NAN Optipro 3, nadaljevalno mleko za majhne otroke - 800 g

Pomembno obvestilo: materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko naj se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.
Več...
Pakiranje 800 g
17,07€

Živilo za posebne prehranske namene

Pomembno obvestilo
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko naj se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.

Dostop do farmacevta >>

NAN OPTIPRO 3 (800g) od enega leta dalje.  Edinstvena nadaljevalna mlečna formula, obogatena s HMO (oligosaharidi humanega mleka).

Materino mleko vsebuje posebne sestavine - HMO (oligosaharide humanega mleka). HMO so po količini tretja najbolj zastopana sestavina materinega mleka. 

Mlečne formule NAN vsebujejo raven beljakovin, ki so v skladu s priporočili WHO in EFSA - torej raven beljakovin čim bližja materinemu mleku.

Obenem pa mlečne formule NAN OPTIPRO odlikuje tudi edinstvena kakovost beljakovin pripravljenih po patentiranem postopku. Samo Nestlé lahko po zaslugi patentirane tehnologije OPTIPRO doseže potrebno KAKOVOST BELJAKOVIN ob hkratnem zmanjšanju presežne VSEBNOSTI BELJAKOVIN na najnižjo možno raven.

Čezmeren vnos beljakovin v obdobju dojenja lahko povzroči negativno metabolično programiranje. Pri dojenčkih, ki uživajo PRESEŽNO KOLIČINO BELJAKOVIN, obstaja veliko večja verjetnost razvoja debelosti v kasnejšem obdobju. 

NAN OPTIPRO 3 ima sedaj še dodatno znižano raven beljakovin. Tako sedaj kot edina mlečna formula na trgu sledi ravni beljakovin v materinem mleku v starostnem obdobju od dopolnjenega enega leta dalje.

Bogato z vitamini in minerali, zlasti železom, kalcijem, vitaminom D in jodom.

Navodila za pripravo obroka:

  1. Pred pripravo obroka si skrbno umijte roke.
  2. Skrbno operite stekleničko, pokrovček in dudo, tako da odstranite vse ostanke mleka.
  3. Nato ves pribor še 5 minut prekuhavajte. Posoda naj ostane pokrita do uporabe.
  4. Prekuhavajte pitno vodo 5 minut in jo nato shladite na ~40 °C.
  5. Vlijte zahtevano količino ohlajene vode v prekuhano stekleničko. Za količino glejte preglednico hranjenja.
  6. Uporabljajte izključno priloženo merico. Prašek nežno poravnajte z vrhom merice. Ne pritiskajte.
  7. Dodajte točno določeno število meric praška glede na starost otroka (glejte preglednico hranjenja).
  8. Po uporabi merico pospravite v za to določeno mesto v posodi, kot prikazuje slika.
  9. Zaprite stekleničko in nato stresajte, dokler se prašek popolnoma ne raztopi.
  10. Posodo s praškom dobro zaprite. Shranjujte na suhem in hladnem mestu. Ne shranjujte v hladilniku ali zamrzovalniku. Po odprtju uporabite v 3 tednih.

Preglednica hranjenja:

  Količina za en obrok Število potrebnih obrokov dnevno
Starost otroka Prekuhana voda v ml* Število meric** NAN OPTIPRO 3 Ostala hrana
Od 1. do 2. leta starosti 210 7 2 3

* Pred dodatkom praška je potrebno prekuhano vodo ohladiti do telesne temperature (~37 °C), zato da se ohrani število živih bakterij Lactobacillus reuteri.
** Opomba: Uporabljajte izkljucno priloženo merico. Uporaba vecje ali manjše kolicine praška od priporocene lahko vodi v dehidracijo ali neustrezno prehranjenost otroka. Priporocene kolicine ne smete spreminjati, razen če ste se tako dogovorili z zdravnikom.

Opozorila:
Zaradi neprekuhane vode, neprekuhane stekleničke ali nepravilnega redčenja lahko vaš otrok zboli. Nepravilno shranjevanje, priprava in hranjenje otroka lahko vodijo do neželenih učinkov na zdravje otroka. Če obrok ni pripravljen po navodilih, tvegate, da boste ogrozili zdravje otroka. Vsakič pripravite svež obrok v steklenički in takoj nahranite otroka. Pri tem dosledno upoštevajte navodila. Morebitni preostanek obroka zavrzite, ne hranite ga za kasnejšo uporabo. Med hranjenjem dojenčka držite v naročju in ga pri hranjenju pozorno spremljajte. Če dojencka pustite brez nadzora, lahko pride do zadušitve. Čim je otrok dovolj star, stekleničko zamenjajte s skodelico, ki jo lahko otrok samostojno drži.

Sestavine:
polnomastno mleko, posneto mleko, laktoza, rastlinska olja (ogrčično, sončnično z visoko vsebnostjo oleinske kisline, sončnično), permeat demineralizirane sirotke, minerali (kalcijev karbonat, železov sulfat, cinkov sulfat, kalijev jodid), emulgator: sojin lecitin, sredstvo za uravnavanje kislostiz kalijev fosfat, 2-fukozillaktoza (vsebuje laktozo), vitamini (natrijev-L-askorbat (vitamin C), riboflavin (vitamin B2), retinil acetat (vitamin A), holekalciferol (vitamin D), tianokobalamin (vitamin B12)), kultura lactobaccilus reuteri*

* Lactobacillusreuteri DSM 17938 po licenci BioGaia AB. Količina kulture lactobaccilus reuterri min 9 x 105 cfu/g.

Pomembno obvestilo:
NAN OPTIPRO3 ni nadomestilo za materino mleko. Namenjenoje prehrani zdravih malčkov po dopolnjenem 1 letu starosti. Z dojenjem nadaljujte čim dlje.

Proizvajalec: Nestlé France SAS, Boue Factory, Rue des Fabriques 02450 BOUE, Francija.
Zastopnik v Sloveniji: INSPHARMA d.o.o., Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana
Brezplačna telefonska številka za informacije: 080 4505

 

Vsi izdelki Avene so vam na voljo 20% ugodneje.

Vsi izdelki Avene so vam na voljo 20% ugodneje.

Naravno osnovo kozmetike Avene predstavlja termalna voda, ki prične svoje popotovanje v obliki dežnih kapljic, ki padejo na pogorje Cevennes na jugu Francije. Na svoji poti se voda najprej 40 let filtrira skozi prst in skale neokrnjenega gorovja preden pride na površje v izviru v kraju Sain-Odile. ...