4. 12. 2023

Kaj je bilo prej: dehidracija ali suhe oči?

Simptomi suhega očesa lahko bistveno vplivajo na kvaliteto življenja. Pogostejši znaki so suhe, utrujene, boleče, skeleče, pekoče ali praskajoče oči, občutek prisotnega tujka v očeh ali žilav izloček. Ob prisotnih simptomih je oko tudi bolj občutljivo na svetlobo, veter, težje prenaša kontaktne leče in vid se poslabša ob koncu dneva npr. pri gledanju televizije, po dolgotrajnejšem delu za računalnikom ali pri nočni vožnji avtomobila. 

Za takojšnje olajšanje simptomov suhega očesa svetujemo uporabo Systane vlažilnih kapljic za oči. Pri težavah povezanih z okoljskimi dejavniki priporočamo Systane ULTRA vlažilne kapljice BREZ KONZERVANSOV. Systane HYDRATION vlažilne kapljice BREZ KONZERVANSOV svetujemo bolnikom pred ali po očesni operaciji katarakte ali LASIK operaciji. Systane COMPLETE vlažilne kapljice BREZ KONZERVANSOV pa vsebujejo nanolipidne delce in so enostavna rešitev za vse simptome suhega očesa, ne glede na stopnjo in pogostost pojavljanja ter nudijo kar 8-urno lajšanje simptomov suhega očesa že po enkratnem nanosu. 

Med najenostavnejšimi in preprostimi načini za vzdrževanje zdravja in dobrega počutja je reden in zadosten vnos tekočine. Ob splošni dehidraciji so oči eden od prvih organov, ki čutijo pomanjkanje vode. Zato poleg uporabe Systane vlažilnih kapljic za oči svetujemo še splošno hidratacijo telesa, saj pitje več vode pomaga tudi pri produkciji primerne količine solz, pomembne pri preprečevanju suhega očesa. 

O.R.S hidratacijske tablete lahko uporabite kadarkoli je to potrebno za splošno hidratacijo, na potovanjih, za hidratacijo v vročih krajih, rekreativni in profesionalni športniki, npr. za pohodništvo, tek, nogomet, plavanje, atletiko in kolesarjenje.

Izdelki Systane so medicinski pripomočki. O.R.S hidratacijske tablete so prehransko dopolnilo. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Za zdravje sta izjemno pomembna raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.