5. 11. 2020

Septabene - Trojna moč, ki hitro uglasi vaše boleče grlo.

Septabene - Trojna moč, ki hitro uglasi vaše boleče grlo.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

V ustih in žrelu je ves čas določeno število mikroorganizmov. Prvo obrambno linijo, ki preprečuje razširitev okužbe, predstavljajo encimi in protitelesa v slini in ustni sluznici. Pri zmanjšani obrambni sposobnosti sluznice žrela (ob zmanjšani telesni odpornosti, kroničnih boleznih ali negativnih vplivih iz okolja) lahko pride do čezmernega razmnoževanja mikroorganizmov, kar vodi v vnetje in okužbo zgornjih dihal. Bolečina je posledica vnetja zgornjih dihalnih poti in je zelo moteča, saj težko jemo, pijemo in tudi govorimo. Spremljajo jo lahko še skelenje in praskanje v grlu ter hripavost.

Pri vnetem in bolečem grlu lahko v lekarnah izbiramo med številnimi zdravili
Priporočljivi so oralni antiseptiki v obliki pastil in pršila, saj uničujejo mikroorganizme ter tako preprečujejo širjenje okužbe in vnetja. Še učinkovitejši so, če poleg antiseptika vsebujejo lokalni analgetik, ki deluje protivnetno in protibolečinsko. Tako poskrbijo za celovito zdravljenje bolečega in vnetega grla ter skrajšajo zdravljenje.

Septabene zagotavljajo trojno moč in so prava izbira že ob prvih znakih bolečega in vnetega grla
Vsebujejo edinstveno kombinacijo dveh učinkovin. Benzidamin deluje protibolečinsko in protivnetno – odpravi bolečino in znake vnetja (rdečino, oteklino, vroč občutek, oslabljeno delovanje). Širokospektralni antiseptik cetilpiridinijev klorid pa deluje na vzroke okužbe (viruse, bakterije in glive) in jih odstrani. Septabene se od vseh pri nas poznanih izdelkov za zdravljenje vnetega in bolečega grla razlikujejo prav po edinstveni sestavi, zaradi katere zdravijo posledice okužbe in odpravljajo vzroke zanjo. Primerne so za odrasle in otroke, starejše od 6 let, na voljo pa so v obliki pastil in pršila.

 Besedilo je pripravilo podjetje Krka d.d.