Tifol, filmsko obložene tablete (30 tablet)

Zdravilo Tifol je namenjeno za preprečevanje pomanjkanja folne kisline pri ženskah, ki načrtujejo zanositev, in nosečnicah z namenom preprečevanja napak pri zapiranju nevralne cevi novorojenčka.
Več...
Pakiranje 30 tablet
7,97€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: tablete
Mesto uporabe: kri
Vsebnost: folna kislina, vitamini
Zdravje: nosečnost

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

folna kislina

Kaj je zdravilo in za kaj ga uporabljamo
Zdravilo Tifol vsebuje folno kislino, ki spada med vitamine skupine B. Naše telo folne kisline ne more izdelati samo, zato jo mora dobiti s hrano. Folna kislina je nujno potrebna za izdelavo in presnovo neobhodnih snovi v telesu, kot so npr. nukleinske kisline in aminokisline. Pomembna je tudi za tvorbo in obnovo krvnih telesc ter njihovo pravilno delovanje; pomanjkanje lahko povzroči vrsto slabokrvnosti (megaloblastno anemijo). V nosečnosti se potreba po folni kislini poveča zaradi nastanka in razvoja zarodka ter hitre rasti ploda. Z običajno prehrano povečanih potreb ne zadovoljite, zato morate folno kislino dodajati. Pomanjkanje folne kisline v zgodnji nosečnosti lahko povzroči napake pri zapiranju nevralne cevi. Iz nevralne cevi se v prvih tednih po oploditvi razvije otrokovo živčevje. Nevralna cev se zapira med 24. in 27. dnem nosečnosti, zato je smiselno preventivno jemanje folne kisline pred zanositvijo, najkasneje pa od zanositve do konca 3. meseca nosečnosti. Dokazano je, da folna kislina zmanjša tveganje za nastanek razvojnih nepravilnosti možganov in hrbtenjače zarodka. Pomembno je, da dobite dovolj folne kisline na začetku nosečnosti. Zdravilo Tifol je namenjeno za preprečevanje pomanjkanja folne kisline pri ženskah, ki načrtujejo zanositev, in nosečnicah z namenom preprečevanja napak pri zapiranju nevralne cevi novorojenčka.

Zdravila ne uporabljajte
Ne jemljite zdravila Tifol, če imate slabokrvnost, ki je posledica pomanjkanja vitamina B12 (megaloblastna anemija npr. pri vegetarijancih in starejših ljudeh). Zdravljenje nepojasnjene megaloblastne anemije s folno kislino brez dodajanja vitamina B12 postopoma normalizira krvno sliko, ne izboljša pa motenj živčevja.

Nosečnost in dojenje
Zdravilo Tifol je namenjeno nosečnicam. Folna kislina ne povzroča okvar ploda.
Med dojenjem folna kislina prehaja v mleko in zadošča dojenčkovim dnevnim potrebam po tem vitaminu.

Pomembne informacije o zdravilu
Zaradi slabe absorpcije folne kisline nosečnice s hrano ne dobite dovolj folne kisline. Zato priporočamo, da zdravilo Tifol jemljete vso nosečnost, razen če že jemljete multivitaminske dodatke, ki v dnevnem odmerku vsebujejo 0,4 mg folne kisline.
Zdravilo Tifol je primerno tudi za bolnice s sladkorno boleznijo, ker ne vsebuje sladkorja.
Zdravilo ni namenjeno otrokom.

Odmerjanje zdravila
Ženske, ki načrtujete zanositev: 1 tableta na dan po obroku. Tablete začnite jemati 3 mesece pred načrtovano zanositvijo in jih jemljite vsaj do konca 3. meseca nosečnosti.
Ženske, ki ste jemale tablete za preprečevanje zanositve in načrtujete zanositev: 1 do 2 tableti na dan po obroku. Tablete začnite jemati 3 mesece pred načrtovano zanositvijo in jih jemljite vsaj do konca 3. meseca nosečnosti.
Nosečnice: 1 tableta na dan po obroku. Tablete začnite jemati čim prej po zanositvi in jih jemljite vsaj do konca 3. meseca nosečnosti.

Način uporabe zdravila
Zdravilo Tifol vzemite po obroku s kozarcem vode. Med jemanjem zdravila vam ni treba spreminjati prehrane, ki ste je vajeni.

Blank slika
  • Predvidena dostava

    Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

  • Prihranek

    Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

  • Načini plačila

    Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Avene vikend - vsi izdelki Avene so vam ta vikend na voljo 20% ugodneje. Koda za popust: Avene20

Avene vikend - vsi izdelki Avene so vam ta vikend na voljo 20% ugodneje. Koda za popust: Avene20

Naravno osnovo kozmetike Avene predstavlja termalna voda, ki prične svoje popotovanje v obliki dežnih kapljic, ki padejo na pogorje Cevennes na jugu Francije. Na svoji poti se voda najprej 40 let filtrira skozi prst in skale neokrnjenega gorovja preden pride na površje v izviru v kraju Sain-Odile. ...