Plečnikov čaj (80 g)

Plečnikov čaj je čajna mešanica zelišč meta, janež, dobra misel, materina dušica in žajbelj, ki jih je arhitekt Jože Plečnik užival četrt stoletja.
Več...
Pakiranje 80 g
8,43€
Lastnosti
Oblika: čaj, kopel
Vsebnost: zelišča
Zdravje: otroci, kopanje

Čaj je primeren za uživanje sveže pripravljen ali ohlajen, kot napitek za vse generacije, otroke, odrasle in nosečnice. Eno malo čajno žličko mešanice zelišč Plečnikovega čaja  prelijemo z 2 dcl vrele  vode, pokrijemo, po 4-6 minutah precedimo in po potrebi sladimo z medom, lahko dodamo limonin sok.

V letu 2012 ob 140 letnici rojstva priznanega in cenjenega arhitekta je bila v javnosti prvič predstavljena čajana mešanica želišč, ki jih je arhitekt Jože Plečnik užival četrt stoletja. 

Plečnikova gospodija Urška
Šentjernejčanka Urška Luzar je za arhitekta Jožeta Plečnika skrbela od leta 1932, ko se je iz Prage vrnil v Ljubljano, do njegove smrti leta 1957. Urška je bila zelo mila ženska in je kot Plečnikova gospodinja živela v senci velikega mojstra. Tiho in nevsiljivo je skrbela, da so se Plečnik in vsi, ki so vstopali v njegov dom, počutili domače in prijetno. V takem vzdušju so se odpirala srca in krepila prijateljstva med arhitektom in številnimi njegovimi prijatelji.Pri Plečniku so se mnogokrat srečevali, bližnji sosed, župnik in pisatelj Fran Saleški Finžgar, umetnostni zgodovinar dr.Franc Stele, ravnatelj mestnega gradbenega odbora inž. Matko Prelovšek in drugi, ter modrovali o urbanističnih arhitekturnih, poljudnih in osebnih življenjskih rečeh. Urška jim je iz izbranih domačih zelišč, ki so jih pridelovali doma na vrtu, pripravljala čaj.  Plečnik nam je zapustil bogato kulturno dediščino v mnogih arhitekturnih stvaritvah.  Bogastvo pa ni le v stvareh, je predvsem v ljudeh. Odnosi so tisti, ki dajo človeku življenjsko moč ustvarjanja. Krepimo jih na različne načine ob raznolikih priložnostih.

Plečnikov čaj je del domače lekarne in Slovenske dediščine
Pripravljen je iz naravnih zelišč, 100-odstotno brez umetnih arom in dodatkov, in sicer iz Mete, Janeža, Dobre misli, Materine dušice in Žajblja. Plečnikov čaj je ročno polnjen v notranjo in nato še zunanjo embalažo, zaradi zaščite zelišč pred svetlobo zaradi zgotavljanja ohranitva višje kakovosti čaja. Na škatlici, ki ima Plečnikove poslikave iz Finžgarjeve knjige pravljic Makalonca, je tudi arhitektova fotografija, ki jo hranijo v ljubljanskem Mestnem muzeju, Plečnikovo posvetilo Urški iz leta 1935 in napis Plečnikov čaj v njegovi pisavi - tipografiji. Seveda ne manjka navodilo za pripravo čaja. Zaradi odtisa Plečnikov čaj v Braillovi pisavi je ta čaj dostopnejši tudi slepim in slabovidnim in je prvo živilo z Braillovo pisavo na tržišču. 

Uporaba:
Eno malo čajno žličko mešanice zelišč  prelijemo z 2 dcl vrele  vode, pokrijemo, po 4-6 minutah jo precedimo in čaj po potrebi sladimo z medom, lahko dodamo limonin sok.

Plečnikova zeliščna kopel
Pripravimo jo tako, da 80 gramov Plečnikovega čaja prelijemo s pol litra vrele vode in pokrito pustimo 15 do 20 minut. Izvleček dodamo vodi za kopanje. 

Več o čaju si laho preberete na tej povezavi.

Dobavitelj: Herba Gallus promocija in trženje Stanislav Bregar s.p., Prvomajska cesta 11, 8310 Šentjernej, Tel: 041 490866
Proizvajalec: Herba Gallus promocija in trženje Stanislav Bregar s.p., Prvomajska cesta 11, 8310 Šentjernej, Tel: 041 490866

  • Predvidena dostava

    Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

  • Prihranek

    Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna, ki pa ne velja za nakup zdravil.

  • Načini plačila

    Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Avene dnevi na Lekarnar.com: Ob nakupu 2 izdelkov Avene prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust*.

Avene dnevi na Lekarnar.com: Ob nakupu 2 izdelkov Avene prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust*.

Avene dnevi na Lekarnar.com - Ob nakupu 2 izdelkov Avene prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust*. Ob nakupu dveh ali več izdelkov ptejmete še brezplačno dostavo. Akcija bo potekala od 12. 4. do 21. 4. 2024. Popust in brezplačna dostava vam bosta obračunana v ...