Svetovanje lekarniškega farmacevta

Blank slika

Lekarniški farmacevt je glavni strokovnjak, ko se gre za področje zdravil, njihovo delovanje in stranske učinke. S svojimi izkušnjami in stalnim stikom z realnimi zdravstvenimi situacijami lahko lekarniški farmacevt pripomore k uspešnemu zdravljenju posameznika, predvsem pa prepreči zaplete zaradi nepravilnega jemanja zdravil ali interakcije med zdravili v primerih polifarmacije (jemanja več zdravil hkrati). Lekarniški farmacevt ima pomembno vlogo, saj predstavlja enega najbolj dostopnih členov zdravstvene verige - tako zdravim kot tudi bolnim posameznikom. S svojim znanjem ne prispeva zgolj k skrbni in pravilni uporabi predpisanih zdravil in ostalih izdelkov, ki so na voljo v lekarnah, temveč si prizadeva tudi k širjenju zavedanja o zdravem in kvalitetnem načinu življenja v okviru farmacevtske skrbi.

Helena Škof-Oven, mag.farm., vodja lekarne

Postavite vprašanje

Helena Škof-Oven je magistra farmacije, zaposlena v Lekarni Nove Poljane ter spletni lekarni Lekarnar.com. S svojimi večletnimi izkušnjami predstavlja močno vez med klasičnim lekarništvom in spletnim lekarništvom ter strokoven nadzor nad slednjim.

Odgovori temeljijo na zastavljenem vprašanju in so nasveti, ki ne predstavljajo ali nadomeščajo strokovne zdravniške diagnoze oziroma obiska pri zdravniku. Posredovani podatki in vprašanja so zaupne narave in se ne posredujejo tretjim osebam. Več o varstvu podatkov...