30. 3. 2020

Nega pordele in srbeče kože.

Nega pordele in srbeče kože.

Naša koža opravlja več funkcij, med drugim nas ščiti tudi pred zunanjimi dejavniki. Koža mora  ohranjati optimalno vlažnost pri čemer ima kožna pregrada ključno vlogo.

Okvarjena funkcija kožne pregrade je eden ključnih dejavnikov pri nastanku srbečice. Praskanje srbeče kože povzroča dodatne poškodbe zunanje plasti kože, ki vodijo v začarani krog »srbenja in praskanja«.

Kateri so vzroki pordele in srbeče kože?
Rdečica na koži in srbečica imata lahko veliko vzrokov: izsušenost kože, pogoste kožne bolezni, kot je npr. atopijski dermatitis ali alergijske kožne reakcije. Ko koža izgubi vlago, postane suha in krhka. Sčasoma na njej nastanejo razpoke. Mikroorganizmi in alergeni lahko skozi razpoke vstopajo v kožo, pri tem pa se lahko pojavita vnetje in srbenje.

Pordelost in rdečico lahko zmanjšamo s kremo Bepanderm
Krema za lajšanje srbečice Bepanderm nežno in učinkovito uravnovesi kožno pregrado ter pomaga pri prekinitvi začaranega kroga srbenja in praskanja.

Krema Bepanderm lajša srbečico tako, da popravi poškodovano kožno pregrado. Z inovativno tehnologijo koži dovaja lamelarne lipide (ceramide). Z naravnimi vlažilci kože (pantenol, glicerol) poskrbi za njeno ustrezno navlaženost, hkrati pa krema poškodovani koži pomaga z zagotavljanjem naravnih negovalnih lipidov.

Krema Bepanderm za lajšanje srbečice in pordele kože ne vsebuje dišav in konzervansov, ki lahko dražijo kožo. Prav tako ne vsebuje kortikosteroidov. Krema je varna za uporabo tudi pri dojenčkih, vendar je pri dolgotrajni uporabi ali uporabi na večjih površinah potreben posvet z zdravnikom. Lahko se uporablja med nosečnostjo in dojenjem. Primerna je tudi za uporabo pri starejših osebah. Dobro služi kot krema za osnovno nego pri osebah z blagim atopijskim dermatitisom.

Prispevek je pripravilo podjetje Bayer d.o.o., Slovenija.

L.SI.MKT.03.2020.3476