Svetovanje o medicinskih in ostalih pripomočkih

Blank slika

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Tanja Del Fabro, mag. farm., svetovalka za medicinske in ostale pripomočke

Postavite vprašanje

Na vprašanja, povezana z medicinskimi pripomočki, odgovarja Tanja Del Fabro, mag. farm. 

Tanja Del Fabro je diplomirala na Fakulteti za farmacijo Univerze v Ljubljani leta 2013 in pridobila strokovni naziv magistra farmacije. Istega leta je pridobila tudi P3 Professional licenco kot strokovnjak za svetovanje o prehranskih dopolnilih. Zaposlena je v Lekarni Nove Poljane, kjer se ukvarja s področjem medicinskih pripomočkov.

Odgovori temeljijo na zastavljenem vprašanju in so nasveti, ki ne predstavljajo ali nadomeščajo strokovne zdravniške diagnoze oziroma obiska pri zdravniku. Posredovani podatki in vprašanja so zaupne narave in se ne posredujejo tretjim osebam. Več o varstvu podatkov...