Postopek nakupa

Nakup v spletni lekarni Lekarnar.com je enostaven in varen. Vstopna stran spletne lekarne je izhodišče za vaš nakup ali brskanje po ostalih vsebinah, kot so članki, novice in ostale informacije.


Začetek nakupa
Na strani spletne lekarne Lekarnar.com boste našli več možnih orodij za opravljanje nakupa:

 • iskalnik, kamor vpišete ključno besedo - iskani izdelek ali vašo težavo oziroma simptom,
 • seznam oddelkov lekarne na vrhu spletne lekarne: Zdravila brez recepta, Kozmetika, Prehrana in dopolnila, Pripomočki in Dom. Ti oddelki so še nadalje razdeljeni, kar omogoča ožanje nabora izdelkov v nadaljevanju,
 • levi izbirni seznam z blagovnimi znamkami, simptomi, mesti uporabe, zdravstvenimi vsebinami, vsebnostmi in oblikami.
 • zeleni gumb Lekarnarjev izbor, ki se nahaja levo zgoraj omogoča, da najdete izdelke, ki jih želimo zaradi njihovih lastnosti še posebej izpostaviti.

Prednost spletne lekarne Lekarnar.com je, da ne glede na izbran način opravljanja nakupa lahko v nadaljevanju svoj izbor še vedno zožate z uporabo ostalih navedenih orodij.

Najden izdelek
Podstran z izbranim izdelkom je zadnja postaja pred dodajanjem izdelka v košarico. Vsebuje mnogo informacij, s katerimi si lahko pomagate pri odločitvi ali nadaljevanju nakupovaja v spletni lekarni. Pod imenom izdelka je naveden kratek opis, ki največkrat vsebuje povzetek celotnega opisa izdelka, ter sliko izdelka, ki jo lahko povečate. Ob sliki oziroma pod kratkim opisom je navedeno pakiranje in cena izdelka ter morebitna akcijska cena. Veliki gumb pod ceno izdelka je namenjen dodajanju izdelka v vašo košarico.

Izdelku je dodan tudi opis, ki predstavi glavne značilnosti izdelka. V primeru daljšega opisa je potrebno za njegov prikaz uporabiti gumb "Več...". V oknu opisa nekaterih izdelkov je tudi gumb s povezavo do dokumenta (npr. navodila), kjer si ga lahko preberete in shranite morebitno kopijo.

Pod opisom izdelka se nahaja nekaj sorodnih oziroma podobnih izdelkov izbranega izdelka, ki vam večinoma ponuja alternativno ali komplementarno ponudbo.

Na desni strani v podstrani izdelka je na voljo informacija o dobavljivosti izdelka. Najpogosteje bo izdelek poslan še isti dan, v zelo redkih primerih pa je čas dobave nekoliko daljši. V tem primeru je v razdelku "Predvidena dostava" naveden predviden čas do odpreme naročila.

Dodajanje v košarico, izbor načina dostave in načina plačila.
Izdelke lahko v košarico dodate kjerkoli na spletni lekarni se izdelek pojavi. To naredite s klikom na košarico ob izdelku ali s klikom na gumb "Dodaj v košarico". Ko dodate izdelke v košarico lahko nadaljujete z nakupom. Količino izbranega izdelka lahko spremenite proti koncu nakupa, v povzetku nakupa.

Stanje vaše košarice lahko tekom nakupa spremljate v "Košarici" v zgornjem desnem kotu strani, kjer je izpisana količina izdelkov v košarici in vrednost nakupa. Tam tudi sklenete vaš nakup s premikom na blagajno ali pa bolj podrobno pregledate Vašo košarico.

S klikom "Zaključi nakup" oziroma dodajanjem izdelka v košarico najprej Pregledate nabor izdelkov, spremenite količino izdelkov ali pa določen izdelek odstranite, nato pa s klikom na "Naročilo" v štirih enostavnih korakih:

 1. Izberete naslov za dostavo, dodate nov naslov za dostavo ter način dostave,
 2. Izberete način dostave - s Pošto Slovenije ali dostavno službo GLS ter oddate svoj komentar oziroma dodatna navodila k naročilu,
 3. Izberete način plačila - po povzetju, po predračunu, s plačilno kartico, VALÚ Moneto ali ob prevzemu v lekarni (če se boste v nadaljevanju odločili za osebni prevzem). V tem koraku lahko uveljavite tudi morebiten dobropis ali kupone za popust. Dobropisa in kuponov za popust ni mogoče koristiti za nakup zdravil.
 4. Zaključite nakup s pregledom vašega naročila in klikom na gumb "Oddaj naročilo" na koncu povzetka nakupa. V primeru, da bi želeli katerega od korakov spremeniti se lahko pomikate nazaj po nakupu s kliki na korake v meniju zgoraj (1.Naslov, 2.Dostava, 3.Plačilo in 4.Potrditev).

Vaše naročilo bo s tem oddano. Zanj bomo poskrbeli takoj oziroma v najkrajšem možnem času ter z največjo skrbjo. Ker so zadovoljne stranke naša velika vrednota, se bomo za vsako od njih v največji meri potrudili v celotnem postopku naročila - od Vašega vstopa na stran spletne lekarne Lekarnar.com do trenutka, ko boste prejeli vaš paket!

Sledenje pošiljke
Ko oddate naročilo, lahko svojo pošiljko spremljate na njeni celotni poti do Vas. S pomočjo sistema sledenja in s svojo unikatno številko pošiljke je moč videti, kje se trenutno nahaja paket in predvideti preostali čas do obiska dostavljalca.

Svojo pošiljko lahko enostavno spremljate s klikom na povezavo v elektronskem sporočilu, ki ga dobite v elektronski nabiralnik v trenutku, ko je vaš paket prevzet s strani izbrane dostavne službe.

Sistem sledenja pošiljke se vključi takoj, ko paket prispe v zbirni center izbrane dostavne službe, običajno isti večer po tem, ko je bil paket odposlan.

Zakaj Lekarnar?

 • Več kot 8000 kvalitetnih izdelkov

  Stalno dodajamo nove izdelke in proizvajalce.

 • Lekarnar je spletna lekarna Lekarne Nove Poljane

  Obiščete nas lahko tudi v naši klasični lekarni.