Veseli nas, da ste izbrali Petrolovo pot do Lekarnarja

Če označite polje podajate izrecno soglasje, da bo PETROL d.d., Ljubljana vaše posredovane osebne podatke obdeloval, za namene trženja. Podano soglasje lahko kadarkoli prekličete. Več.
Stranka z izpolnitvijo in potrdilom obrazca poda izrecno soglasje, da Petrol kot upravljavec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke in sicer za naslednje kategorije osebnih podatkov: podatke, ki se nanašajo na imetnika, med drugim: ime in priimek, kraj, ulica in hišna številka, poštna številka in pošta, telefon, elektronski naslov, podatke o gospodinjstvu, velikosti stanovanja, o poslovni dejavnosti, načinu plačila in predvidenem roku nakupa novega izdelka, o ogrevanju, spolu, datumu rojstva, zaposlitvenem statusu, vrsti stavbe. Stranka s potrdilom podaja soglasje, da Petrol za potrebe segmentiranega in ciljnega trženja obdeluje vse podatke, ki jih hrani o posamezniku in jih je pridobil ob njegovih nakupih, sklepanju pogodb ali med drugimi oblikami interakcije s potrošnikom.

Stranka z ustrezno izpolnitvijo in potrdilom soglaša, da Petrol te podatke obdeluje in zbira za spodaj naštete namene: statističnih obdelav, pošiljanja ponudb, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja oglasnih gradiv, obveščanja o novostih v dobaviteljevi ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev, določanja odjemalčevega okvira porabe, obdelave preteklega nakupnega obnašanja, za telefonsko in pisno anketiranje, izgradnje baze podatkov za potrebe upravljanja odnosov s kupci, neposrednega, segmentiranega in ciljnega trženja.

Stranka lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za pošiljanje oglasnega gradiva, obveščanja o novostih v ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev. Dovoljenje se lahko prekliče pisno na naslov: Petrol d.d., Ljubljana, Dunajska 50, 1000 Ljubljana, s pripisom Petrol klub, na elektronskem naslovu klub@petrol.si ali na brezplačni telefonski številki 080 22 66. Odjava je možna tudi s klikom ob vsakokratnem elektronskem pošiljanju oglasnih sporočil ali v primeru brezplačnega SMS sporočila s SMS sporočilom »Petrol stop« ali »Stop« na številko 4246.

Petrol zagotavlja, da bo prejete osebne podatke stranke in vse ostale podatke obdelane pri uresničevanju svojih zakonitih interesov, ki prevladajo nad interesi stranke, ščitil pred nepooblaščenim razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam, in sicer v skladu z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Petrol bo hranil osebne podatke do preklica soglasja za obdelovanje osebnih podatkov. Podatki o poslanih oglasnih sporočilih se hranijo do preklica dovoljenja za pošiljanje reklamnih sporočil. Stranka z dano privolitvijo hkrati soglaša in pooblašča Petrol, da za namene: določene v teh pravilih, posreduje podatke o stranki svojim podizvajalcem na ozemlju Republike Slovenije, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi podatkov in ki podatke obdelujejo v njegovem imenu in za njegov račun, navedene zgoraj, posreduje svojim odvisnim, pridruženim ter skupaj obvladovanim družbam dane imetnikove osebne podatke. Družbe iz te alineje so navedene na strani http://www.petrol.si/o-podjetju/petrol/skupina-petrol. Stranka s potrdilom tega obrazca soglaša, da je seznanjen z vsemi relevantnimi pravicami, kot so npr.: pravica do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravkov, blokiranja in izbrisa njegovih osebnih podatkov, v skladu z veljavnim zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Manj.
Close icon

Dianatal, porodni gel za lažji porod

Dianatal porodni gel omogoča varnejši in lažji porod. Gel za porod Dianatal zmanjša trenje med otrokom in steno vaginalnega porodnega kanala.
Več...
Pakiranje 6 x 5 ml
Poštnina Brezplačna poštnina
99,92€
Lastnosti
Oblika: gel
Zdravje: nosečnost

Dianatal porodni gel - Medicinski pripomoček

Gel za porod dianatal omogoča varnejši in lažji porod. Dianatal porodni gel zmanjša trenje med otrokom in steno vaginalnega porodnega kanala.

Kako Dianatal porodni gel olajša porod?

Porod poteka v dveh fazah. Med prvo porodno fazo se odpira vrat maternice. Ko je vrat popolnoma odprt (10 cm), se pricne druga faza, t.i. faza iztisa otroka.

Pri dolgotrajnem porodu mama in otrok izgubljata veliko energije. Čeprav je otrok obdan s plodovnico in mazasto prevleko iz odlušcenih epitelijskih celic ter izlocka lojnic (kazeozni verniks), je njegovo drsenje skozi porodni kanal oteženo zaradi trenja med vaginalnim porodnim kanalom in otrokom.

Leta 2002 je švicarski porodnicar Dr. Schaub iz Züricha razvil Dianatal porodni gel za lajšanje poroda. Začetni testi, izvedeni v švicarskem zavodu za tehnologijo, so pokazali, da uporaba posebej razvitega porodnega gela zmanjša trenje za vec kot 50%. Dianatal porodni gel občutno skrajša trajanje poroda.

Med fazo iztisa lahko pride do raztrganin tkiv vaginalnega porodnega kanala ali presredka, kar se zgodi pri 45 % vseh porodov. Porodničar skuša raztrganine preprečiti, kar pa ni vedno možno. Izkušnje kažejo, da Dianatal porodni gel občutno zmanjša verjetnost nastanka raztrganin tkiva ob porodu.

Kako Dianatal porodni gel deluje?

Dianatal porodni gel porodničar vnese v nožnico pri pregledu pred porodom ali ko posteljica poci in plodovnica v celoti odtece. Zaradi posebno prilagojenega aplikatorja, postopek ni neprijeten niti za mamo, niti za otroka.

Porodnčar lahko Dianatal porodni gel med porodom vnese večkrat. Gel v nožnici ustvari gladek, bioadhezivni film, ki zmanjšuje trenje med porodom. Dianatal porodni gel pri ženskah, ki rojevajo prvic, dokazano skrajša fazo iztisa za 30 % (26 min) in trajanje celotnega poroda do 30 % (106 min)1.

Dianatal porodni gel lajša tudi porode, pri katerih je potrebno uporabiti vakuumski ekstraktor ali porodne klešce. Dianatal porodni gel omogoca lažji, hitrejši in varnejši porod. Otrok, nožnica, medenično dno in presredek mame so zašciteni. Dianatal porodni gel je edini registriran porodni gel s patentno zašcito.

Kaj vsebuje Dianatal porodni gel?

Dianatal porodni gel je brez aktivnih farmacevtskih sestavin in vsebuje: propilenglikol, karbomer, hidroksietilcelulozo in prečišceno vodo.

Ali je Dianatal porodni gel varen?

Dianatal porodni gel ima le fizikalno delovanje, kar zmanjša sile trenja. Ne vsebuje nikakršnih sestavin s farmakološkim delovanjem in se v telesu ne absorbira. Dianatal porodni gel je sterilen, brez konzervansov, ne vsebuje lateksa in je hipoalergen. Ni znanih poročil o neželenih učinkih.

Kako se uporablja Dianatal gel za porod?

Svojemu porodničarju povejte, da pri porodu želite uporabiti Dianatal porodni gel. Dianatal porodni gel prinesite s seboj v porodnišnico.

Ali je strošek za Dianatal porodni gel krit s strani zdravstvenega zavarovanja?

Ne, strošek za Dianatal porodni gel ni krit s strani zdravstvenega zavarovanja.

Pomembno: Dianatal porodni gel vam lahko vnese le vaš porodničar. 

1 Schaub AF, Litschgi M, Hoesli I, Holzgreve W, Bleul U, Geissbühler V. Obstetric gel shortens second stage of labor and prevents perineal trauma in nulliparous women: a randomized controlled trial on labor facilitation. J Perinat Med. 2008;36(2):129-35.

Distributer za Slovenijo: PROKSIMUM PHARMA d.o.o. Pot k sejmišcu 26a, 1231 Ljubljana-Črnuce, Slovenija
Proizvajalec: Farco-Pharma GmbH, Innenstadt, Gereonsmühlengasse 1-11, 50670 Köln, Nemčija

Blank slika
  • Predvidena dostava

    Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

  • Prihranek

    Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

  • Načini plačila

    Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Ob nakupu 2 izdelkov NOW prejmete darilo: NOW Omega-3.

Ob nakupu 2 izdelkov NOW prejmete darilo: NOW Omega-3.

Čez poletje vas NOW in Lekarnar.com obdarujeta ob nakupu prehranskih dopolnil NOW, ob nakupu 2 izdelkov NOW prejmete darilo: Omega-3 1000 mg NOW, 30 mehkih kapsul. Prehransko dopolnilo - koncentrat ribjega olja z EPK in DHK: EPK in DHK imata vlogo pri delovanju srca.* DHK ima vlogo pri ...