NAN Optipro 2, nadaljevalno mleko za dojenčke in majhne otroke - 800 g

Edinstvena začetna mlečna formula, obogatena s HMO (oligosaharidi humanega mleka). Od 6 mesecev dalje.
Več...
Pakiranje 800 g
18,49€

Živilo za posebne prehranske namene

Pomembno opozorilo:
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčke. Pred uporabo tega izdelka se posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali drugim strokovnjakom s področja nega matere in otroka.

Izdelek je primeren samo za posebne prehranske namene za dojenčke, starejše od šestih mesecev, in je lahko le del raznolike prehrane. Nan Optipro 2 se ne sme uporabljati kot nadomestek za materino mleko v prvih šestih mesecih življenja. Odločitev o začetku uporabe dopolnilne hrane, vključno z vsakršno izjemo do šestega meseca starosti, se sprejme samo po nasvetu neodvisnih strokovnjakov s področja medicine, farmacije oziroma prehrane ali drugih strokovnjakov s področja nege matere in otroka, ob upoštevanju individualnih posebnih potreb za rast in razvoj dojenčka.

NAN Optipro 2 nadaljevalno mleko za dojenčke in majhne otroke od 6. meseca dalje.

Materino mleko vsebuje posebne sestavine - HMO (oligosaharide humanega mleka). HMO so po količini tretja najbolj zastopana sestavina materinega mleka. HMO imajo pomembne zaščitne lastnosti in vplivajo na razvoj imunskega sistema.

HMO dokazano vplivajo na zmanjšanje pojavnosti bronhitisa in zmanjšano pogostost uporabe antibiotikov ter antipiretikov pri dojenčkih.

HMO omogočajo rast dobrih bifidobakterij in onemogočajo rast patogenih bakterij. 

Mlečne formule NAN vsebujejo raven beljakovin, ki so v skladu s priporočili WHO in EFSA - torej raven beljakovin čim bližja materinemu mleku.

Obenem pa mlečne formule NAN OPTIPRO odlikuje tudi edinstvena kakovost beljakovin pripravljenih po patentiranem postopku. Samo Nestlé lahko po zaslugi patentirane tehnologije OPTIPRO doseže potrebno KAKOVOST BELJAKOVIN ob hkratnem zmanjšanju presežne VSEBNOSTI BELJAKOVIN na najnižjo možno raven.

Čezmeren vnos beljakovin v obdobju dojenja lahko povzroči negativno metabolično programiranje. Pri dojenčkih, ki uživajo PRESEŽNO KOLIČINO BELJAKOVIN, obstaja veliko večja verjetnost razvoja debelosti v kasnejšem obdobju. 

Z dodatkom Lactobacillus reuteri, ki dokazano vpliva na manjšo pojavnost prebavnih težav.

Uporaba:

 1. Pred pripravo obroka si skrbno umijte roke.
 2. Operite stekleničko in pokrovček z dudo, tako da odstranite vse ostanke mleka.
 3. Nato ves pribor še 5 minut prekuhavajte. Posoda naj ostane pokrita do uporabe.
 4. Prekuhajte pitno vodo (5 min) in jo nato shladite približno na telesno temperaturo (pod 40°C).
 5. Vlijte zahtevano količino ohlajene vode v prekuhano stekleničko. Za količino glejte preglednico hranjenja.
 6. Uporabljajte izključno priloženo merico. Prašek poravnajte z vrhom merice. Ne pritiskajte.
 7. Dodajte točno določeno število meric praška glede na starost otroka (glejte preglednico hranjenja).
 8. Po uporabi merico pospravite v za to določeno mesto v posodi.
 9. Zaprite steklenićko in nato stresajte dokler se prašek popolnoma ne raztopi.
 10. Posodo s praškom dobro zaprite. Shranjujte na suhem in hladnem mestu. Po odprtju uporabite v 3 tednih.

Vedno pripravite samo eno stekleničko naenkrat. Nato otroka takoj nahranite po navodilih. Morebitni preostanek obroka zavrzite, ne hranite ha za kasnejšo uporabo. Med hranjenjem dojenčka držite in ga pri hranjenju pozorno spremljajte. Če otroka pustite brez nadzora, lahko pride do zadušitve. Čim je otrok dovolj star, stekleničko zamenjajte s skodelico, ki jo lahko otrok samostojno drži.

Opozorila:
Zaradi neprekuhavanja vode, neprekuhane stekleničke ali nepravilnega redčenja lahko vaš otrok zboli. Nepravilno shranjevanje, priprava in hranjenje otroka lahko vodijo do neželenih učinkov na zdravje otroka.

Uporabno najmanj do konca: glejte oznako odtisnjeno na dnu embalaže. Odprt izdelek je uporaben 3 tedne. Shranjujte na suhem in hladnem mestu.

Pakirano v kontrolirani atmosferi.

Proizvajalec: Nestlé France SAS FR-77446 Marne-Lia-Vallee, Cedex 2, Francija

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Izkoristite 20% popust na celotno kozmetiko Uriage.

Izkoristite 20% popust na celotno kozmetiko Uriage.

Uriage je specializirana linija dermokozmetičnih izdelkov na osnovi Uriage termalne vode, ki vzdržujejo naravno ravnovesje kože. Izdelki so namenjeni občutljivi koži otrok in odraslih. Uriage izdelki so nastali v sodelovanju z dermatologi in farmacevti. Vsaka uporaba, ki je navedena na embalaži, ...