Skrb za okolje

V Lekarnar.com se zavedamo, da se dandanes uspešnost ne meri zgolj v številkah, temveč temelji tudi v odgovornem odnosu do svojega okolja. Slednji pomeni zavezanost k etičnemu vedenju, razvoju ter izboljševanju kakovosti življenja zaposlenih in njihovih družin, ožje skupnosti v kateri deluje in družbe nasploh. Lekarnar si prizadeva uresničevati družbeno odgovornost na sledeče načine:

 • Svojim zaposlenim in drugim sodelavcem v okviru svojih zmožnosti omogoča osebnostni razvoj, hkrati pa povezovanje s posamezniki in podjetji iz različnih področij, s čimer jim je odprta možnost izpopolnjevanja in iskanja priložnosti za nadaljnji razvoj.
 • Svojim uporabnikom zagotavlja strokovno, prijazno, predvsem pa etično in pošteno poslovanje, ki ni odvisno zgolj od nakupa. Naši farmacevti niso na voljo zgolj kupcem, temveč preko različnih komunikacijskih poti na vprašanja odgovarjajo tudi mnogim naključnim posameznikom. Sam Lekarnar.com je namenjen širši javnosti in deluje tudi kot verodostojna in kvalitetna informacijska točka s področja zdravja in izdelkov povezanih z njim. Točnost in kvaliteta informacij so med najpomembnejšimi cilji ekipe Lekarnar.com, saj se zavedamo, da je z njimi lahko povezana marsikatera odločitev ali pa ravnanje posameznika.
 • Svojemu neposrednemu okolju in okolju v širšem smislu Lekarnar.com z naravo svojega poslovanja ne predstavlja bremena. Poslovanje na bazi sodobne informacijske tehnologije ne zahteva posegov v prostor ali izpustov snovi, ki bi bile okolju škodljive, oprema, na kateri deluje Lekarnar.com, pa je v največji dopustni meri varčna z energijo.
 • Z uporabo Lekarnar.com pa k varovanju okolja prispevajo tudi posamezniki. S tem, ko posameznik naroči izdelke, ki jih potrebuje preko spleta, lahko zmanjša svoj ogljični odtis. Za pot zgolj v eno smer do lekarne z avtomobilom oziroma avtobusom posameznik namreč v okolje izpusti do 0,5 oziroma do 2,3 kg CO2, z naročilom izdelkov preko Lekarnar.com pa se "pridruži poti", ki jo za razvoz pošiljk v njegovem okolišu z enim vozilom že naredi dostavna služba.*
 • Lekarnar.com spodbuja smotrno ravnanje s kemikalijami, ki jih poznamo kot zdravila. Zdravilo je lahko namreč zelo škodljivo za okolje, če ga vanj odvržemo nenadzorovano. Lekarnar.com si zato prizadeva k osveščanju posameznikov opravilnem odlaganju zdravil ter k njihovi smotrni uporabi. Matična lekarna Lekarnar.com deluje v sistemu zbiranja neuporabnih zdravil, na Lekarnar.com pa lahko uporabnik najde informacije o ravnanju z odpadnimi zdravili.
 • Lekarnar.com ne glede na to, da je prodajno mesto, s svojo dejavnostjo ob vsaki priložnosti promovira zdrav slog življenja, ki bi lahko dolgoročno prispeval k manjši (u)porabi zdravil; med drugim zdravo in uravnoteženo prehrano, zadosti gibanja in zdravo delovno okolje.
 • In nenazadnje, Lekarnar.com si prizadeva v svoj asortiman vključevati čimveč kvalitetnih izdelkov s certifikati, ki potrjujejo njihovo ekološko vzdržljivo poreklo.

Na podlagi uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo (Uredba o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo (Uradni list RS, št. 84/06, 106/06, 110/07, 67/11, 68/11 – popr., 18/14, 57/15, 103/15, 2/16 – popr. in 35/17) smo dolžni zaračunavati vrečke, ki jih uporabljamo ob dobavi biocidnih proizvodov, dezinfekcijskih sredstev in zdravil za živali. Strošek vrečke znaša 0,01€ in vam bo avtomatično zaračunan v košarici Lekarnar.com.

V kolikor boste naročilo prevzeli osebno v Lekarni Nove Poljane, vam bomo strošek vrečke zaračunali naknadno, seveda samo v primeru, ko ne boste imeli svoje vrečke in boste želeli vaše izdelke prejeti v plastični vrečki.

*izračun temelji na spletni aplikaciji izračunaj svoj co2 odtis (dostopno na www.pozitivnaenergija.si). Uporabljen je primer 10km poti v avtomobilu s povprečno porabo 10l/100km oziroma 10 km poti v avtobusu.

Zakaj Lekarnar?

 • Več kot 8000 kvalitetnih izdelkov

  Stalno dodajamo nove izdelke in proizvajalce.

 • Lekarnar je spletna lekarna Lekarne Nove Poljane

  Obiščete nas lahko tudi v naši klasični lekarni.