25. 2. 2022

Kako pa vi umivate zobe vašim hišnim ljubljenčkom?

Kako pa vi umivate zobe vašim hišnim ljubljenčkom? - Slika 1

Več kot 80 % mačk in psov ima po treh letih življenja težave z zobmi. Parodontalna bolezen je najpogostejša bolezen pri mačkah in psih. V skrajnem primeru vodi tudi do izpada zob, do katerega pride zaradi močnih poškodbdlesni in samih zob.

Ena izmed posledic parodontalne bolezni je nalaganje oblog, kar privede do vnetja dlesni. S tem je bakterijam omogočen lažji vdor v telo, kar lahko pripelje do težav z notranjimi organi. Zato je higiena zob izjemno pomembna. Najbolj učinkovito je ščetkanje, a vedno to ni mogoče in v teh primerih za nego zob svojega ljubljenčka lahko poskrbimo tudi na drug način z različnimi izdelki za ustno higieno.

Najboljša kombinacija oz. preventiva nastanka zobnih oblog je po mnenju strokovnjakov periodično čiščenje zob pri veterinarjih in redna uporaba zobne kreme ter encimskih žvečilnih trakov.

Izkušeni strokovnjaki s področja veterine pritrjujejo dejstvu, da OROZYME encimski gel in trakovi dokazano zagotavljajo zdravje zob in ustne votline mačk in psov, osvežijo njihov zadah in izboljšajo splošno dobro počutje vaših hišnih ljubljenčkov.

Za najboljšo preventivo nastanka zobnih oblog priporočamo:

  1. Periodično čiščenje zob s strani veterinarja
  2. Redno dnevno uporabo encimske zobne paste OROZYME, v kombinaciji z uporabo encimskih žvečilnih trakov OROZYME 

Orozyme gel za vzdrževanje ustne higiene je sestavljen iz LPO patentiranega encimskega kompleksa, ki se prilepi na zobe in dlesni in omogoča sestavinam, da odstranijo obstoječe obloge in oslabijo bakterije, ki povzročajo nastanek zobnih oblog. Uporablja se enkrat dnevno po zadnjem obroku z ali brez ščetkanja. Tudi žvečilni trakovi imajo vlogo zmanjševanja zobnih oblog in slabega zadaha. Prav tako vsebujejo LPO kompleks, izdelani so iz kolagena, ki ob žvečenju naravno spodbuja mehansko odstranjevanje oblog z zob in dlesni. Dodatek laktoferina in peroksidaze, ki je esencialna sestavina LPO-sistema, spodbuja naravni obrambni sistem ust. Psu se ponudi 1 žvečilni gumi na dan, najbolje po jedi.

Pomagajte svojemu kosmatincu ohraniti zdrave zobe in dlesni in preprečite  nastanek slabega zadaha z izdelki Orozyme.

Prispevek je pripravilo podjetje SALUS, Ljubljana, d.d