Otosan, pršilo za nos - Forte (30 ml)

Otosan pršilo za nos - Forte je namenjeno temeljitemu čiščenju in odmašitvi nosne votline.
Več...
Pakiranje 30 ml
8,49€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: medicinski pripomoček, pršilo
Mesto uporabe: nos, sluznica, sinusi
Oznaka: vnetje, okužba
Vsebnost: zelišča
Zdravje: čiščenje

Otosan, pršilo za nos Forte sestavljajo: 2,2% hipertonična raztopina morske vode iz Bretanje, z rastlinskimi izvlečki aloje in črnega ribeza ter eteričnimi olji planinskega bora, čajevca in limone.

Hipertonična raztopina povzroči ob stiku z zamašeno nosno sluznico vodeni izcedek katerega prekomerno količino zmanjša z osmozo. Nakopičeno sluz redči tako, da jo utekočini. Prispeva tudi k normalizaciji edematoznih celic. Zmanjšana viskoznost sluznice pospešuje izločanje sluzi in prispeva k izločanju virusov, bakterij, cvetnega prahu ter makro in mikro delcev. Z izločanjem prekomernega izcedka in izboljšanjem stanja sluznice s pomočjo naravnih snovi, ki jih pršilo vsebuje ustvarjajo neugodno okolje za razvoj bakterij (ali mikrobov). Pršilo za nos Otosan Nasal Spray Forte lajša simptome bolezni ter preprečuje njihov ponovni pojav.

Indikacije:
Uporaba pršila za nos Otosan Nasal Spray Forte je priporočljiva kot prvo pomožno zdravljenje v primeru vnetja sinusov in v primeru vnetnih stanj kot sta prehlad in rinitis ter za nego po kirurškem posegu.

Toleranca:
Pršilo za nos Otosan Nasal Spray Forte ne vsebuje vazokonstriktorjev. Zaradi naravnega delovanja organskih rastlinskih izvlečkov in eteričnih olj pršila, ga uporabniki dobro prenašajo, saj ne povzroča odvisnosti ali tveganja za pojav medikamentoznega rinitisa.

Uporaba:
Pršilo za nos Otosan Nasal Spray Forte je medicinski pripomoček namenjen odmašitvi nosu. Deluje lokalno, čisti nosno votlino in tako odpravlja zamašenost nosu ter preprečuje vnetja in razvoj okužb. Pršilo za nos Otosan Nasal Spray Forte je hipertonična (2,2-odstotna) raztopina morske vode, obogatena z rastlinskimi izvlečki in eteričnimi olji ekološko pridelanih rastlin. Steklenička ne vsebuje potisnih plinov.

Pred uporabo se useknite. Raztopino hitro in energično vpihnite v vsako nosnico, globoko vdihnite, pri tem pa držite glavo pokonci. Nato globoko vdihnite z zaprtimi usti in s prstom rahlo pritisnite na drugo nosnico, da omogočite enakomerno razporeditev raztopine po celotni nosni sluznici. Po uporabi sperite nastavek s toplo vodo in ga osušite z papirnatim robčkom.

Odmernajne:
1–2 vpiha v vsako nosnico do 4-krat na dan.

Opozorila:
Uporabljajte pri sobni temperaturi (20–25 °C). Stekleničke ne izpostavljajte virom toplote. Ne uporabljajte pri otrocih, mlajših od 12 let. Hranite otrokom nedosegljivo. Samo za zunanjo uporabo. Preprečite stik z očmi. Ne uporabljajte v primeru preobčutljivosti na katero koli izmed sestavin izdelka. Ne uporabljajte v primeru preobčutljivosti na rake in/ali mehkužce. Izdelka ne zaužijte. Izdelek uporabljajte samo v skladu s temi navodili za uporabo in samo v namene, ki jih je opredelil proizvajalec. Steklenička je namenjena izključno uporabi ene osebe, saj lahko v nasprotnem primeru prenaša okužbe. Trenutno ne obstajajo podatki o znanih kontraindikacijah sestavin pršila za nos Otosan Nasal Spray Forte ob uporabi izdelka med nosečnostjo ali dojenjem. V primeru neželenih učinkov prekinite zdravljenje.

NEŽELENI UČINKI. Trenutno ni znanih neželenih učinkov.

Pršilo za nos Otosan Nasal Spray Forte je medicinski pripomoček z oznako CE. Ocena skladnosti zagotavlja, da pripomoček izpolnjuje zahteve Direktive Sveta 93/42/EGS o medicinskih pripomočkih. V skladu s predpisi o razvrščanju iz Priloge IX evropske direktive je izdelek uvrščen v razred I. Pršilo za nos Otosan Nasal Spray Forte lahko odvržete med gospodinjske odpadke.

V ponudbo smo dodali čudovite darilne sete kozmetike Skeyndor.

V ponudbo smo dodali čudovite darilne sete kozmetike Skeyndor.

V ponudbo smo dodali čudovite darilne sete Skeyndor. Akcija traja od 23.11.2020 do razprodaje zalog. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni.