akcija

Olje kamilice, Eteris (5 ml)

Preverite še ostale izdelke Eteris v posebni ponudbi.
100 % čisto in naravno eterično olje najkakovostnejše rimske kamilice.
Več...
Pakiranje 5 ml
Redna cena 14,53€
11,62€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: olje, kopel
Vsebnost: eterična olja
Zdravje: masaža, kopanje

Rimska kamilica je majhna plazeča rastlina s kosmatim steblom in lističi v obliki peres. Na prvi pogled je podobna marjetici. Znana je tudi pod imeni angleška kamilica, vrtna kamilica ali sladka kamilica.

Grenak in zeliščni podton daje eteričnemu olju rimske kamilice saden in sladek vonj, ki spominja na mešanico vonjev jabolka in trave. Značilnost rimske kamilice je, da je v nerazredčeni obliki vonj zelo močan in težak, ko pa ga razredčimo postane izredno svež in prijeten. Eterično olje v ponudbi je pripravljeno po klasičnem postopku s parno destilacijo svežih cvetnih glavic najkakovostnejše kamilice.

Izkoristek parne destilacije je okoli 1,7 %, kar pomeni, da je za kilogram eteričnega olja potrebnih 60 kilogramov cvetov.

Poreklo Madagaskar
Botanično ime Pelargonium roseum
Prevladujoča kemijska skupina Alkoholi
Vonj Močan cvetlični vonj s prideihom mete
Pridobivanje Parna destilacija cvetov in stebelc
Nota Srednja
Intenzivnost vonja Visoka

Uporaba:
Olje za masažo:  Dodamo do 2 kapljici eteričnega olja v 10 ml osnovnega rastlinskega olja. Eterično olje lahko uporabimo tudi za aromaterapijo

Sestavine (INCI): Chamemelum nobile flower oil, geraniol*, citronelool*, limonene*, linalool*  *naravna sestavina eteričnega olja.

Vichy vam je na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€.

Vichy vam je na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€.

Vichy vam je na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€. Akcija traja od 1. 12.  do 14. 12. 2021. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni. Popusti se ne seštevajo. Brezplačna ...