Fiziološka raztopina v ampulah, Tonimer (12 x 5 ml)

Tonimer fiziološka raztopina v ampulah je sterilna fiziološka raztopina morske vode, ki se uporablja za redčenje in odstranjevanje izcedka iz nosa. Obenem se lahko uporablja tudi za razdražene oči.
Več...
Pakiranje 12 x 5 ml
2,54€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: tekočina
Mesto uporabe: nos, oči, sluznica
Oznaka: alergija, prehlad, nahod
Zdravje: čiščenje, otroci, dojenčki

Medicinski pripomoček

Fiziološka raztopina je izoosmolarna 0,9% raztopina natrijevega klorida v vodi. Tonimerjeva fiziološka raztopina vsebuje morsko vodo z nizko koncentracijo natrija in blago alkalnim pHjem. 

Fiziološka raztopina za nos

Glavna uporaba fiziološke raztopine je za redčenje in odstranjevanje izcedka iz nosnic novorojenčkov, dojenčkov in otrok z nahodom ali zasušenim nosnim izcedkom, brez spreminjanja otrokovega fiziološkega pH nosne sluznice.

Fiziološka raztopina za nos se uporablja v primerov nosnih težav. Najbolj primeren način aplikacije izoosmolarne tekočine je, da otroka položimo na bok in stisnemo vsebnost ampule v nosnico. Nosnico lahko po uporabi tekočine tudi večkrat stisnemo, zato da tekočine se bolje porazdeli po nosni sluznici in doseže tudi najbolj oddaljene nosne predele.

Uporablja se lahko tudi za odstranjevanje očesnega izločka ali izpiranja pordelih in razdraženih oči zaradi zunanjih dejavnikov (sonce, veter, prah, pelodi, dim, suh zrak …).

Raztopina za nos je idealna za pripravo inhalacij za raspiratorni sistema. 

Uporaba:

  1. Z vrtenjem odlomimo zgornji del ampule fiziološke raztopine.
  2. Otroka položimo na bok in vstavimo vrh plastenke v zgornjo nosnico in jo stisnemo. Otroka obrnemo še na drugi bok in postopek ponovimo.
  3. Otroci, ki že lahko sami uporabljajo izdelek, naj se nagnejo nad umivalnik in nagnejo glavo na eno stran. Vrh plastenke naj vstavijo v zgornjo nosnico in jo stisnejo. Nato naj nagnejo glavo na drugo stran in postopek ponovijo še z drugo nosnico.
  4. Za izpiranje očesne sluznice kapnemo eno ali več kapljic fiziološke raztopine v veznično vrečko (spodnji del očesa). Za odstranjevanje očesnega izločka uporabimo z raztopino namočeno sterilno gazo.

Odmerjanje:
Odvisno od otrokove potrebe ali zdravnikovega navodila. Fiziološka raztopina se  lahko uporablja večkrat dnevno.

Sestavine:
100% morska voda.

Opozorila:
Ni za injiciranje. Po uporabi raztopine naj se otrok 10 minut ne usekuje. Pri izpiranju očesa ampula ne sme priti v stik z očesom ali vekami. Ni za večkratno uporabo. Izdelek shranjujte na otrokom nedosegljivem mestu. Izdelek zavarujte pred soncem in ga ne izpostavljajte temperaturam, višjim od 40°C. Rok uporabe je naveden na embalaži.

Daylong zaščita pred soncem vam je na voljo 30% ugodneje.

Daylong zaščita pred soncem vam je na voljo 30% ugodneje.

Za vaše zdravje je odlično, da ste na soncu, počutite se dobro, srečni ste in sproščeni. Na soncu boste zasijali, sonce bo koži pomagalo pri proizvodnji za telo zelo pomembnega vitamina D. Toda uživanje na soncu prinaša tudi nekatera tveganja; sonce vas lahko opeče, poškoduje kožo in dolgoročno ...