Plačilo in dostava

Plačilo naročenih izdelkov
Naročene izdelke na Lekarnar.com lahko plačate:

 • po predračunu (e-banka, položnica, ...), - Navodila za plačilo predračuna prejmete takoj, ko ste oddali naročilo. V kolikor jih ni v običajnem email predalu preverite tudi med vsijleno poštno ali med promocijami. Predračun je potrebno poravnati v roku 48 ur, drugače bo vaše naročilo stornirano. 
 • po povzetju,
 • s kreditnimi karticami (Mastercard, Visa),
 • z debetnimi in predplačniškimi karticami (Maestro, BA, Visa debit, MasterCard debit),
 • z VALÚ (navodila lahko preberete tukaj), splošne pogoje uporabe najdete tukaj. Pri plačilih z VALÚ Moneto bo od srede, 6. oktobra 2021 dalje obvezen vnos kode PIN.
 • ob osebnem prevzemu v lekarni (gotovina in/ali kartica)

V primeru plačila po predračunu se sklicujte na podatke:

Lekarna Nove Poljane
Gasparijeva 2
1000 Ljubljana


NLB  SI56 0292 4026 3497 972

Pri izpolnjevanju naloga UPN v polje sklic najprej vnesite SI00, za tem pa številko vašega naročila (npr. SI00 12835). V polju koda namena lahko izberete INTC.

Davčno potrjevanje računov
Lekarna Nove Poljane posluje v skladu z zakonom o davčnem potrjevanju računov (ZDavPR; Uradni list RS, št. 57/2015 z dne 31. 7. 2015 s spremembami). 
Vklopi razum, zahtevaj račun.

Dostava naročenih izdelkov

Izdelke, naročene v spletni lekarni Lekarnar.com, dostavljata Pošta Slovenije in GLS Slovenija:

 • redna dostava s Pošto Slovenije: če naročite do 12h, bodo izdelki predvidoma odposlani že v istem dnevu. Informacijo o dobavljivosti izdelka pa je moč preveriti tudi ob samem izdelku - v polju "Predvidena dostava". 
 • redna dostava z GLS Slovenija: če naročite do 12h, bodo izdelki predvidoma odposlani že v istem dnevu.  Informacijo o dobavljivosti izdelka pa je moč preveriti tudi ob samem izdelku - v polju "Predvidena dostava".

Sledenje pošiljke
Ko oddate naročilo, lahko svojo pošiljko spremljate na njeni celotni poti do Vas. S pomočjo sistema sledenja in s svojo unikatno številko pošiljke je moč videti, kje se trenutno nahaja paket in predvideti preostali čas do obiska dostavljalca.

Svojo pošiljko lahko enostavno spremljate s klikom na povezavo v elektronskem sporočilu, ki ga dobite v elektronski nabiralnik v trenutku, ko je vaš paket prevzet s strani izbrane dostavne službe.

Sistem sledenja pošiljke se vključi takoj, ko paket prispe v zbirni center izbrane dostavne službe, običajno isti večer po tem, ko je bil paket odposlan iz prostorov Lekarnar.com.

Stroški dostave
Glede na višino zneska nakupa nudimo popuste pri dostavi. Tako stroški dostave znašajo:

Vrednost nakupa*** do 20 € od 20 do 55 € nad 55 € odkupnina*
Dostava - Pošta 4,95 € 3,5 € brezplačno 1,40 €
         
Pošta - prevzem na Petrolu** 4,95 € 3,5 € brezplačno 1,40 €
Dostava - GLS 6,20 € 4,50 € brezplačno 1,40 €
Osebni prevzem  brez dodatnih stroškov

 *odkupnina se obračuna le v primeru plačila po povzetju. V primeru drugih oblik plačila stroškov odkupnine ni.
**V primeru prevzema pošiljke na BS Petrol se vam zaračuna dodatni strošek vročanja v vrednosti 0,45€, v primeru odkupnine se vam dodatno zaračuna še strošek v vrednosti 1,05€. Oba stroška poravnate na prevzemnem mestu.
***V skupno vrednost nakupa za pridobitev cenejše oz. brezplačne dostave se ne šteje nakup zdravil za humano in veterinarsko uporabo. 

Important: These delivery prices are valid only for purchases from Slovenia. For shipping prices in other EU countries, please refer to EU delivery cost info. Currently, we offer free shipping only for purchases from Slovenia and Croatia. Threshold for free shipping for Slovenia is 55€ and for Croatia 150€.

***Important: The cumulative value of purchases for obtaining cheaper or free delivery does not include the purchase of medicines for human and veterinary use.

Pošta Slovenije vam nudi hitro in zanesljivo dostavo. 
Pismonoša vam bo paket dostavil na izbrani naslov za dostavo. Rok dostave paketa preko Pošte Slovenije znaša 1-3 dni.

Paket lahko naročite domov, v službo, k prijatelju, sosedu, na izbrano pošto ali na izbrane bencinske servise Petrol. Pakete lahko prevzamete na več kot 550 lokacijah Pošte Slovenije in na 113 lokacijah bencinskih servisov Petrola. V primeru, da vas na njem ob poskusu vročitve paketa ne bo, vam bo v nabiralniku pustil obvestilo, s katerim lahko paket skupaj z osebnim dokumentom prevzamete na najbližji pošti.

V kolikor paketa ne želite prejeti na dom, vam Pošta Slovenije omogoča prevzem le tega na katerikoli Pošti in na izbranih bencinskih servisih Petrol. 

Pošta Slovenije vas bo o poteku dostave obveščala preko SMS sporočila in e-obvestila na sledeče načine:

 • zjutraj, ko bo paket pripravljen za dostavo, za prevzem na pošti oziroma za prevoz na izbran bencinski servis;
 • ob dostavi, če naslovnika ne bo na naslovu.  Obvestili ga bomo, da ga paket čaka na pošti, tako da ga lahko prevzame že na poti domov. Seveda mu bomo v hišnem predalčniku enako kot doslej pustili tudi obvestilo o prispeli pošiljki;
 • z e-obvestilom, ko bo paket vročen.

GLS vam ponuja prilagodljivo in zanesljivo dostavo. 
GLS Slovenija dostavlja na naslov, ki ga navedete ob naročilu - priporočamo vam, da navedete naslov na katerem se nahajate v dopoldanskem času. Naročenih izdelkov ne pošiljamo ob sobotah, nedeljah in praznikih. Rok dostave za vsa naročila je 1-2 dni, razen v izrednih okoliščinah. Izredne okoliščine vključujejo vremenske razmere, gneče zaradi velikega števila naročil v letnih časih in drugih okoliščin, ki lahko povzročijo zamude pri dostavi. Ne moremo vplivati na izredne razmere, vendar se v takih primerih trudimo, da stranke takoj obvestimo o morebitnih zamudah pri dostavi paketa.

GLS  vas bo obveščal o poteku dostave. Vaših osebnih podatkov GLS ne bo uporabil za noben drugi namen razen za obveščanje o dostavi.

Ko bo vaš paket pripravljen, vam bo dostavna služba GLS poslala obvestilo prek SMS-a, da je paket pripravljen in bo prevzet istega dne, naslednji delovni dan pa bo dostavljen. V istem sporočilu boste prejeli številko paketa ter povezavo in geslo s pomočjo katerega lahko preverite stanje dostave na uradni spletni strani GLS www.gls-slovenia.com ali na telefonski številki 01 500 11 50 ali na info@gls-slovenia.com. Poleg SMS-a prejmete tudi e-pošto, ki vsebuje več podatkov o vašem paketu, med drugim tudi znesek, ki ga boste morali plačati pri prevzemu paketa (če ste izbrali plačilo po povzetju).

Povezava v sporočilu vam omogoča izbiro dostave po vaši želji. Spremenite lahko datum dostave ali naslov za dostavo. Paket lahko prevzamete (poštno ležeče) tudi v eni izmed 500 GLS Paketnih trgovin – pogodbenih poslovalnic (Petrol, OMV, 3DVA, Delo Prodaja,…).

Zemljevid GLS Paketnih trgovin si lahko ogledate na GLS strani (https://gls-group.eu/SI/sl/gls-iskanje-parcelshop).

Če izberete plačilo po povzetju, se dodatno zaračuna odkupnina v znesku 1,4 EUR. Pri plačilu po predračunu, s plačilnimi karticami ali preko VALÚ ta strošek odpade.

Dostava je možna v delovnem času dostavne službe. Paketov, razen v mestih, kjer je to omogočeno, ne dostavljamo v soboto, nedeljo in med prazniki.

Payment and Delivery within the European Union.

Items ordered on Lekarnar.com can be paid:

 • Payment in Advance/Pro Forma Invoice ( e-bank, ...)
 • Credit card (Visa, Master Card)

When paying via Advance Payment/Pro Forma Invoice please use the following banking details:

Lekarna Nove Poljane
Gasparijeva 2
1000 Ljubljana

Banka: NLB d.d., Trg republike 2, Ljubljana, 1000 Ljubljana
IBAN: SI56 029240263497972
SWIFT/BIC: LJBASI2X

When filling out the SEPA transfer input SI00 followed by your order number (example: SI00 12835) as a reference.

The currency is Euro and the prices include sale tax. Sales tax result from the validated price list of the received order.

Items ordered through Lekarnar.com can be delivered abroad. Shipping is carried out through our shipping partners GLS or ' Pošta Slovenije ' and their partners. 

Delivery cost: 

  GLS GLS Pošta Slovenije Pošta 
Slovenije
Country Delivery Price Informative Delivery Time* Delivery 
Price
Informative
Delivery Time*
Austria 10,50€ D+1 / /
Belgium 18,40€ D+(2-3) / /
Bulgaria 55,20€ D+3 / /
Czech Republic 14,90€ D+2 / /
Denmark 16,10€ D+(2-3) / /
Estonia 36,90€ D+(3-4) / /
Finland 36,90€ D+(4-6) / /
France 26,50€ D+(2-3) / /
Greece 36,90€ D+(3-4) / /
Croatia**** 9,40€ D+(1-4) 9,40€ D+3
-orders >80€ 4,80€ D+(1-4) 4,80€ D+3
-orders >150€ 0,00€ D+(1-4) 0,00€ D+3
Ireland 36,90€ D+(3-5) / /
Italy 21,30€ D+(1-3) / /
Lithuania 26,20€ D+(4-5) / /
Latvia 36,90€ D+(3-5) / /
Luxemburg 18,40€ D+(2-3) / /
Hungary 25,00€ D+(1-2) / /
Germany 13,40€ D+(1-3) / /
Netherlands 15,80€ D+(2-3) / /
Poland 25,00€ D+(2-3) / /
Portugal 36,90€ D+(3-5) / /
Romania 36,90€ D+(2-3) / /
Slovakia 13,40€ D+(1-2) / /
Spain 36,90€ D+(3-5) / /
Sweden 36,90€ D+(2-4) / /

*Order day + number of working days.

****The cumulative value of purchases for obtaining cheaper or free delivery does not include the purchase of medicines for human and veterinary use.

Osebni prevzem
V primeru osebnega prevzema vsi stroški, povezani z dostavo in plačilom izdelkov odpadejo. Ko bo naročilo pripravljeno za prevzem, boste na mail prejeli obvestilo, da vas naročilo čaka v lekarni. Na prevzem bo čakalo še 3 delovne dni po tem, ko boste prejeli obvestilo.

Osebni prevzem je možen v Lekarni Nove Poljane, od ponedeljka do petka med 7:00 in 19:00 ter ob sobotah med 8:00 in 13:00.

Zakaj Lekarnar?

 • Več kot 8000 kvalitetnih izdelkov

  Stalno dodajamo nove izdelke in proizvajalce.

 • Lekarnar je spletna lekarna Lekarne Nove Poljane

  Obiščete nas lahko tudi v naši klasični lekarni.