Olje kamilice, Eteris

Aromaterapija - Nasveti za pisano jesensko uporabo.
100 % čisto in naravno eterično olje najkakovostnejše rimske kamilice.
Več...
Pakiranje 5 ml
13,85€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: olje, kopel
Zdravje: masaža, kopanje

Rimska kamilica je majhna plazeča rastlina s kosmatim steblom in lističi v obliki peres. Na prvi pogled je podobna marjetici. Znana je tudi pod imeni angleška kamilica, vrtna kamilica ali sladka kamilica.

Grenak in zeliščni podton daje eteričnemu olju rimske kamilice saden in sladek vonj, ki spominja na mešanico vonjev jabolka in trave. Značilnost rimske kamilice je, da je v nerazredčeni obliki vonj zelo močan in težak, ko pa ga razredčimo postane izredno svež in prijeten. Eterično olje v ponudbi je pripravljeno po klasičnem postopku s parno destilacijo svežih cvetnih glavic najkakovostnejše kamilice.

Izkoristek parne destilacije je okoli 1,7 %, kar pomeni, da je za kilogram eteričnega olja potrebnih 60 kilogramov cvetov.

Poreklo Madagaskar
Botanično ime Pelargonium roseum
Prevladujoča kemijska skupina Alkoholi
Vonj Močan cvetlični vonj s prideihom mete
Pridobivanje Parna destilacija cvetov in stebelc
Nota Srednja
Intenzivnost vonja Visoka

Uporaba:
Olje za masažo:  Dodamo do 2 kapljici eteričnega olja v 10 ml osnovnega rastlinskega olja. Eterično olje lahko uporabimo tudi za aromaterapijo

Sestavine (INCI): Chamemelum nobile flower oil, geraniol*, citronelool*, limonene*, linalool*  *naravna sestavina eteričnega olja.

Eucerin vam je na voljo 20% ugodneje.

Eucerin vam je na voljo 20% ugodneje.

Eucerin je blagovna znamka za nego kože, ki jo priporočajo dermatologi in ki temelji na znanosti o koži. S sodelovanjem z dermatologi in z uporabo naprednega tehnološkega strokovnega znanja znamka Eucerin zagotavlja zanesljive in visoko učinkovite inovativne izdelke. Ker skrbno izbira aktivne ...