto uporabe: glava, zobje
Oznaka: bolečina, glavobol, vročina, zobobol
Vsebnost: analgetik
Zdravje: menstruacija

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

paracetamol

Kaj je zdravilo Tevitamol in za kaj ga uporabljamo

Tevitamol spada v skupino zdravil, ki jih imenujemo antipiretiki in analgetiki. Uporabljajo se za simptomatsko zdravljenje povišane telesne temperature ter blagih do zmerno hudih bolečin, na primer glavobola, zobobola in dismenoreje (boleče menstruacije).

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Tevitamol

Ne jemljite zdravila Tevitamol 

 • če ste alergični na paracetamol ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Tevitamol, se posvetujte z zdravnikom, 

 • če imate težave z alkoholizmom; 
 • če imate hudo bolezen ledvic ali jeter (npr. Gilbertov sindrom ali hepatitis); -
 • če imate pomanjkanje glutationa, ki se kaže pri podhranjenosti, bolezni jeter, sepsi/okužbi, odpovedi ledvic, zlorabi alkohola ali v nosečnosti, (zaradi povečanega tveganja za metabolično acidozo).

Če imate visoko vročino, znake okužbe ali trdovratne simptome, ki trajajo več kot tri dni, se posvetujte z zdravnikom.

Za preprečitev tveganja za preveliko odmerjanje je treba zagotoviti, da sočasno uporabljena zdravila ne vsebujejo paracetamola.

Če redno uporabljate zdravila za lajšanje bolečin, zlasti v kombinaciji z drugimi zdravili za lajšanje bolečin, lahko to privede do poškodbe ledvic in posledično odpovedi ledvic. Če dalj časa pogosto uporabljate zdravilo za lajšanje bolečin, ker lahko podaljšana uporaba povzroči hujše ali pogostejše glavobole. Odmerka zdravila za lajšanje bolečin ne smete povečati, ampak se posvetujte z zdravnikom.

Po nenadni prekinitvi dolgotrajne, napačne uporabe zdravil za lajšanje bolečin v velikih odmerkih se lahko pojavijo glavoboli, utrujenost, bolečine v mišicah in živčnost.

Odtegnitveni simptomi izginejo v nekaj dneh. Dokler se to ne zgodi, ne smete več jemati analgetikov ali ponovno začeti uporabe, če se o tem ne posvetujete z zdravnikom.

Druga zdravila in zdravilo Tevitamol
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Pred začetkom jemanja tega zdravila, se posvetujte z zdravnikom, če že jemljete kaj od naslednjega: 

 • druga zdravila za zdravljenje protina, npr. probenecid. Morda boste potrebovali manjše odmerke zdravila Tevitamol; 
 • zidovudin (uporablja se za zdravljenje okužbe z virusom HIV);
 • metoklopramid ali domperidon (za zdravljenje slabosti in bruhanja). Ti zdravili lahko pospešita absorpcijo in nastop učinka paracetamola; 
 • zdravila, ki upočasnijo praznjenje želodca. Ta zdravila lahko upočasnijo absorpcijo in nastop učinka paracetamola; 
 • holestiramin (uporablja se za zdravljenje visokih ravni holesterola). To zdravilo lahko upočasni absorpcijo in nastop učinka paracetamola; 
 • zdravila, ki lahko poškodujejo jetra, na primer zdravila proti epilepsiji (fenitoin, karbamazepin), uspavalne tablete (fenobarbital), zdravila za zdravljenje tuberkuloze (rifampicin). Sočasna uporaba lahko povzroči poškodbo jeter; 
 • antikoagulansi (zdravila za redčenje krvi, npr. varfarin), če morate dalj časa vsak dan jemati zdravilo za lajšanje bolečin.

Učinek uporabe paracetamola na laboratorijske preiskave: paracetamol lahko vpliva na teste za sečno kislino in raven sladkorja v krvi.

Zdravilo Tevitamol skupaj s hrano, pijačo in alkoholom
V obdobju jemanja tablet Tevitamol se odsvetuje uživanje alkohola.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Zdravilo Tevitamol se lahko uporablja med nosečnostjo. Uporabiti morate le najnižji možni odmerek, ki zmanjšuje bolečino in/ali vročino in ga uporabljajte najkrajši možni čas.

Posvetujte se z zdravnikom, če se bolečina in/ali vročina ne zmanjšata ali morate zdravilo jemati pogosteje.

Paracetamol se izloča v materino mleko, vendar v nepomembnih količinah. V obdobju dojenja smete uporabljati terapevtske odmerke paracetamola.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
To zdravilo ne bi smelo vplivati na vašo sposobnost za vožnjo ali uporabo strojev.

Kako jemati zdravilo Tevitamol
Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Analgetični in antipiretični učinek paracetamola pri ljudeh je povezan z uporabljenim odmerkom. Peroralni odmerek je odvisen od starosti in telesne mase; običajni posamezni odmerek je 10–15 mg/kg telesne mase do največ 60 mg/kg telesne mase kot skupni dnevni odmerek. Navedenega odmerka ne smete preseči.

Telesna masa

Posamezen odmerek Največji odmerek (24h)
17-25 kg (otroci; stari 4-8 let) 250 mg (1/2 tablete) 1.000 mg (2 [4 x ½] tableti)
26-32 kg (otroci, stari 8-11 let) 250 mg (1/2 tablete) 1.000 mg (2 [4 x ½] tableti) z vsaj 6-urnim premorom med odmerjanji V izjemnih primerih do največ 1,5 g (6 x ½ tablete) dnevno z vsaj 4-urnim premorom med odmerjanji.
33–43 kg (otroci, stari 11–12 let) 500 mg (1 tableta) 2.000 mg (4 tablete)
44–65 kg (odrasli in mladostniki, starejši od 12 let) 500 mg (1 tableta) 3.000 mg (6 tablet)
> 65 kg 500–1.000 mg (1–2 tableti)  4.000 mg (8 tablet)

Če imate simptome, ki trajajo več kot 3 dni, visoko vročino ali znake okužbe, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Posebne skupine bolnikov

Starejši bolniki
Starejšim bolnikom ni treba prilagoditi odmerka.

Okvara delovanja jeter ali ledvic Za bolnike z okvaro delovanja jeter ali ledvic in za tiste z Gilbertovim sindromom je treba ustrezno zmanjšati odmerek ali podaljšati premor med odmerjanji. Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom.

Huda okvara delovanja ledvic Pri bolnikih, ki imajo hudo okvaro delovanja ledvic (očistek kreatinina < 10 ml/min), mora biti premor med odmerjanji zdravila Tevitamol najmanj 8 ur.

Otroci in mladostniki z majhno telesno maso
Uporabe zdravila Tevitamol 500 mg tablete ne priporočamo pri otrocih, mlajših od 4 let ali lažjih od 17 kg, ker jakost ni ustrezna za to starostno skupino. Vendar so na voljo tudi jakosti in/ali farmacevtske oblike, ki so primerne za to starostno skupino.

Peroralna uporaba
Tablete pogoltnite z nekaj vode.

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

LRP Hydraphase, Toleriane in Hydreane so vam na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava.

LRP Hydraphase, Toleriane in Hydreane so vam na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava.

HYDRAPHASE LINIJA Hydraphase linija zagotavlja  občutek vlaženja in udobja za kožo.  Hydraphase Intense linija je Intenzivna vlažilna nega z dolgotrajno učinkovitostjo. Tehnologija celičnih povezav: zagotavlja epidermalno kohezijo za dolgotrajno vlaženje kože. LASTNOSTI Izsušena, mešana in ...