Fiziološka raztopina v ampulah, Tonimer (12 x 5 ml)

Tonimer fiziološka raztopina v ampulah je sterilna fiziološka raztopina morske vode, ki se uporablja za redčenje in odstranjevanje izcedka iz nosa. Obenem se lahko uporablja tudi za razdražene oči.
Več...
Pakiranje 12 x 5 ml
2,54€

Fiziološka raztopina je izoosmolarna 0,9% raztopina natrijevega klorida v vodi. Tonimerjeva fiziološka raztopina vsebuje morsko vodo z nizko koncentracijo natrija in blago alkalnim pHjem. 

Fiziološka raztopina za nos

Glavna uporaba fiziološke raztopine je za redčenje in odstranjevanje izcedka iz nosnic novorojenčkov, dojenčkov in otrok z nahodom ali zasušenim nosnim izcedkom, brez spreminjanja otrokovega fiziološkega pH nosne sluznice.

Fiziološka raztopina za nos se uporablja v primerov nosnih težav. Najbolj primeren način aplikacije izoosmolarne tekočine je, da otroka položimo na bok in stisnemo vsebnost ampule v nosnico. Nosnico lahko po uporabi tekočine tudi večkrat stisnemo, zato da tekočine se bolje porazdeli po nosni sluznici in doseže tudi najbolj oddaljene nosne predele.

Uporablja se lahko tudi za odstranjevanje očesnega izločka ali izpiranja pordelih in razdraženih oči zaradi zunanjih dejavnikov (sonce, veter, prah, pelodi, dim, suh zrak …).

Raztopina za nos je idealna za pripravo inhalacij za raspiratorni sistema. 

Uporaba:

  1. Z vrtenjem odlomimo zgornji del ampule fiziološke raztopine.
  2. Otroka položimo na bok in vstavimo vrh plastenke v zgornjo nosnico in jo stisnemo. Otroka obrnemo še na drugi bok in postopek ponovimo.
  3. Otroci, ki že lahko sami uporabljajo izdelek, naj se nagnejo nad umivalnik in nagnejo glavo na eno stran. Vrh plastenke naj vstavijo v zgornjo nosnico in jo stisnejo. Nato naj nagnejo glavo na drugo stran in postopek ponovijo še z drugo nosnico.
  4. Za izpiranje očesne sluznice kapnemo eno ali več kapljic fiziološke raztopine v veznično vrečko (spodnji del očesa). Za odstranjevanje očesnega izločka uporabimo z raztopino namočeno sterilno gazo.

Odmerjanje:
Odvisno od otrokove potrebe ali zdravnikovega navodila. Fiziološka raztopina se  lahko uporablja večkrat dnevno.

Sestavine:
100% morska voda.

Opozorila:
Ni za injiciranje. Po uporabi raztopine naj se otrok 10 minut ne usekuje. Pri izpiranju očesa ampula ne sme priti v stik z očesom ali vekami. Ni za večkratno uporabo. Izdelek shranjujte na otrokom nedosegljivem mestu. Izdelek zavarujte pred soncem in ga ne izpostavljajte temperaturam, višjim od 40°C. Rok uporabe je naveden na embalaži.

La Roche-Posay prodajne uspešnice na Lekarnar.com so vam na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€.

La Roche-Posay prodajne uspešnice na Lekarnar.com so vam na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€.

La Roche-Posay prodajne uspešnice na Lekarnar.com so vam na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€. Popust velja za izdelke na spodnjem seznamu. Akcija traja od 27.7. do 2.8.2021. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma ...