izbor

Helicobacter Pylori test, Heli-C-Check (bakterija v želodcu test)

Heli-C-CHECK je enostaven in zanesljiv Helicobacter Pylori test (bakterija v želodcu), namenjen samo-testiranju, za kvalitativno določanje Helicobacter Pylori protiteles na osnovi testa krvi, odvzete iz konice prsta.
Več...
Pakiranje 1 test
18,19€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika:
Mesto uporabe: prebavila, želodec, trebuh
Oznaka: okužba, napihnjenost, zgaga
Zdravje: diagnostika

Helicobacter Pylori test - medicinski pripomoček

Heli-C-CHECK je enostaven in zanesljiv imunokromatografski diagnostični test za bakterijo v želodcu, namenjen samo-testiranju, za kvalitativno določanje Helicobacter Pylori protiteles na osnovi testa krvi, odvzete iz konice prsta.

Z izrazom Helicobacter Pylori infekcija se razume poselitev želodca z bakterijo Helicobacter Pylori. Ponekod v literaturi zasledimo tudi izraz "bakterija v želodcu".

Osebe, ki imajo to bakterijo v sebi, zelo pogosto sicer nimajo nikakršnih težav, vendar pa je povzročitelj lahko odgovoren za nastanek številnih poškodb želodčne sluznice, kot na primer za vnetje želodčne sluznice (Gastritis) ali za želodčne razjede - rane na želodcu (Ulcus Ventriculi). Poleg tega lahko H. Pylori vodi tudi do obolenj kot sta rak na želodcu in rak limfnih žlez.

Kako uporabljati Helicobacter Pylori test?

Test je namenjen samo-uporabi. Lahko ga uporabljate že z eno kapljico krvi, odvete iz konice prsta (več v priloženih navodilih). Tako zgledata pozitivni in negativni rezultat Helicobacter Pylori testa:

bakterija v želodcu test

Infekcija z bakterijo Helicobacter Pylori je pogosto povezana tudi z nacionalnostjo: tako je moč zaslediti, da je v deželah v razvoju približno 70% populacije v starosti od 20 do 35 let inficiranih s povzročiteljem. Infekcijo je moč testirati s Helicobacter Pylori testom.

V industrijsko razvitih državah, kot je Nemčija, se ta bakterija pojavlja redkeje. Poleg tega ima odločilno vlogo tudi starost: starejša ko je oseba, toliko večja je tudi verjetnost, da v sebi nosi to bakterijo.

Helicobacter Pylori je bakterija v želodcu

Heli-C-CHECK je hiter, občutljiv in optično ugotovljiv test bakterije v želodcu za domačo uporabo in služi za dokazovanje anti-Helicobacter Pylori-IgG-protiteles v krvi. Uporablja se kot pomoč pri postavljanju diagnoze Helicobacter Pylori infekcije, ki je povezana z razjedami v želodčno-črevesnem predelu, z vnetjem želodčne sluznice in z ostalimi težavami gastrointestinalnega predela.

Vendar pa končna diagnoza enega od zgoraj navedenih obolenj ne more temeljiti zgolj na pozitivnem rezultatu testa Helicobacter Pylori, temveč jo mora potrditi zdravnik. Za izvedbo testiranja je potrebnih le nekaj kapljic krvi iz konice prsta. Testiranje je možno samo v 5-10 minutah.

Vsebina testnega kompleta:

• 1 testna kaseta s pipeto, v aluminijasti embalaži
• 1 avtomatična lanceta s sterilno samosprožilno iglo za odvzem vzorca krvi
• 1 steklena kapilarna cevčica v zaščitni posodici
• 1 tampon, namočen v alkohol
• 1 obliž
• 1 epruveta z 1,2 ml pufra za redčenje vzorca
• 1 navodila za uporabo

Ob nakupu 3 ali več izdelkov La Roche-Posay, Vichy in/ali CeraVe prejmete 25% popust + Brezplačno dostavo.

Ob nakupu 3 ali več izdelkov La Roche-Posay, Vichy in/ali CeraVe prejmete 25% popust + Brezplačno dostavo.

Ob nakupu 3 ali več izdelkov La Roche-Posay, Vichy in/ali CeraVe prejmete 25% popust + Brezplačno dostavo. Za pridobitev popusta lahko kombinirate izdelke različnih blagovnih znamk (CeraVe, La Roche-Posay in Vichy). Akcija bo potekala od 3.2. do 9. 2. 2023. Akcija ne velja za pakete izdelkov, ...