Canesten, krema

Zdravilo Canesten krema uporabljamo za zdravljenje glivične okužbe stopal (atletsko stopalo) in rok, ki se kaže kot pojav mehurčkov in luščenja kože na stopalih oziroma dlaneh ter tudi med prsti.
Več...
Pakiranje 20 g
5,05 €
Lastnosti
Oblika: krema
Mesto uporabe: koža, noge, nohti, roke, stopala, nožnica
Simptom: dermatitis, glivice, srbenje
Vsebnost: antimikotik
Zdravje: intimna nega, nega

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

klotrimazol

Kaj je zdravilo in za kaj ga uporabljamo
Zdravilo Canesten krema je protiglivičnoavilo Canesten krema je protiglivično zdravilo za lokalno zdravljenje. Vsebuje zdravilno učinkovino klotrimazol, ki deluje proti glivicam in tudi proti nekaterim drugim mikroorganizmom.
Zdravilo Canesten krema uporabljamo za zdravljenje:

 • glivične okužbe stopal (tinea pedum ali »atletsko stopalo«) in rok (tinea manuum), ki se kaže kot pojav mehurčkov in luščenja kože na stopalih oziroma dlaneh ter tudi med prsti. Na prizadetih delih koža razpoka, lahko se pojavi srbenje, vnetje in oteklina.
 • glivične okužbe kože na trupu, udih, kožnih pregibih (tinea corporis) in dimljah (tinea inguinalis), ki se kaže kot ovalne, rdeče, obročaste lise, ki se širijo in so na sredini svetlejše.
 • glivične okužbe kože, imenovane pitryasis versicolor, ki se kaže kot pojav lis različnih barv npr. rumenorjave, rožnate ali svetlejše od barve kože. Lise se lahko drobno luščijo in redko srbijo.
 • okužbe zunanjih spolovil z glivicami iz rodu Candida. Pri ženskah se okužba zunanjih spolovil (kandidni vulvitis) kaže kot srbenje, pordelost, oteklina, pekoče razjede sramnih ustnic in predela okoli njih. Pri moških se taka okužba (kandidni balanitis) kaže kot droben bel izpuščaj, srbenje ter rahlo vnetje glavice in kožice spolnega uda.
 • bakterijske okužbe kože, imenovane eritrazma, ki se kaže kot rdečerjave ali rožnate lise in se običajno pojavi v pregibih kože (pod pazduho, pod prsmi ali v dimljah) in je dolgotrajna (kronična) okužba.

Zdravila ne uporabljajte
Če ste preobčutljivi na pomožno snov zdravila Canesten krema cetil in stearil alkohol, je priporočljivo, da namesto zdravila Canesten krema uporabljate zdravilo Canesten dermalna raztopina ali Canesten dermalno pršilo, raztopina.

Nosečnost in dojenje
V prvih treh mesecih nosečnosti je uporaba zdravila Canesten krema dovoljena le, če vam je tako svetoval zdravnik.
Zaradi majhne resorpcije po dermalni uporabi se domneva, da uporaba zdravila med dojenjem ne vpliva na dojenčka. Če dojite, zdravila Canesten krema ne smete nanašati na dojke.

Pomembne informacije o zdravilu
Izogibajte se stiku zdravila z očmi. Zdravila ne pogoltnite.
Če zdravilo uporabljate za zdravljenje okužbe zunanjih spolovil in hkrati uporabljate kontracepcijska sredstva iz lateksa (npr. diafragmo ali kondom), lahko zdravilo Canesten krema zmanjša učinkovitost zaščite teh izdelkov. Ta učinek po koncu zdravljenja izgine.
Če želite okužbo popolnoma pozdraviti in preprečiti njeno ponovitev, zdravljenja ne smete končati predčasno ali takoj, ko izginejo simptomi okužbe. Če se za to vseeno odločite, tvegate, da se bo bolezen ponovila.

Odmerjanje zdravila
2 do 3-krat na dan nanesite tanko plast kreme na prizadete dele kože in jo previdno vtrite.

Način uporabe zdravila
Zdravilo Canesten krema je namenjeno samo za uporabo na koži (za dermalno uporabo). Prizadeto mesto pred nanosom kreme umijte in posušite. Večinoma zadostuje že majhna količina kreme (1/2 cm) za površino, veliko kot dlan.
Simptomi običajno izginejo, če traja zdravljenje:

 • glivične okužbe rok, nog, kože na trupu, pregibov: 3 do 4 tedne
 • okužbe, imenovane eritrazma 2 do 4 tedne okužbe, imenovane pityriasis versicolor: 1 do 3 tedne
 • glivične okužbe spolovil: 1 do 2 tedna

Ponovitev bolezni preprečite tako, da zdravljenje nadaljujete še 2 tedna po tem, ko so izginili vsi bolezenski znaki. Če po 4 tednih zdravljenja ne opazite izboljšanja simptomov, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Kaj še lahko naredite
Perilo, oblačila in brisače, ki pridejo v stik s prizadetim delom, je treba zamenjati vsak dan. To bo pomagalo pri zdravljenju in preprečilo okužbo drugih delov telesa in drugih ljudi.

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vichy vam ob nakupu izdelkov za nego obraza podarja obesek z elemnti Swarovski

Vichy vam ob nakupu izdelkov za nego obraza podarja obesek z elemnti Swarovski

V času prihajajočih praznikov vam Vichy ob nakupu izdelkov za nego obraza v skupni vrednosti nad 35€ podarja obesek z elementi Swarovski. Zablestite v decembru z Vichy tudi vi!Akcija traja od 15.11.2014 do 15.12.2014 oz. do razdelitve zalog daril. Vse akcije in popusti, objavljeni na ...