Nolpaza 20 mg, gastrorezistentne tablete (14 tablet)

Zdravilo Nolpaza se uporablja za zdravljenje bolezni v želodcu in črevesju, ki so povezane s kislino.
Več...
Pakiranje 14 tablet
9,77€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: tablete
Mesto uporabe: prebavila, želodec
Oznaka: zgaga, vnetje
Zdravje: zaščita

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

pantoprazol

Kaj je zdravilo Nolpaza in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Nolpaza je selektivni "zaviralec protonske črpalke", ki zmanjša količino proizvedene kisline v vašem želodcu. Uporablja se za zdravljenje bolezni v želodcu in črevesju, ki so povezane s kislino.

Zdravilo Nolpaza se uporablja za:

Odrasli in mladostniki stari 12 let ali več

 • Zdravljenje simptomov (npr. zgaga, okus po kislem v ustih, boleče požiranje) gastroezofagealne refluksne bolezni, ki nastane zaradi zatekanja kisline iz želodca.
 • Dolgotrajno zdravljenje refluksnega ezofagitisa (vnetje požiralnika zaradi zatekanja kisline iz želodca) in preprečevanje njegovega ponavljanja.

Odrasli

 • Preprečevanje razjed želodca in dvanajstnika, ki jih povzročajo nesteroidna protivnetna zdravila (NSAR, na primer ibuprofen) pri bolnikih z visokim tveganjem, ki potrebujejo stalno zdravljenje z NSAR.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Nolpaza

Ne jemljite zdravila Nolpaza

 • Če ste alergični na pantoprazol ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).
 • Če ste alergični na zdravila, ki vsebujejo druge zaviralce protonske črpalke.

Pred začetkom jemanja zdravila Nolpaza se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 • Če imate hude težave z jetri. Prosim povejte svojemu zdravniku, če ste kdaj imeli težave z jetri. Pogosteje vam bo kontroliral jetrne encime, predvsem pri dolgotrajnem zdravljenju z zdravilom Nolpaza. V primeru povišanja jetrnih encimov je treba zdravljenje prekiniti.
 • Če potrebujete neprekinjeno zdravljenje z nesteroidnimi protivnetnimi zdravili in prejemate zdravilo Nolpaza, ker imate visoko tveganje za pojav želodčnih in črevesnih zapletov. Kakršnokoli tveganje je treba oceniti glede na vaše osebne dejavnike tveganja kot so vaša starost (65 let ali več), če ste že imeli razjedo želodca ali dvanajstnika ali krvavitve iz želodca ali črevesja.
 • Če imate zmanjšane telesne zaloge ali dejavnike tveganja za zmanjšano absorpcijo vitamina B12 in se dolgotrajno zdravite s pantoprazolom. Kot vsa zdravila, ki zavirajo izločanje kisline, lahko pantoprazol zmanjša absorpcijo vitamina B12.
 • Če sočasno s pantoprazolom jemljete zaviralec proteaze virusa HIV, kot je atazanavir (zdravilo za zdravljenje okužbe z virusom HIV), se o tem še posebej posvetujte z zdravnikom.
 • Pri zdravljenju z zaviralci protonske črpalke, kot je pantoprazol, še posebej pri zdravljenju, ki traja dlje kot eno leto, se lahko nekoliko poveča tveganje za zlome kolka, zapestja ali hrbtenice. Če imate osteoporozo ali se zdravite s kortikosteroidi (kar lahko poveča tveganje za osteoporozo), morate o tem obvestiti zdravnika.
 • Če se z zdravilom Nolpaza zdravite dlje kot tri mesece, se lahko raven magnezija v krvi zniža. Znaki nizke ravni magnezija so lahko utrujenost, nehotno krčenje mišic, dezorientiranost, krči, omotica in povečan srčni utrip. Če opazite katerega koli od teh simptomov, o tem takoj obvestite svojega zdravnika. Nizke ravni magnezija lahko povzročijo tudi znižanje ravni kalija ali kalcija v krvi. Zdravnik lahko vrednosti magnezija v krvi nadzira z rednimi krvnimi preiskavami.
 • Če ste že kdaj imeli kožno reakcijo po zdravljenju z zdravilom, podobnim zdravilu Nolpaza, ki zmanjšuje izločanje želodčne kisline.
 • Če se pojavi kožni izpuščaj, zlasti na koži, ki je izpostavljena soncu, čim prej obvestite zdravnika, saj boste morda morali prekiniti zdravljenje z zdravilom Nolpaza. Ne pozabite omeniti morebitnih drugih neželenih učinkov, kot je bolečina v sklepih.
 • Če ste naročeni na specifično preiskavo krvi (kromogranin A).

Takoj obvestite svojega zdravnika, če opazite kateregakoli od naslednjih simptomov:

 • nenamerna izguba telesne mase
 • bruhanje, še posebej ponavljajoče,
 • bruhanje krvi, ki se lahko kaže kot temna kavna usedlina v izbruhani vsebini,
 • kri v blatu, ki je črnega ali katranastega videza,
 • težko ali boleče požiranje,
 • bledica in oslabelost (slabokrvnost),
 • bolečina v prsih,
 • bolečina v želodcu,
 • resna in/ali stalna driska, ker je zdravilo Nolpaza povezano z blagim povečanjem pojavnosti infekcijskih drisk.

Vaš zdravnik naj se odloči, ali so potrebne dodatne preiskave za izključitev maligne bolezni, ker lahko pantoprazol prekrije simptome raka in lahko podaljša čas njegovega odkritja. Če simptomi kljub vašemu zdravljenju ne minejo, pridejo v poštev nadaljnje preiskave.

Če boste zdravilo Nolpaza jemali daljši čas (več kot 1 leto), vas bo zdravnik redno pregledoval. Zdravniku morate opisati katerekoli nove in nenavadne simptome ter stanja, kadarkoli ga obiščete.

Otroci in mladostniki
Zaradi nezadostnih podatkov o varnosti in učinkovitosti uporaba tablet pri otrocih, mlajših od 12 let, ni priporočljiva.

Druga zdravila in zdravilo Nolpaza
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.
Zdravilo Nolpaza lahko vpliva na učinkovitost drugih zdravil, zato povejte svojemu zdravniku, če jemljete:

 • Zdravila kot so ketokonazol, itrakonazol in posakonazol (uporabljajo se za zdravljenje glivičnih okužb) ali erlotinib (uporablja se za zdravljenje določenih vrst raka), ker lahko zdravilo Nolpaza prepreči pravilno delovanje tem in drugim zdravilom.
 • Varfarin ali fenprokumon, ki vplivata na zgoščevanje oziroma redčenje krvi. Mogoče boste potrebovali nadaljnje krvne preiskave.
 • Zdravila za zdravljenje okužbe z virusom HIV, kot je atazanavir.
 • Metotreksat (uporabljamo ga za zdravljenje revmatoidnega artritisa, luskavice in raka). Če jemljete metotreksat, lahko zdravnik zdravljenje z zdravilom Nolpaza začasno prekine, saj lahko pantoprazol poveča vrednosti metotreksata v krvi.
 • Fluvoksamin (za zdravljenje depresije in drugih psihiatričnih bolezni) - če jemljete fluvoksamin vam bo zdravnik morda zmanjšal odmerek.
 • Rifampicin (uporablja se za zdravljenje okužb).
 • Šentjanževko (Hypericum perforatum) (uporablja se za zdravljenje blage depresije).

Zdravilo Nolpaza skupaj s hrano in pijačo
Tablet ne smete žvečiti ali lomiti, temveč jih pogoltnete cele z nekaj vode 1 uro pred obrokom.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.
Ni zadostnih podatkov o uporabi pantoprazola pri nosečnicah. Poročali so, da se pantoprazol izloča v materino mleko.
To zdravilo smete uporabljati le, če zdravnik presodi, da je korist zdravljenja za vas večja od kakršnega koli možnega tveganja za nerojenega ali dojenega otroka.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Nolpaza nima vpliva ali ima zanemarljiv vpliv na sposobnost vožnje in upravljanja strojev.
Če se pojavita neželena učinka, kot sta vrtoglavica ali motnja vida, ne smete voziti ali upravljati strojev.

Zdravilo Nolpaza vsebuje sorbitol (E420) in natrij
To zdravilo vsebuje 18 mg sorbitola v eni tableti, kar je enako 0,24 mg/kg telesne mase (pri povprečni telesni masi 75 kg).
To zdravilo vsebuje manj kot 1 mmol (23 mg) natrija na odmerek, kar v bistvu pomeni "brez natrija".

Kako jemati zdravilo Nolpaza

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Kdaj in kako jemati zdravilo Nolpaza?
Gastrorezistentnih tablet ne smete žvečiti ali lomiti, temveč jih pogoltnete cele z nekaj vode 1 uro pred obrokom.

Če vam zdravnik ne predpiše drugače, je običajen odmerek:

Odrasli in mladostniki stari 12 let ali več

Za zdravljenje simptomov (npr. zgaga, okus po kislem v ustih, boleče požiranje) povezanih z gastroezofagealno refluksno boleznijo
Običajni odmerek je ena tableta po 20 mg na dan. Olajšanje simptomov običajno dosežemo v 2–4 tednih, najkasneje pa večinoma po naslednjih 4 tednih. Zdravnik vam bo svetoval, koliko časa boste jemali zdravilo. Zatem lahko ponovno pojavljanje simptomov zdravite z jemanjem ene tablete po 20 mg na dan po potrebi.

Za dolgotrajno zdravljenje in preprečevanje refluksnega ezofagitisa
Običajni odmerek je ena tableta po 20 mg na dan. Zdravnik lahko v primeru ponovitve bolezni podvoji odmerek. V tem primeru lahko jemljete eno tableto zdravila Nolpaza 40 mg na dan. Po ozdravitvi boste lahko ponovno jemali eno tableto po 20 mg na dan.

Odrasli

Za preprečevanje razjed želodca in dvanajstnika pri bolnikih, ki potrebujejo stalno zdravljenje z NSAR
Običajni odmerek je ena tableta po 20 mg na dan.

Posebne skupine bolnikov:

 • Če imate hude težave z jetri, ne smete vzeti več kot eno tableto po 20 mg na dan.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih
Otroci mlajši od 12 let:
Teh tablet se ne priporoča za uporabo pri otrocih mlajših od 12 let.

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Izdelki La Roche-Posay so vam na voljo 20% ugodneje + Brezplačna dostava.

Izdelki La Roche-Posay so vam na voljo 20% ugodneje + Brezplačna dostava.

La Roche-Posay akcijski teden Zahvaljujoč več kot 1000 kliničnim študijam La Roche-Posay razpolaga z edinstvenim poznavanjem občutljive kože in nudi ustrezno nego za vsak tip občutljive kože. Kakovost življenja je postala osrednja tema sodobne dermatologije. Vsi izdelki La Roche-Posay so vam na ...