Vivaneovene set, kompresijski sistem za povijanje

Kompresijski sistem ima majhno raztegljivost in deluje na globoki venski sistem tako da izvaja močan pritisk med gibanjem, ko se mišice krčijo, in rahlega v mirovanju, ko so mišice sproščene.
Več...
Pakiranje 1 komplet
Poštnina Brezplačna poštnina
116,78€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: povoj
Mesto uporabe: noge, roke, ožilje, mišice
Oznaka: poškodba
Zdravje: oskrba, zaščita, šport, starost

Medicinski pripomoček

Kompresijski sistem se uporablja pri kompresijskem  zdravljenju kroničnega venskega popuščanja in limfedema. Kompresijski sistem oziroma t.i. kratkoelastični povoji imajo majhno raztegljivost in delujejo na globoki venski sistem tako da izvajajo močan pritisk med gibanjem, ko se mišice krčijo, in rahlega v mirovanju, ko so mišice sproščene.

Zaradi tega kratkoelastičnih povojev v mirovanju oziroma ob počitku ni treba sneti in na spodnji okončini lahko ostanejo nameščeni neprestano tudi do 7 dni, odvisno od pogostosti menjave primarne obloge.

Kratkoelastični sistem Vivaneovene set vsebuje štiri različne komponente, ki jih potrebujemo pri kompresijskem zdravljenju:
- štiri kratkoelastične kompresijske povoje dveh različnih dimenzij
- cevasti povoj kožne barve
- poliuretansko peno
- svilen lepljiv trak.

Set je namenjen za večkratni uporabi, večina komponent pa zdrži tudi do 30 pranj.

Uporaba:
Zaradi zahtevnejšega povijanja je priporočljivo, da vse komponente namesti za to usposobljena oseba.

Kompresijski povoj (Vivafit, Vivavene)  izvaja kompresijo, tako med gibanjem kot tudi v mirovanju. Noge morate poviti zjutraj, najbolje še preden vstanete. Če je koža vneta ali če jo pred povijanjem namažete, te dele najprej pokrijte z zložencem (Vivavnet), nato pa povijte z elastičnimi povoji. Zažemanje povojev ali zatekanje pod povoji pomeni, da povijanje ni bilo pravilno ali da je povoj star. Za povijanje noge od prstov do kolena potrebujete 1-2 povoja, do dimelj pa 3-4 povoje; odvisno od dolžine in širine noge. Pomembno: povoj zavrzite, ko izgubi elastičnost! (Vivafit po dveh tednih redne uporabe, Vivavene  pa po dveh mesecih redne uporabe).

  •  Povijati je treba vselej od spodaj navzgor. Prvi navoj pričnemo tik za prsti.
  •  Vsak naslednji navoj naj seže največ 2 - 2,5 cm čez spodnjega (približno za četrtino širine povoja).
  • Povoj mora biti povit čez peto najmanj trikrat.
  • Povijajte z enakomernim, zmernim natezanjem povoja tako, da ga polagate ploskoma na kožo v obliki osmic.
  • Pazite, da so razmiki med navoji enakomerni. Pritisk naj bo po vsej goleni enakomeren. Če je golen valjaste oblike (obseg gležnja približno enak kot obseg pod kolenom), naj bo pritisk tik za prsti in na spodnjem delu goleni močnejši, navzgor pa naj nekoliko popušča. Noga mora biti povita enakomerno vse do pod kolena.
  • Če povijate do dimelj, začnete z naslednjim povojem povijati pod kolenom- kjer ste končali s prejšnjim povojem, nato povijte koleno ter nadaljujte do dimelj.
Izkoristite 20% popust na celotno kozmetiko Uriage.

Izkoristite 20% popust na celotno kozmetiko Uriage.

Uriage je specializirana linija dermokozmetičnih izdelkov na osnovi Uriage termalne vode, ki vzdržujejo naravno ravnovesje kože. Izdelki so namenjeni občutljivi koži otrok in odraslih. Uriage izdelki so nastali v sodelovanju z dermatologi in farmacevti. Vsaka uporaba, ki je navedena na embalaži, ...