22. 8. 2022

Vam izpadajo lasje? Preverite teh 5 nasvetov.

Vam izpadajo lasje? Preverite teh 5 nasvetov.

Že od nekdaj velja rek, da so lasje krona naše glave. Ko zaradi takšnih in drugačnih vzrokov začnejo lasje izpadati, se pogosto počutimo, kot da izgubljamo svojo krono, svojo samozavest, svojo lepoto. Popolnoma normalno je, da nam vsakodnevno izpade od 70 do 100 las, česar po navadi niti ne opazimo. Pri prekomernem izpadanju las pa lahko izpade vse do 500 las dnevno, to pa s seboj prinaša čustva žalosti, jeze, obupa in nizko samozavest. Izpadanje las se zgodi zaradi različnih razlogov, bodisi zaradi genetskega vzroka, zaradi bolezni ali stresa, po porodu, zaradi jemanja zdravil, po vstopu v menopavzo, zelo pogosto in vsako leto znova pričakovano pa je sezonsko (jesensko) izpadanje las.

Zakaj se jeseni soočamo s prekomernim izpadanjem las?

Dva možna razloga jesenskega izpadanja las sta povezana s soncem.
Prvi razlog je ta, da nam poleti izpade bistveno manj las, saj jih potrebujemo za zaščito lasišča pred sončnimi žarki. Ti lasje, ki poleti ne izpadejo, izpadejo jeseni, zato se zdi, da takrat izpade več las.
Drugi možni razlog pa pravi, da nam jeseni lasje izpadajo, ker so poleti lasni mešički bolj izpostavljeni vročini in škodljivim UV-žarkom, ki lasne mešičke poškodujejo. Poškodovan lasni mešiček bo prešel v fazo mirovanja (telogeno fazo), ki se zaključi tako, da las izpade, kar občutimo v jeseni.

5 nasvetov za lepše in zdrave lase

  • Poleti lasišča ne izpostavljajte sončnim žarkom 
    Zdaj že ptički na veji čivkajo, da so sončni žarki škodljivi za našo kožo in da je prekomerno izpostavljanje soncu nevarno za naše zdravje. Priporočamo, da ste med 11. in 16. uro v senci. Takrat, ko to ni mogoče, pa si nadenite pokrivalo, ki zaščiti lasne mešičke pred UV-žarki.
  • Uživajte hrano, bogato z beljakovinami
    Ste vedeli, da so lasje sestavljeni iz beljakovine keratin? Če pojeste premalo beljakovin, lahko to pomanjkanje povzroči izpadanje las ali pa so lasje na videz pusti ter brez sijaja. Na vašem krožniku naj se zato večkrat znajdejo beljakovinsko bogata živila (grški jogurt, skyr, pusto meso, stročnice, tofu, ribe …).
  • Ne pozabite na vitamine in minerale
    Določeni vitamini in minerali lahko neposredno vplivajo na lepoto vaših las. Priporočamo, da v obdobjih povečanega izpadanja las posežete po prehranskemu dopolnilu Revalid kapsule za lase, ki so jih strokovnjaki iz Švice zasnovali tako, da nahranijo vaše lase od znotraj.
  • Masaža lasišča
    Vsakodnevno nekajminutno masiranje lasišča lahko pripomore k boljši prekrvavljenosti lasišča, kar vodi v hitrejšo rast las. Pri masaži lahko uporabite Revalid serum za rast las in tako izpopolnite svojo nego. Če si vsak dan vzamete čas za masažo lasišča, vam lahko pomaga tudi pri lajšanju stresa in napetosti, kar je dodaten bonus, če so ta čustva vzrok za izpadanje las.
  • Šampon je pomembnejši, kot si mislite
    Zelo pomembno je, da izberete nežen šampon, ki bo ustrezal vašemu tipu lasišča. Če si želite rasti las in je vaše lasišče nagnjeno k izpadanju, izberite Revalid stimulirajoči šampon. Revalid stimulirajoči šampon zagotavlja nežno čiščenje in hkrati spodbuja rast las, vlaženje lasišča in krepitev las.

Dobra novica je, da se celice v lasnih mešičkih zelo hitro delijo, kar pomeni, da se bodo učinki upoštevanja nasvetov proti izpadanju las poznali že relativno hitro – v nekaj mesecih. Ključni nasvet pa je, da bodite pri čakanju na vidne rezultate potrpežljivi in vztrajni. Verjemite, izplačalo se bo.

Prispevek je pripravilo podjetje Ewopharma d.o.o.

Koda materiala: SI.22.REVALID.14, julij 2022.