NAN Expert A.R., dietno živilo za dojenčke s povečanim polivanjem (400 g)

Pomembno obvestilo: materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko naj se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.
Več...
Pakiranje 400 g
11,96€

Živila za posebne prehranske namene.

Pomembno obvestilo 
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko naj se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.

Dostop do farmacevta >>

NAN Expert A.R. za dietetsko uravnavanje prehrane pri dojenčkih s povečanim polivanjem (vračanje hrane,refluks). Hipoalergeni izdelek z zmanjšanim tveganjem za alergije na beljakovine kravjega mleka. 

  • Z dodatkom kulture Lactobacillus Reuteri.
  • Obogateno s škrobom - NAN A.R. zmanjšuje tveganje za polivanje.
  • Od rojstva dalje.

HA* - hipoalergen izdelek - vsebuje delno razgrajene beljakovine sirotke, priobljene s posebnim postopkom delne hidrolize, kar omogoča da se izdelek lahko uporablja za zmanjševanje tveganja za razvoj alergije na mlečne beljakovine. Primeren za otroke s povečanim tveganjem za razvoj alergi. Brez glutena.

Kontraindikacije:
NAN A.R. ni priporočljiv v primeru alergije na beljakovine kravjega mleka, laktozne intolerance, galaktozemije ali malabsorpcije glukoze/galaktoze.

Uporaba:
Preglednica hranjenja:

  Količina za en obrok Število potrebnih obrokov dnevno
Starost dojenčka Prekuhana voda v ml* Število meric**
1. in 2. teden 90 3 6
3. in 4. teden 120 4 5
2. mesec 150 5 5
3. in 4. mesec 180 6 5
5. in 6. mesec 210 7 5
7. do 9. mesec 210 7 4-3***
od 10. meseca dalje 210 7 3-2

*Pred dodatkom praška je potrebno prekuhano vodo ohladiti do telesne temperature zado, da se ohrani število bakterij. **Opomoba: porabljajte izkljucno priloženo merico. Prašek poravnajte z vrhom merice brez pritiskanja. Uporaba vecje ali manjše kolicine praška od priporocene lahko vodi v dehidracijo ali neustrezno prehranjenost otroka. Priporocene kolicine ne smete spreminjati, razen ce ste se tako dogovorili z zdravnikom.  ***Pri tej starosti se priporoča postopno uvajanje žitaric ter zelenjave, sadja, mesa in rib. Ker se potrebe pri posameznem dojenčku razlikujejo,  se o tem posvetujte z zdravnikom. 

Opozorilo:
Zaradi neprekuhavanja vode, neprekuhane steklenicke ali nepravilnega redcenja lahko vaš otrok zboli. Nepravilno shranjevanje, rokovanje, priprava in hranjenje lahko vodijo do neželenih ucinkov na zdravje dojencka. Živilo ni za parenteralno uporabo.

Vedno pripravite samo eno steklenicko naenkrat. Nato otroka takoj nahranite. Dosledno upoštevajte navodila glede kolicin (praška in vode). Morebitni preostanek obroka zavrzite, ne hranite ga za kasnejšo uporabo. Med hranjenjem dojencka držite in ga pri hranjenju pozorno spremljajte. Ce otroka pustite brez nadzora, lahko pride do zadušitve. Ce se obroka ne pripravi v skladu z navodili, lahko to predstavlja tveganje za zdravje otroka. Zaradi nevarnosti opeklin za segrevanje obroka ne smete uporabljati mikrovalovne pecice.

Opozorilo:
Materino mleko je najboljša hrana za dojencke. Pred uporabo tega izdelka se posvetujte z zdravnikom. Izdelek je treba uporabljati pod zdravniškim nadzorom. Pripravek je primeren kot edini vir hrane do 6. meseca starosti pri dojenčkih s povečanim polivanjem.

Proizvajalec: Nestlé Deutschland AG, Werk Biessenhofen, Nemčija.
Zastopnik v Sloveniji:
 INSPHARMA d.o.o., Bravnicarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana.

Vsi izdelki Bio-Oil so vam na voljo 20% ugodneje.

Vsi izdelki Bio-Oil so vam na voljo 20% ugodneje.

Vsi izdelki Bio-Oil so vam na voljo 20% ugodneje. Akcija traja od 1.10. do 31.10.2020. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni.