Aptamil AR 2, nadaljevalno mleko za prehransko uravnavanje polivanja pri dojenčkih po dopolnjenem 6. mesecu starosti (400 g)

Pomembno obvestilo: materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko naj se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.
Več...
Pakiranje 400 g
14,62€

Živilo za posebne zdravstvene namene
Pomembno obvestilo
 
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko naj se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.

S 120-imi leti tradicije je Nutricia največji strokovnjak na področju prehrane v zgodnjem obdobju. Že več kot 40 let je naša skupina znanstvenikov in strokovnjakov (več kot 500) pionir v raziskavi otroške hrane.

Dojenčki pogosto izpljunejo manjše količine mleka po hranjenju (običajno imenujemo polivanje), vendar nekateri dojenčki polivajo pogosteje. Naše raziskave so nam omogočile, da smo razvili patentiran Aptamil AR 2, prehransko popolno formulo, za lajšanje pogostega polivanja.

Naslednja patentirana generacija formul: Edina formula, ki je kombinacija patentiranih sestavin in edinstvenega tehnološkega postopka. Aptamil AR 2 ni primeren za nedonošenčke niti za dojenčke, ki polivajo in imajo diagnosticirano alergijo na beljakovine kravjega mleka. Gumi iz zrn rožičevca je naravni zgoščevalec: naravne vlaknine rožičevca zgostijo hrano tako, da nase vežejo vodo in pomagajo, da obrok ostane v želodčku. To je ključna naloga prehranskega uravnavanja polivanja.

Tabela hranjenja:
SAMO ZA ENTERALNO UPORABO Aptamil AR 2 se mora uporabljati samo v skladu z zdravnikovim priporočilom. To so splošna navodila za pripravo; vaš dojenček pa lahko potrebuje več ali manj od navedenega.

      Za en obrok potrebujete
Starost dojenčka: Približna teža (kg) Št. hranjenj na uro Količina vode ml Število meric AR2
6-12 mesecev 6-11 3 180 6
Po 12. mesecu >10 2 210 7

1Standardna raztopina: 100 ml obroka = 90 ml vode (zaželeno 40°C) + 3 merice AR 2=285 kJ (68 kcal).

Do vrha napolnjena in z nožem do roba poravnana priložena merica vsebuje približno 4,8 g. Uporabljajte le priloženo merico. Formule ne pripravljajte močnejše ali šibkejše koncentracije kot je navedeno.

Uporaba in nasveti za shranjevanje

  • Iz higienskih razlogov pripravite vedno le svež obrok in ga takoj uporabite (v 1 uri, nato zavrzite).
  • Ne pogrevajte obroka v mikrovalovni pečici zaradi možnosti pregretja.
  • Izdelek hranite v suhem in hladnem prostoru (ne v hladilniku).
  • Porabite v 3 tednih po odprtju.

Pakirano v kontrolirani atmosferi.

Sestavine:
laktoza (iz mleka), rastlinska olja (palmovo, kokosovo, repično, sončnično in ekstra sončnično olje), posneto mleko v prahu, demineralizirana sirotka (iz mleka), galakto-oligosaharidi (iz mleka), gumi iz zrn rožičevca, koncentrat belakovin sirotke (iz mleka), kalcijev fosfat, beljakovine sirotke (iz mleka), ribje olje, frukto-oligosaharidi, natrijev citrat, magnezijev klorid, kalcijev karbonat, kalijev citrat, kalijev klorid, holin klorid, olje iz Mortierella Alpina, L-askorbinska kislina, emulgator: sojin lecitin, inozitol, tavrin, železov sulfat, L-triptofan, cinkov sulfat, natrijev L-askorbat, L-karnitin, citidin 5’-monofosfat, DL-alfa tokoferil acetat, uridin 5’-monofosfat natrijeva sol, askorbil palmitat, kalcijev D-pantotenat, adenozin 5’-monofosfat, inozin 5’-monofosfat natrijeva sol, nikotinamid, gvanozin 5’-monofosfat natrijeva sol, bakrov sulfat, DL-alfa tokoferol, retinil palmitat, tiamin hidroklorid, piridoksin hidroklorid, riboflavin, pteroilmonoglutaminska kislina, kalijev jodid, manganov sulfat, natrijev selenit, fitomenadion, D-biotin, holekalciferol, cianokobalamin.

Alergeni: mleko, ribe, soja.

Priprava:

  1. Vedno si umijte roke in vse pripomočke, ki jih boste uporabili.
  2. Stekleničko in cucelj sterilizirajte v vreli vodi 10 minut.
  3. Zavrite pitno vodo za 10 minut in jo ohladite na približno 40 °C. V stekleničko vlijte potrebno količino prekuhane vode.
  4. Merico napolnite z izdelkom in jo poravnajte z nožem do roba (ne pritiskajte). V stekleničko z vodo dodajte ustrezno število meric izdelka.
  5. Stekleničko zaprite z zamaškom in jo stresajte. Namestite steriliziran cucelj. Temperaturo obroka preverite na svojem zapestju. Idealna temperatura obroka je, ko ne čutite ne toplo ne hladno (cca 37 °C). Pripravite vedno le svež obrok in ga takoj uporabite.
  6. Stekleničko in cucelj očistite takoj po uporabi. Ostankov hrane ne uporabljajte ponovno. Dobro zaprt izdelek hranite v suhem in hladnem prostoru (ne v hladilniku). Porabite v 3 tednih po odprtju.

Pomembno obvestilo:
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Če mati ne more dojiti ali ima premalo mleka, naj se o uporabi nadomestne hrane in načinu hranjenja posvetuje z zdravnikom pediatrom, oziroma drugim strokovnim osebjem s področja medicine, farmacije oz. prehrane, nege in otroka. Izdelek se mora uporabljati pod zdravniškim nadzorom. Če dojenčka dojite in mu ponudite hrano po steklenički, se lahko zgodi, da ne bo želel nadaljevati z dojenjem. Natančno upoštevajte navodila za pripravo obroka. Nepravilna priprava obroka predstavlja tveganje za zdravje vašega otroka. Med hranjenjem dojenčka nikoli ne pustite samega. Po dopolnjenem 6. mesecu starosti po nasvetu zdravnika ali medicinske sestre postopoma pričnite z uvajanjem čvrste hrane. 

Proizvaja:  Nutricia Cuijk B.V., Schuttersweg 12, 5443 PR Haps, Nizozemska
Prodaja:  Nutricia Export B.V., Albert Einsteinlaan 20, 2719 EP Zoetermeer, Nizozemska
Distribuira: Merit HP d.o.o., Letališka cesta 3c, 1000 Ljubljana, Slovenija
Svetovalna linija: 080 15 36, e-mail: info@merit-hp.si,

Black Friday - La Roche-Posay vam je na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu izdelkov LRP nad 30€.

Black Friday - La Roche-Posay vam je na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu izdelkov LRP nad 30€.

Napovedujemo: Black Friday - La Roche-Posay vam je na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu izdelkov LRP nad 30€. Pripravite svojo košarico že sedaj; s popusti pričnemo v petek 27.11.2020.** Akcija traja od 27.11. do 30.11.2020. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, ...