Tonimer Lab Dry, pršilo za nos (100 ml)

Izotonična raztopina morske vode, hialuronske kisline in trehaloze za čiščenje nosne sluznice odraslih in otrok, ki trpijo zaradi suhe in zelo suhe nosne sluznice. Medicinski pripomoček.
Več...
Pakiranje 100 ml
9,60€

Tonimer Lab Dry pršilo za nos vlaži in ščiti nosno sluznico, utekočini tvorbo sluzi in s tem olajša odstranitev sluzi.

Tonimer Lab Dry pršilo za nos glavne sestavine.

Sestavine: Delovenje:
Morska voda Utekočini sluz in s tem olajša njeno odstranitev. 
Hialuronska kislina Vlaži in ščiti nosno sluznico.
Trehaloza (sladkor) Intenzivno vlaži in pomirja.

Uporaba:

 1. Po odstranitvi zaščitnega pokrovčka lahko otroci, ki so sposobni samostojne uporabe pršila, Tonimer uporabljajo v kateremkoli položaju. Najbolje je, da se nagnete nad umivalnik, glava naj bo nagnjena postrani. Pršilni nastavek vstavite v nosnico, ki je v višjem položaju in pritisnite na pršilnik. Pri odraslih pritisk naj traja vsaj 5 sekund, pri otrocih vsaj 2 sekundi. Postopek ponovite z drugo nosnico.
 2. Pri otrocih, ki potrebujejo pomoč odraslega: majhnega otroka položite na bok, vstavite pršilni nastavek v zgornjo nosnico in pritisnite na pršilnik vsaj 2 sekundi. Nato otroka položite na drugi bok in postopek ponovite.
 3. Nastavek pršilnika po vsaki uporabi obrišite in posušite ter pršilo ponovno zaprite z zaščitnim pokrovčkom.

Pogostost uporabe:

 • Odrasli: 4-5x dnevno 30 dni ali po nasvetu zdravnika.
 • Otroci: 2x dnevno 30 dni ali po nasvetu zdravnika.

Ali ste vedeli?
Suhost nosu lahko povežemo z več kombinacijami naslednjih stanj: srbenje in pekoč občutek, zamašitev nosu, kraste, krvavitve iz nosu in zmanjšano zaznavanje vonja. 

Izdelek je namenjen za uporabo suho nosne sluznice. Izdelka ni potrebno vdihniti. Dokler se sluznica ne navadi (3 – 5 dni) v primeru globjega vdiha lahko povzroči trenutni pekoč občutek, ki pa je brez neželjenih učinkov.

Sestavine:
voda, hipertonična raztopina morske vode, trehaloza, fenoksietanol, sol hialuronske kisline, klorfenesin, mlečna kislina.

Opozorila:
Uporaba za nos. Izdelka ne uporabljajte, če se zdi, da je poškodovan. Izdelka ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti. Datum izteka roka uporabnosti se nanaša na nedotaknjen in pravilno ohranjen izdelek. Ne prekoračite priporočeni odmerek. V primeru preobčutljivosti na sestavine, ne uporabljajte izdelka. V primeru neželenih učinkov, prenehajte z uporabo in se posvetujte z zdravnikom. Če proizvodi pride v oči, sperite temeljito z vodo. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Shranjujte zaprto in stran pred vročino. Izdelek zavrzite odgovorno.

Pozor: Posoda je pod tlakom: lahko eksplodira pri segrevanju. Hraniti ločeno od vročine, vročih površin, isker, odprtega ognja in drugih virov vžiga. Kajenje prepovedano. Ne preluknjajte ali sežigajte je niti, ko je prazna. Zaščititi pred sončno svetlobo. Ne izpostavljati temperaturam nad 50°C/122 °F. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Izdelka ne uporabljajte drugače, kot je tu navedeno.

Proizvajalec: Istituto Ganassini di Ricerche Biochimiche, Milano, Italija.
Dobavitelj: Pharmagea d.o.o., Vodovodna cesta 91, 1000 Ljubljana.

Dodatki

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vsi izdelki SVR so vam na voljo 25% ugodneje.

Vsi izdelki SVR so vam na voljo 25% ugodneje.

Vsi izdelki SVR so vam na voljo 25% ugodneje. Akcija traja od 12.4. do 25.4.2021. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni.