ODM 5, hiperosmolarno mazilo za oko brez konzervansov (5 g)

ODM 5, hiperosmolarno mazilo za oko brez konzervansov je medicinski pripomoček za začasno lajšanje edema roženice. Izdelek deluje tako, da odtegne tekočino iz roženice in s tem zmanjša oteklino ter nelagodje, povezano z oteklino.
Več...
Pakiranje 5 g
14,91€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: medicinski pripomoček, mazilo
Mesto uporabe: oči
Oznaka: oteklina

ODM 5 hiperosmolarno mazilo za oko brez konzervansov indikacije:

  • Začasno lajšanje edema roženice.

Izdelek deluje tako, da odtegne tekočino iz roženice in s tem zmanjša oteklino ter nelagodje, povezano z oteklino.

Uporaba:
Spodnjo veko prizadetega očesa povlecite navzdol in nanesite manjšo količino izdelka (majhen trak mazila v dolžini 1 cm) na notranjo stran veke, vsake 3 do 4 ure, oziroma kot vam je predpisal zdravnik. Preprečite stik očesa z vrhom tube in tubo temeljito očistite, preden jo zaprete. Če uporabljate kontaktne leče, jih pred uporabo mazila za oko odstranite.

Izdelek ne vsebuje konzervansov in ne vsebuje tiomersala in benzalkonijevega klorida.

Sestavine:
Natrijev klorid 5 % (hipertonična raztopina).

Druge sestavine: prečiščena voda, lanolin, vazelin, tekoči parafin

Opozorila:
Pred uporabo preverite, da je zaščitni obroček mehansko zatesnjen. Izdelek je sterilen do prvega odpiranja. Ne uporabljajte, če je tuba poškodovana. Tubo po uporabi dobro zaprite in shranjujte tesno zaprto. O sočasni uporabi tega izdelka z drugimi oftalmološkimi zdravili ali medicinskimi pripomočki se posvetujte z zdravnikom. Izdelek lahko povzroči pekoč občutek in začasno draženje. Pri trdovratnih težavah ali v primeru draženja, ki vztraja, se posvetujte z zdravnikom. Pomembno je, da o morebitnih neželenih učinkih, ki niso navedeni v priloženem navodilu, obvestite svojega zdravnika ali farmacevta. Ne shranjujte v bližini vira toplote. Zavarujte pred zmrzovanjem. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Mazilo za oko zavrzite 28 dni po prvem odprtju. Ne uporabljajte ga po datumu izteka roka uporabnosti, navedenega na ovojnini. Pred uporabo mazila za oko odstranite kontaktne leče.

Ne uporabite, če je embalaža poškodovana. Shranjujte pri temperaturi med 2° in 25° C.

Kontraindikacije:
Ne nanašajte izdelka pri poškodbah oči. Ne uporabljajte izdelka pri preobčutljivosti za katero koli sestavino.

Proizvajalec: Velit Biopharma S.r.l., P.zza Cavour, 3, 20121 Milano, Italija
Distributer: Optimed medical d.o.o., Litostrojska cesta 44 c, 1000 Ljubljana, Slovenija

  • Predvidena dostava

    Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

  • Prihranek

    Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

  • Načini plačila

    Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vichy in La Roche-Posay vikend na Lekarnar.com - ob nakupu 2 izdelkov LRP in/ali Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

Vichy in La Roche-Posay vikend na Lekarnar.com - ob nakupu 2 izdelkov LRP in/ali Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

Vichy in La Roche-Posay vikend na Lekarnar.com - ob nakupu 2 izdelkov LRP in/ali Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust. Popust vam bo obračunan v košarici. Akcija poteka od 29. 9. do 2. 10. 2023. Akcija ne velja za pakete izdelkov Vichy in La Roche-Posay, ki ...