Veseli nas, da ste izbrali Petrolovo pot do Lekarnarja

Če označite polje podajate izrecno soglasje, da bo PETROL d.d., Ljubljana vaše posredovane osebne podatke obdeloval, za namene trženja. Podano soglasje lahko kadarkoli prekličete. Več.
Stranka z izpolnitvijo in potrdilom obrazca poda izrecno soglasje, da Petrol kot upravljavec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke in sicer za naslednje kategorije osebnih podatkov: podatke, ki se nanašajo na imetnika, med drugim: ime in priimek, kraj, ulica in hišna številka, poštna številka in pošta, telefon, elektronski naslov, podatke o gospodinjstvu, velikosti stanovanja, o poslovni dejavnosti, načinu plačila in predvidenem roku nakupa novega izdelka, o ogrevanju, spolu, datumu rojstva, zaposlitvenem statusu, vrsti stavbe. Stranka s potrdilom podaja soglasje, da Petrol za potrebe segmentiranega in ciljnega trženja obdeluje vse podatke, ki jih hrani o posamezniku in jih je pridobil ob njegovih nakupih, sklepanju pogodb ali med drugimi oblikami interakcije s potrošnikom.

Stranka z ustrezno izpolnitvijo in potrdilom soglaša, da Petrol te podatke obdeluje in zbira za spodaj naštete namene: statističnih obdelav, pošiljanja ponudb, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja oglasnih gradiv, obveščanja o novostih v dobaviteljevi ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev, določanja odjemalčevega okvira porabe, obdelave preteklega nakupnega obnašanja, za telefonsko in pisno anketiranje, izgradnje baze podatkov za potrebe upravljanja odnosov s kupci, neposrednega, segmentiranega in ciljnega trženja.

Stranka lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za pošiljanje oglasnega gradiva, obveščanja o novostih v ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev. Dovoljenje se lahko prekliče pisno na naslov: Petrol d.d., Ljubljana, Dunajska 50, 1000 Ljubljana, s pripisom Petrol klub, na elektronskem naslovu klub@petrol.si ali na brezplačni telefonski številki 080 22 66. Odjava je možna tudi s klikom ob vsakokratnem elektronskem pošiljanju oglasnih sporočil ali v primeru brezplačnega SMS sporočila s SMS sporočilom »Petrol stop« ali »Stop« na številko 4246.

Petrol zagotavlja, da bo prejete osebne podatke stranke in vse ostale podatke obdelane pri uresničevanju svojih zakonitih interesov, ki prevladajo nad interesi stranke, ščitil pred nepooblaščenim razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam, in sicer v skladu z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Petrol bo hranil osebne podatke do preklica soglasja za obdelovanje osebnih podatkov. Podatki o poslanih oglasnih sporočilih se hranijo do preklica dovoljenja za pošiljanje reklamnih sporočil. Stranka z dano privolitvijo hkrati soglaša in pooblašča Petrol, da za namene: določene v teh pravilih, posreduje podatke o stranki svojim podizvajalcem na ozemlju Republike Slovenije, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi podatkov in ki podatke obdelujejo v njegovem imenu in za njegov račun, navedene zgoraj, posreduje svojim odvisnim, pridruženim ter skupaj obvladovanim družbam dane imetnikove osebne podatke. Družbe iz te alineje so navedene na strani http://www.petrol.si/o-podjetju/petrol/skupina-petrol. Stranka s potrdilom tega obrazca soglaša, da je seznanjen z vsemi relevantnimi pravicami, kot so npr.: pravica do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravkov, blokiranja in izbrisa njegovih osebnih podatkov, v skladu z veljavnim zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Manj.
Close icon

Dehinel Plus Flavour, tablete za pse

Zdravljenje mešanih invazij z naslednjimi vrstami valjastih črvov in trakulj pri odraslih psih in mladičih.
Več...
Pakiranje 4 tablete
4,79€

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z veterinarjem ali farmacevtom.

prazikvantel, pirantelijev embonat, febantel

Indikacije:
Zdravljenje mešanih invazij z naslednjimi vrstami valjastih črvov in trakulj pri odraslih psih in mladičih:
Nematodi:
Askaridi: Toxocara canis, Toxascaris leonina (pozne razvojne in odrasle oblike)
Kavljasti črvi: Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum (odrasli)
Cestodi:
Trakulje: Taenia spp., Dipylidium caninum

 Navedba zdravilne(ih) učinkovin(e) in drugih sestavin

  1 tableta vsebuje
prazikvantel 50 mg
pirantelijev embonat 144 mg
febantel 150 mg

Okrogle, rumene, neobložene tablete z vidnimi temnejšimi lisami in prirezanimi robovi ter razdelilno črto na eni strani.
Tablete lahko razpolovimo ali razdelimo na četrtine.

Kontraindikacije:
Ne uporabite sočasno s piperazinskimi spojinami.
Pri brejih psicah ne smete prekoračiti navedenih odmerkov.
Ne uporabite v primeru preobčutljivosti na zdravilno učinkovino ali na katero koli pomožno snov.
Ne uporabite pri psih mlajših od 2 tednov in/ali ki tehtajo manj kot 2 kg.

V redkih primerih se lahko pri nekaterih mladičih pojavi mehkejše blato, driska in/ali bruhanje. Pri odraslih psih se zelo redko lahko pojavijo primeri bruhanja z ali brez driske.
Pogostost neželenih učinkov je določena po naslednjem dogovoru:

  • zelo pogosti (pojavijo se pri več kot 1 živali od 10 živali med enim zdravljenjem)
  • pogosti (pojavijo se pri več kot 1 toda manj kot pri 10 živalih od 100 živali)
  • občasni (pojavijo se pri več kot 1 toda manj kot pri 10 živalih od 1.000 živali)
  • redki (pojavijo se pri več kot 1 toda manj kot pri 10 živalih od 10.000 živali)
  • zelo redki (pojavijo se pri manj kot 1 živali od 10.000 živali, vključujoč posamezne primere).
  • če opazite kakršne koli resne stranske učinke ali druge učinke, ki niso omenjeni v teh navodilih za uporabo, obvestite svojega veterinarja.

Ciljne živalske vrste
Psi (majhni in srednje veliki).

Odmerki za posamezne živalske vrste ter pot(i) in način uporabe zdravila
Za peroralno dajanje.

Odmerjanje
Priporočeni odmerek je 15 mg febantela na kg telesne mase, 14,4 mg/kg pirantela in 5 mg/kg prazikvantela, kar ustreza 1 tableti na 10 kg telesne mase.
Za lažje natančno odmerjanje tablete lahko prepolovimo/razdelimo na četrtine.
Tableto/tablete damo živali neposredno ali jo/jih skrijemo v hrano. Pred oz. po dajanju zdravila živali ni potrebno omejevati dostopa do hrane.

Nasvet o pravilni uporabi zdravila
Za zagotovitev dajanja ustreznega odmerka je potrebno čim natančneje določiti telesno maso živali.
Zdravilo lahko uporabimo za razglistenje mladičev od starosti 2 tednov naprej in odmerek ponovimo vsaka 2 tedna do starosti 12 tednov. Po tem času živali tretiramo vsake 3 mesece. Svetujemo sočasno tretiranje psice in mladičev.
Za nadzor Toxocara-e je treba doječim psicam dati zdravilo 2 tedna po kotitvi in nato v 2-tedenskih presledkih do odstavitve.
Pri rutinskem nadzoru se priporoča dajanje enkratnega odmerka vsake 3 mesece. V primeru hude invadiranosti z valjastimi črvi je treba odmerek ponoviti po 14 dneh.

Karenca:
Ni smiselno.

Ob nakupu 2 izdelkov NOW prejmete darilo: NOW Omega-3.

Ob nakupu 2 izdelkov NOW prejmete darilo: NOW Omega-3.

Čez poletje vas NOW in Lekarnar.com obdarujeta ob nakupu prehranskih dopolnil NOW, ob nakupu 2 izdelkov NOW prejmete darilo: Omega-3 1000 mg NOW, 30 mehkih kapsul. Prehransko dopolnilo - koncentrat ribjega olja z EPK in DHK: EPK in DHK imata vlogo pri delovanju srca.* DHK ima vlogo pri ...