6. 5. 2022

Zaščitite kožo pred škodljivim vplivom sonca in modre svetlobe.

Zaščitite kožo pred škodljivim vplivom sonca in modre svetlobe.

Kaj je »HEV modra svetloba«?

Znano je, da umetni viri z LED ali kompaktnimi fluorescentnimi sijalkami (CFL), kot so računalniški zasloni in pametni telefoni oddajajo HEV modro svetlobo. Toda ali ste vedeli, da modro svetlobo v glavnem oddaja sonce?
Jakost sončne svetlobe je lahko 1000-krat bolj intenzivna od svetlobe, ki jo oddajajo zasloni. Za izpostavljenost, ki je enaka eni uri na soncu, bi morali preživeti 64 celih dni pred digitalno tablico. Zato je kožo potrebno zaščititi pred modro svetlobo, ki jo oddaja sonce. 

25 % poškodb na koži povzroči modra svetloba

Vsakodnevno sevanje modre svetlobe pospešuje staranje kože in povzroča nastanek gub ter temnih madežev.

Zato je smiselno domnevati, da ima lahko izpostavljenost kože visoko-intenzivni svetlobi na dolgi rok škodljiv učinek, ki spodbuja staranje in celo rakave spremembe, še posebej zaradi slabenja naravnih obrambnih mehanizmov kože z leti. 

Poleg tega modra svetloba HEV deluje na gen za pigmentacijo in spodbuja aktivnost melanocitov. Tako pospešuje nastanek določenih sprememb na koži, povezanih z delovanjem melanina, kot so melazma (»nosečniška maska«) ali hiperpigmentacija. HEV modra svetloba ima torej potencialno še bolj škodljive učinke kot UVA, zlasti na temnejšo kožo.

Visoko-intenzivna modra svetloba velja za novo nevarnost za kožo, ki je morda celo bolj škodljiva od UVA in UVB žarkov. Prodre namreč še globlje v kožo, celo v podkožje. Modra svetloba s svojo intenzivno energijo - po kateri je dobila ime – »napada« kožo. HEV modra svetloba je lahko škodljiva že znotraj ene ure izpostavljenosti soncu. Druge študije so pokazale tudi, da modro-vijolična svetloba povzroča nastanek strupenih reaktivnih oblik kisika, ki vplivajo na vse sestavne dele kože.

1. sončni filter ultra širokega spektra

  • Kratkovalovni UVB UVA
  • Dolgovalovni UVA
  • Modra svetloba do 450nm

Formula, ki izpolnjuje dvojno zavezo znamke Avène – spoštovanje kože in okolja

Novi filter TriAsorB v celoti izpolnjuje pristop Pierre Fabre Dermo-Cosmetics Conscious Care. Uporaben, premišljen in etičen želi ponuditi aktivne sestavine, ki so vse bolj spoštljive do kože in okolja.

Naša najboljša zaščita pred procesom foto-staranja

Rezultat medicinskih raziskav podjetja Pierre Fabre, razkrit leta 2020 z lansiranjem Intense Protect 50+, TriAsorB™ širi temelje foto-zaščite s ponudbo ultra široke zaščite pred soncem pred UVB - kratkovalovnimi UVA - dolgovalovnimi UVA žarki ter zunaj okvirjev UV, proti modri svetlobi do 450 nm, ki dokazano pospešuje staranje kože.

Integriran v patentirani sistem filtrov Eau Thermale Avène, TriAsorB izboljša raven zaščite kože pred procesom foto-staranja, povezanega z modro svetlobo, in tako nudi izjemno široko zaščito pred soncem ter pomaga preprečevati globoke, vidne poškodbe kože.

Nova SPF linija za obraz za vsakodnevno uporabo 

  • Formule, prilagojene potrebam suhe in zelo suhe kože, normalne do mešane kože in mastne kože z nepravilnostmi.
  • Zaščita pred soncem ultra širokega spektra za preprečevanje staranja kože, povezanega z izpostavljanjem kože soncu
  • Narejene z aktivnimi sestavinami, skrbno izbranimi za uravnoteženje in spoštovanje vseh tipov kože
  • -72 % pigmentacije, ki jo povzroči modra svetloba1

1In vivo študija, izvedena z Obarvanim fluidom 50+ na 16 osebah

Intense Protect 50+
Produkt za zaščito pred soncem ultra širokega spektra izpolnjuje najvišje zahteve za kožo, hkrati pa zmanjšuje naš vpliv na okolje.

95,3 % manj poškodb DNK, ki jih povzroči modra svetloba¹

¹In vitro test. Lokalna uporaba (2 mg/ cm2) Testi izvedeni na rekonstruirani povrhnjici. Stres: izpostavljenost simulirani modri svetlobi. Kvantifikacija oksidativne poškodbe DNK z imunohistokemično analizo.

Prispevek je pripravilo podjetje OPH OKTAL PHARMA d.o.o.