12. 2. 2021

Zagotovimo si dovolj vitamina D, ki prispeva k delovanju imunskega sistema.

Zagotovimo si dovolj vitamina D, ki prispeva k delovanju imunskega sistema

Vitamin D pomaga, da ne zbolimo za virusnimi okužbami dihal, če pa že zbolimo, bolezen poteka v blažji obliki. Pomembno je, da izberemo izdelek, ki je kakovosten, varen in učinkovit.

VITAMIN D3 Krka je edini registriran kot zdravilo brez recepta. Status zdravila brez recepta za potrošnika pomeni dodano vrednost, ker kakovost, varnost in učinkovitost teh zdravil redno spremljajo in preverjajo neodvisne inštitucije. Tako lahko z gotovostjo trdimo, da res vsebuje toliko vitamina D3, kot je navedeno na embalaži. Ena tableta vsebuje 1000 i. e. (25 µg) holekalciferola (vitamina D3). Zdravilo ne vsebuje konzervansov, barvil, arom in glutena ter je primerno tudi za vegetarijance.

Kateremu vitaminu D zaupati?
V skladu z novimi spoznanji o vplivu vitamina D na imunski sistem je trg dobesedno preplavljen z najrazličnejšimi izdelki z vitaminom D3. VITAMIN D3 Krka je edini registriran kot zdravilo brez recepta. To pomeni, da je bilo v postopku pridobivanja dovoljenja za promet potrjeno, da je izdelek kakovosten, varen in učinkovit. Ena tableta vsebuje 1000 i. e. (25 µg) holekalciferola (vitamina D3). Zdravilo ne vsebuje konzervansov, barvil, arom in glutena ter je primerno tudi za vegetarijance.

Besedilo obravnava zdravilo brez recepta. Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.