19. 7. 2016

Preberite kakšno izkušnjo je z Avene termalno vodo imela blogerka Nina.

Preberite kakšno izkušnjo je z Avene termalno vodo imela blogerka Nina. - Slika 1

S termalno vodo me je par let nazaj spoznala sestra, ko mi je podarila podoben izdelek. Spomnim se, da sem uživala ko sem si pršila s termalno vodo po obrazu v poletni vročini. Od takrat si velikokrat privoščim termalno vodo v spreju.

Avene termalna voda je pakirana v beli visoki pločevinki z oranžnim (in črnim) napisom, podobno kot lak za lase. Sprej razprši vodo izredno fino, čutiti je, kot da vam meglica pada na obraz. Sprej zelo dobro deluje. Termalno vodo lahko kupite v mini različici 50 ml ali v večji embalaži (150 ml in 300 ml). 150 ml bo dovolj za čez poletje, odvisno kako pogosto jo uporabljate seveda.

Avene trdi, da ima njihova termalna voda potrjeno pomirjujoče delovanje ter da je le-ta primerna za atopično kožo, mastno kožo in kožo nagnjeno k rdečici. Prav tako naj bi bila primerna za nego kože po opeklinah, operativnih posegih, vnetjih, itd.

Sama hranim termalno vodo vedno v hladilniku, pozimi ali poleti, saj mi je občutek hladne meglice na obrazu izredno všeč. Špricam ponavadi iz razdalje okrog 20 cm in pošpricam v obliki črke X čez obraz. To je čisto dovolj. Poleti termalno vodo uporabljam predvsem po izpostavljenosti soncu, saj kožo dejansko pomiri. Termalno vodo uporabljam na čistem obrazu in tudi čez ličila, saj voda ličil ne razmaže (v primeru, da se z vodo ne polivate :) ). Ostanek vode je dobro po par minutah popivnati, ampak ker nanesem res majhno količino, potrebe po tem nimam.

Pozimi oziroma v času kurilne sezone, ko imam kožo bolj suho kot ponavadi, uporabljam meglico za osvežitev in navlažitev. Iz prve roke lahko torej potrdim, da Avene termalna voda kožo res pomiri in tudi navlaži, uporabljate pa jo lahko čez cel dan in čez celo leto. Sama imam doma 150 ml sprej in vedno enega majhnega v torbici, za osvežitev čez dan.

Radi se imejte in veliko se smejte! ;) 

Nina Mulić, blogerka Kič-Kafič