izbor

FerroBio Richter, tablete (40 tablet)

RICHTER FerroBio vsebuje naravno hemsko železo, kar pomeni optimalno biološko uporabnost in izjemno dobro prenosljivost. Na absorpcijo ne vplivajo želodčna kislost niti hrana ali pijača.
Več...
Pakiranje 40 tablet
23,37€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: tablete
Mesto uporabe: kri
Oznaka: utrujenost
Vsebnost: železo
Zdravje: presnova, odpornost, ženske, moški, starost, nosečnost, šport, celiakija

Zakaj je bil razvit dodatek RICHTER FerroBio?
Dodatek Richter FerroBio je blago prehransko dopolnilo z železom, namenjeno za uporabo v okoliščinah, ko običajna prehrana ne more dati dovolj železa. Telesu zagotavlja dodatno železo, ki je nujen mineral, pomemben za več telesnih funkcij. Ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk, hemoglobina in pri prenosu kisika v telesu.

Poleg tega železo prispeva k sproščanju energije pri presnovi in ima vlogo pri delovanju imunskega sistema. Pomanjkanje železa, lahko okrni funkcije, v katerih sodeluje železo. Železo prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Ustrezna oskrba telesa z njim je potrebna za dobro zdravje in dobro počutje.

Zakaj se uporablja dodatek RICHTER FerroBio?
Telo samo ne more ustvarjati železa, zato je odvisno od njegovega rednega uživanja s prehrano. V nekaterih primerih običajna prehrana ne zagotovi dovolj železa. Posledica je pomanjkanje železa. Dodatek RICHTER FerroBio se lahko uporablja kot dodatek pri pomanjkanja železa.

Po čem se dodatek RICHTER FerroBio razlikuje od drugih pripravkov železa?
Dodatek RICHTER FerroBio vsebuje naravno hemsko železo in železov disulfat. Razvit je bil, ker je znano, da uporabniki slabo prenašajo dopolnila, ki vsebujejo samo nehemsko železo; slednje se iz takšnih dopolnil tudi slabo absorbira in med njihovim jemanjem se precej pogosto pojavijo težave, na primer bolečine v želodcu, slabost v želodcu in zaprtost. Ena izmed sestavin prehranskega dopolnila RICHTER FerroBio je hemsko železo. Ta se dobro absorbira v črevesju, po neodvisni poti in ima posledično optimalno biološko uporabnost in zelo dobro prenosljivost. Le majhna količina te oblike železa se ne more absorbirati, kar ne povzroči draženja gastrointestinalnega trakta ali je to draženje le minimalno. Večja absorpcija in prenosljivost vodita k boljši fiziološki učinkovitosti. Na absorpcijo hemskega železa ne vplivajo ne želodčna kislost ne hrana ali pijače.

Kdaj je priporočljiva uporaba dodatka RICHTER FerroBio?
Dodatek RICHTER FerroBio je mogoče uporabljati v primerih povečane potrebe po železu. Je dobra alternativa za osebe, ki imajo neželene učinke ob jemanju prehranskega dopolnila, ki vsebuje le nehemsko železo. Primeren je za osebe, starejše od 18 let. Posebej primeren je za ženske, ki načrtujejo nosečnost, ženske pred menopavzo in starejše osebe. Dodatek RICHTER FerroBio ni nadomestilo za uravnoteženo prehrano, a lahko koristi v primeru povečanih potreb po železu, npr. pri rastočih otrocih, pri izgubi krvi zaradi menstruacij ali drugih vzrokov, pri nosečnicah in pri športnikih, ali pri prehranskih omejitvah, npr. v primeru hujšanja ali pomanjkanja apetita zaradi onkološkega zdravljenja. Ne uporabljajte dodatka RICHTER FerroBio, če imate anemijo, ki ni posledica pomanjkanja železa, če trpite zaradi preobremenitve z železom, ali če imate kakšne motnje v izrabi železa.

Se dodatek RICHTER FerroBio lahko uporablja sočasno z zdravili?
Ne uporabljajte drugih pripravkov z železom, medtem ko jemljete dodatek RICHTER FerroBio.


Richter FerroBio ne vsebuje zdravil ali hormonov in je izdelan po farmacevtskih standardih za kontrolo kakovosti, ki presegajo standarde, zahtevane za prehranska dopolnila. Ne vsebuje glutena.

1 tableta na dan se priporoča osebam, ki imajo povečano potrebo železa v telesu. Posebej primeren je za ženske, ki načrtujejo nosečnost, ženske pred menopavzo, starejše osebe ali športnike.

Se lahko med jemanjem dodatka RICHTER FerroBio pojavijo kakšni neželeni učinki?
Ta pripravek vsebuje železo. Prekomerno uživanje železa lahko škoduje zelo majhnim otrokom. Železo lahko povzroči iztrebljanje temnejšega ali zelenega blata. To je normalno in ni razlog za skrb.

Uporaba:
Vzemite 1 tableto dodatka RICHTER FerroBio na dan s kozarcem vode. Dodatek RICHTER FerroBio lahko jemljete, dokler je treba. Čas, kako dolgo ga lahko jemljete, ni omejen. Priporočljivo je, da ga jemljete vsaj tri mesece.

Vsebnost:
Dodatek RICHTER FerroBio je prehransko dopolnilo z železom, ki pomaga zadostiti vašim potrebam po železu. Dodatek RICHTER FerroBio je brez glutena. Vsebnost sestavin je naslednja:

Sestavine: V 1 tableti: %PDV*
Železo (celokupno) 18 mg 129%
Hemoglobin 519 mg  

*Priporočeni dnevni vnos v Evropski skupnosti.

Hranilne vrednosti Na 1 tableto: Na 100 g
Energija v kJ 8,8 978
Energija v kcal 2,1 234
Maščobe 2,5 mg 0,28 g
Ogljikovi hidrati / /
Beljakovine 519 mg 57,67 g

Sestavine:
goveji hemoglobin v prahu, železov (II) sulfat, mikrokristalična celuloza, dibazični kalcijev fosfat dihidrat, polivinilpolipirolidon, magnezijeve soli maščobnih kislin, silicijev dioksid, polivinil alkohol, smukec, polietilenglikol, lecitin (soja), hidroksipropilmetil celuloza, polidekstroza, migliol 810, rdeči železov oksid, črni železov oksid, titanov dioksid, indigotin.

Dodatek RICHTER FerroBio vsebuje sojin lecitin. Ne uporabljajte ga, če ste alergični na sojo ali katero koli drugo sestavino tega dodatka.

Dodatek RICHTER FerroBio je na voljo v rdečih, filmsko obloženih tabletah kapsulaste oblike, ki so pakirane v pretisnih omotih; v 1 pretisnem omotu je 20 tablet in ena škatla vsebuje 2 pretisna omota.

Opozorila:
Dodatek RICHTER FerroBio je prehransko dopolnilo in ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano in zdrav slog življenja. Dodatek RICHTER FerroBio shranjevati nedosegljivo otrokom! Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. 

Ne uporabljajte dodatka RICHTER FerroBio, če imate anemijo, ki ni posledica pomanjkanja železa, če trpite zaradi preobremenitve z železom, ali če imate kakšne motnje v izrabi železa. Ta pripravek vsebuje železo. Prekomerno uživanje železa lahko škoduje zelo majhnim otrokom. Železo lahko povzroči iztrebljanje temnejšega ali zelenega blata. To je normalno in ni razlog za skrb.

 

Shranjujte na hladnem (15–25 °C), suhem mestu. Shranjujte zaščiteno pred vročino in vlago.
Ne shranjujte v kopalnici. Shranjujte nedosegljivo otrokom in nedostopno domačim živalim.

Proizvajalec: proizvedeno v Belgiji za GlobiFer Intl.
Distributer: Gedeon Richter Plc., Gyömrői út 19-21. 1103 Budimpešta, Madžarska

Dodatek RICHTER FerroBio je registrirana blagovna znamka in po Uredbi Sveta (EGS) št. 834/2007 ni ekološki proizvod.

Blank slika

Dodatki

  • Predvidena dostava

    Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

  • Prihranek

    Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

  • Načini plačila

    Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vichy SkinConsult AI - odkritje moč umetne intelegence in si priskrbite personalizirano rutino za nego kože obraza do 30% ugodneje.

Vichy SkinConsult AI - odkritje moč umetne intelegence in si priskrbite personalizirano rutino za nego kože obraza do 30% ugodneje.

Če ste našli svojo rutino na Skinconsult aplikaciji, Vam ponujamo posebno priložnost, da izkorsistite popust ob nakupu rutine. Ob nakupu dveh izdelkov Vichy za nego in čiščenje obraza, prejmete 20% popust, za nakup treh izdelkov Vichy pa prejmete 30% popust + Brezplačno dostavo. Vse kar morate ...