3. 6. 2021

Si ne upate sezuti čevljev?

Si ne upate sezuti čevljev?

Včasih se nam zgodi, da naša stopala niso v najboljši kondiciji in se ob tem, ko si sezujemo čevlje razširi neprijeten vonj. Neprijeten vonj je lahko eden od znakov, da imate glivično okužbo stopal. Ostali glavni simptomi okužbe so srbenje med prsti na nogah, luščenje kože, mehurčki in boleče razpoke.

Glivična okužba stopala (tudi atletsko stopalo, medicinsko ime tinea pedis) je poimenovanje za okužbo kože na stopalu in prstih, ki jo povzročijo glivice, imenovane dermatofiti. Dermatofiti se razvijajo v toplem in vlažnem okolju, na primer v garderobah, prhah, čevljih in nogavicah, zato jim vaša stopala zelo ustrezajo, saj so razmere podobne. Okužba se navadno pojavi med prsti, prizadene pa lahko tudi podplat in kožo ob strani vaših stopal.

Okužba ni posledica slabe higiene. Glivične okužbe kože so resda neprijetne, vendar jih je v večini primerov mogoče preprosto zdraviti.

S protiglivično kremo ali pršilom Canespor je zdravljenje zelo enostavno, saj zadostuje, da kremo ali pršilo na prizadeto kožo nanesemo samo enkrat na dan.

Pršilo je priročno za nanos na večje površine kože ali za uporabo na poraščenih predelih.

Dokazano je, da Canespor, ki vsebuje bifonazol, zdravi glivične in mešane glivično–bakterijske okužbe stopala z bakterijo Corynebacterium minutissimum. Neprijeten vonj, ki ga te bakterije povzročajo, izgine. Zdravljenje glivične okužbe stopal in okužb med prsti običajno traja od tri do štiri tedne. Canespor v obliki kreme ali pršila hitro zmanjša vnetni odziv, odstrani glavne povzročitelje okužbe ter deluje hitro in učinkovito.

LMR-CH-20210525-63

Prispevek je pripravilo podjetje: Bayer d.o.o., Bravničarjeva ulica 13, Ljubljana, 1000 Ljubljana.