VisiClear 0,5 mg/ml, kapljice za oko - raztopina (15 ml)

Zdravilo VisiClear vsebuje učinkovino tetrizolinijev klorid, ki preprečuje vnetje očesne veznice. Deluje tako, da zoža žile v očesu in zaustavi solzenje oči.
Več...
Pakiranje 15 ml
8,16€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: kapljice
Mesto uporabe: oči
Oznaka: draženje, vnetje, alergija, nahod, srbenje, bolečina
Zdravje: alergija

tetrizolinijev klorid

Kaj je zdravilo VisiClear in za kaj ga uporabljamo
Zdravilo VisiClear vsebuje učinkovino tetrizolinijev klorid, ki preprečuje vnetje očesne veznice. Deluje tako, da zoža žile v očesu in zaustavi solzenje oči. Zdravilo začne učinkovati nekaj minut po tem, ko smo si kapljice vkapali v oči, in njegov učinek je dolgotrajen (do 8 ur).

Uporablja se pri bolnikih z vnetjem oči, na primer zaradi dima, vetra, klorirane vode in svetlobe, pa tudi alergijskih vnetij, kot sta seneni nahod in alergija na cvetni prah. Pozitivni učinki uporabe vključujejo ublažitev pekočega občutka, draženja, srbenja in bolečine ter zmanjšanje prekomernega nastajanja solz.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo VisiClear
Ne uporabljajte zdravila VisiClear:

 • če ste alergični (preobčutljivi) na zdravilno učinkovino tetrizolinijev klorid ali katerokoli sestavinozdravila VisiClear,
 • če imate glavkom ozkega zakotja.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila VisiClear

 • če imate hudo srčno-žilno bolezen (npr. koronarno bolezen srca, visok krvni tlak, tumor nadledvične žleze);
 • če imate presnovno motnjo (npr. povečano delovanje ščitnice, sladkorno bolezen);
 • če imate suhi rinitis (vnetje nosne sluznice), keratokonjunktivitis (vnetje roženice in veznice) ali glavkom. Zdravila ne smete uporabljati pri glavkomu ozkega zakotja (glejte poglavje Ne uporabljajte zdravila VisiClear), pri drugih vrstah glavkoma pa ga smete uporabljati le pod zdravniškim nadzorom;
 • če prejemate druga zdravila, ki lahko zvišajo krvni tlak (npr. zaviralce monoaminooksidaze).

Izogibati se je treba dolgotrajni rabi zdravila in prevelikim odmerkom. Uporaba pri otrocih, mlajših od 6 let, in uporaba v večjih odmerkih je dovoljena le pod zdravniškim nadzorom.

Uporaba drugih zdravil
Sočasna uporaba zaviralcev monoaminooksidaze in tricikličnih antidepresivov lahko okrepi učinek
zdravila VisiClear na zoženje žil in dvigne krvni tlak. Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli drugo zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Nosečnost in dojenje
Ni znano, ali tetrizolinijev klorid prehaja skozi posteljico ali v materino mleko. Zaradi možnih sistemskih neželenih učinkov uporaba zdravila v času nosečnosti in dojenja ni priporočljiva. Preden vzamete katerokoli zdravilo, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo VisiClear nima ali ima zanemarljiv vpliv na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji.
V redkih primerih se lahko po vkapanju VisiClear kapljic za oko pojavijo razširjene zenice ali zamegljen vid, kar lahko vpliva na sposobnost upravljanja vozil in strojev. Zato se v teh primerih pred vožnjo z avtomobilom oziroma drugim vozilom ali pred delom z električnim orodjem ali stroji posvetujte s svojim zdravnikom.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila VisiClear
Zdravilo vsebuje konzervans benzalkonijev klorid, ki lahko povzroči draženje oči. Izogibajte se stiku z mehkimi kontaktnimi lečami. Odstranite kontaktne leče pred uporabo zdravila in počakajte najmanj 15 minut, preden si jih zopet vstavite. Benzalkonijev klorid lahko tudi obarva mehke kontaktne leče.

Kako uporabljati zdravilo VisiClear
Pri uporabi zdravila VisiClear natančno upoštevajte navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporaba zdravila, daljša od 72 zaporednih ur, je dovoljena samo pod zdravniškim nadzorom.

Koliko kapljic za oko VisiClear je potrebno vkapati in kako pogosto jih uporabljati?
Odrasli, mladostniki in otroci, starejši od 6 let:
Z lahnim pritiskom na kapalni vsebnik v obolelo oko kanite eno kapljico zdravila VisiClear dvakrat ali
trikrat na dan. Pred vkapanjem odstranite kontaktne leče (glejte poglavje 2).

Otroci, mlaj ši od 6 let
Otroci, mlajši od 6 let, smejo uporabljati zdravilo VisiClear samo pod zdravniškim nadzorom.

Kako uporabljati VisiClear kapljice za oko?
Ob prvi uporabi navojno zaporko na kapalnem vsebniku odprete tako, da najprej v celoti odstranite
zaščitno folijo okoli navojne zaporke. Nato ali navojno zaporko odvijte ali za otroke varno zaporko
stisnite in obrnite. Vrh kapalnega vsebnika obrnite navzdol in kanite eno kapljico v obolelo oko. Pazite, da se z vrhom kapalnega vsebnika naj ne dotaknete nobene površine. Po končani uporabi lahko navojno zaporko privijete kot običajno.

Koliko časa uporabljamo VisiClear kapljice za oko?
Kapljice za oko VisiClear uporabljamo le za manjša očesna vnetja. Če zdravnik ne predpiše drugače,
zdravila VisiClear ne uporabljajte dlje kot 3 dni. Če v 48 urah olajšanja ni ali se vnetje in pordelost oči
celo poslabšata ali če pride do bolečine v očesu ali sprememb v vidnem polju, morate zdravilo prenehati uporabljati in se posvetovati z zdravnikom.

Vnetje in pordele oči kot posledica hudih bolezni oči, kot so okužba, tujek v očesu ali kemijska poškodba roženice, prav tako zahtevajo posredovanje zdravnika. Pri hudi bolečini v očeh, glavobolu, izgubi vida, pojavu lebdečih madežev in močni pordelosti oči, bolečini v očeh pri močni svetlobi ali dvojnem vidu se je treba takoj posvetovati z zdravnikom.

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vichy SkinConsult AI - odkritje moč umetne intelegence in si priskrbite personalizirano rutino za nego kože obraza do 30% ugodneje.

Vichy SkinConsult AI - odkritje moč umetne intelegence in si priskrbite personalizirano rutino za nego kože obraza do 30% ugodneje.

Če ste našli svojo rutino na Skinconsult aplikaciji, Vam ponujamo posebno priložnost, da izkorsistite popust ob nakupu rutine. Ob nakupu dveh izdelkov Vichy za nego in čiščenje obraza, prejmete 20% popust, za nakup treh izdelkov Vichy pa prejmete 30% popust + Brezplačno dostavo. Vse kar morate ...