30. 10. 2020

Noctiben Mea - Odpravite nesepečnost in začnite dan spočiti.

Noctiben Mea - Odpravite nesepečnost in začnite dan spočiti.

Kakovosten spanec je eden od temeljnih pogojev za zdravo življenje, saj prispeva k obnovi našega telesa. Potrebujemo ga za telesno in duševno zdravje ter uspešno delovanje imunskega sistema.

Raziskave kažejo, da vsaj 7 ur spanja na noč pomembno poveča odpornost proti okužbam dihal. Pri ljudeh, ki spijo manj kot 5 ur na noč, obstaja 4,5-krat večja verjetnost za razvoj prehlada kot pri tistih, ki spijo 7 ur ali več. (1)

Težave s spanjem spadajo med najpogostejše zdravstvene težave.

Za dober spanec lahko poskrbimo s higieno spanja ter zdravim načinom prehranjevanja čez dan in pred spanjem. Pomagamo pa si lahko tudi z zdravilom brez recepta Noctiben Mea, ki je namenjeno zdravljenju občasne nespečnosti pri odraslih. Ker deluje že po prvem odmerku, se lahko vzame po potrebi.

Noctiben Mea vsebuje doksilaminijev hidrogensukcinat, ki dokazano skrajša čas uspavanja, podaljša spanec in izboljša njegovo kakovost.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. 

  1. Prather AA, Leung CW. Association of Insufficient Sleep With Respiratory Infection Among Adults in the United States. JAMA Intern Med. 2016 Jun 1;176(6):850-2.

Besedilo je pripravilo podjetje Krka d.d.