Mepiform, nesterilna silikonska obloga 10 x 18 cm

Mepiform nesterilna silikonska obloga je samolepljiva, tanka, diskretna obloga za oskrbo brazgotin.
Več...
Pakiranje 1 obloga
19,42€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: pripomoček, obliži
Mesto uporabe: koža
Oznaka: brazgotina
Zdravje: oskrba, nega

Medicinski pripomoček

Mepiform nesterilna silikonska obloga je samolepljiva, tanka, diskretna obloga za oskrbo brazgotin.

Mepiform se uporablja samo pri zaprtih, že zaceljenih ranah. Kožo je treba pred namestitvijo obliža osušiti. Lepo se prilega telesnim konturam in je lahko nameščena tudi med dnevnimi aktivnostmi.

Lahko jo odstranjujemo in znova nameščamo, pri tem pa ne izgublja lastnosti oprijemljivosti.

Področja uporabe: stare in sveže, rdeče in privzdignjene, hipertrofične in keloidne brazgotine.

Uporaba:
Mepiform deluje na brazgotine, ki so bodisi rdeče, brezbarvne in/ali izbočene. Oskrbimo lahko hipertrofične in keloidne brazgotine takoj po zacelitvi (sveže brazgotine) kot tudi brazgotine stare do 30 let, v kolikor je brazgotina rdeča ali rožnate barve.

Mepiform je enostaven za uporabo, njegova diskretna kožna barva pa omogoča uporabo na vidnih delih telesa.  

Za dosego optimalnih rezultatov se mora Mepiform nositi na brazgotini 24 ur. Uporabljati ga je potrebno od 3 mesecev do enega leta odvisno od stanja, velikosti in oblike brazgotine. Pri profilaktičnem zdravljenju se priporoča uporaba Mepiform obliža 3-6 mesecev. Za preprečevanje nastanka brazgotin pri ljudeh, kjer je znano povečano brazgotinjenje, je zdravljenje z obližem iz mehkega silikona potrebno začeti takoj, ko se rana zaceli.

Obliž se lahko razreže na primerne velikosti brazgotine tako, da obloga sega vsaj 1 cm čez robove brazgotine iz obeh strani. Dodatno pritrjevanje ni potrebno. Lahko se ga uporablja tudi med kopanjem in tuširanjem, vendar pa ga je zaradi pregleda in čiščenja brazgotine priporočljivo odstraniti dnevno. Isti Mepiform obliž se lahko uporablja dokler obloga ohrani lastnosti lepljivosti.

Mehek silikon se nežno lepi na kožo, zatorej je njegova namestitev in odstranitev popolnoma neboleča.

Opozorila:
Če se novo nastala brazgotina izpostavi soncu se poveča tveganje nastanka razbarvane brazgotine, kar lahko preprečimo s primerno zaščito. Mepiform ima UV faktor zaščite 5, vendar ne daje popolne zaščite pred soncem.

Če pride do maceracije ali izpuščaja, odstranite oblogo in pustite, da koža okreva do prenehanja simptomov, nato pa zdravljenje nadaljujte in postopoma podaljšujte čas nošenja obloge. Če simptomi vztrajajo, prenehajte z uporabo in se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. 

Slika je simbolična.

Druge velikosti

  • Predvidena dostava

    Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

  • Prihranek

    Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

  • Načini plačila

    Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vichy SkinConsult AI - odkritje moč umetne intelegence in si priskrbite personalizirano rutino za nego kože obraza do 30% ugodneje.

Vichy SkinConsult AI - odkritje moč umetne intelegence in si priskrbite personalizirano rutino za nego kože obraza do 30% ugodneje.

Kako do analize kože z Vichy SkinConslut AI?Vse kar morate storiti je, da obiščete Vichy SkinConsult spletno stran in sledite navodilom. Po končani analizi boste prejeli poročilo o stanju vaše kože in priporočeno rutino. V kolikor boste na Lekarnar.com naročili 2 izdelka iz priporočene rutine vam ...