25. 2. 2021

Spersallerg – prva pomoč pri alergijskem konjunktivitisu.

Spersallerg – prva pomoč pri alergijskem konjunktivitisu.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Pomladne temperature večini izmed nas prinesejo veliko radosti, pacientom, ki trpijo za nadležnimi očesnimi alergijami, pa veliko skrbi in težav.

Zakaj se uporablja?
Spersallerg je edinstvena in odlična izbira za vse paciente, ki potrebujejo ublažitev draženja, pordelosti in/ali srbenja oči pri očesnih alergijah.

Spersallerg se uporablja za začasno lajšanje znakov in simptomov alergijskega konjunktivitisa (vnetje očesne veznice), vključno s hiperemijo očesne veznice (povečana količina krvi v veznici), hemozo (močnim edemom očesne veznice) in draženjem pri odraslih in otrocih, starih več kot 2 leti. 

V kliničnih raziskavah so ugotovili, da Spersallerg deluje zelo hitro. Simptomi in znaki alergijskega konjunktivitisa so se izboljšali že po 30 minutah od prve vkapljane kapljice.

Kaj vsebuje?
Spersallerg vsebuje kombinacijo zdravilnih učinkovin, s katerima dosežemo dekongestivni in antihistaminični učinek in s tem učinkovito blažimo simptome in znake alergijskega konjunktivitisa.

Ne uporabljajte spersallerga
Spersallerga ne smete uporabljati, če sočasno uporabljate zaviralce monoaminooksidaz ali ste preobčutljivi na zdravilni učinkovini ali pomožne snovi.

Kako se uporablja?
Pred uporabo natančno preberite navodilo. O tveganjih in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Pri odraslih in mladostnikih se priporoča uporaba 2- do 3-krat dnevno po 1 kapljico do 14 dni. Pri otrocih starih več kot 2 leti pa zaradi možnih sistemskih učinkov odmerjanje ne sme preseči 1 do 2 kapljic dnevno. Zdravila se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 2 let.

Zdravila Spersallerg se ne sme uporabljati v obdobjih, daljših od 14 dni, ker bi to lahko povzročilo povratno hiperemijo in toksični folikularni konjunktivitis.

Spersallerg se uporablja z vkapavanjem v obolelo oko. Po vkapanju kapljic priporočamo 3-minutno vztrajanje z zaprtimi očmi. To lahko zmanjša obseg sistemskih neželenih učinkov in poveča lokalno delovanje.

Če je treba v oko vkapati več različnih zdravil, je treba do aplikacije naslednjega zdravila počakati vsaj 5 minut.