Salvit AcidoRelief, žvečljive tablete (24 tablet)

Tablete za žvečenje Salvit AcidoRelief se uporabljajo za preprečevanje in blaženje težav gastroezofagealnega in laringofaringealnega refluksa, pri povečani želodčni kislini in za zaščito sluznice. Medicinski pripomoček.
Več...
Pakiranje 24 tablet
9,67€

Salvit AcidoRelief je medicinski pripomoček, ki vsebuje izvleček semen tamarinde (Tamarindus Indica), natrijev alginat, kalcijev karbonat in kalijev bikarbonat.

Trojni učinek 3v1: nevtralizacija želodčne kisline, zaščita želodčne sluznice ter preprečevanje in blaženje težav refluksa.

Mukoadhezivne lastnosti semen tamarinde spodbujajo zaščitno delovanje na sluznico gastrointestinalnega trakta, od žrela do želodca: izdelek se oprime sluznice ter tako lajšajo simptome gastroezofagealnega in laringofaringealnega refluksa. Alginat je polisaharid, izoliran iz rjavih alg. Ko prispejo alginatna vlakna do želodca, zelo hitro povzročijo nastanek viskoznega in lahkega gela, ki pokrije in ščiti želodčno sluznico. Viskozni gel alginata prav tako otežuje gibanje dvigovanja želodčne vsebine in tako znatno zmanjša število refluksnih epizod. Kalcijev karbonat in kalijev bikarbonat nevtralizirata želodčno kislino z ustvarjanjem ogljikovega dioksida.

Aroma mete.

ALI LAHKO UPORABLJAM IZDELEK NEVEZANO NA OBROK?
Priporočeno odmerjanje je 6 tablet dnevno in sicer 2 tableti po dveh glavnih obrokih ter 2 tableti pred spanjem, vsaj 2 tedna, dokler simptomi ne izzvenijo.

Odmerjanje:

 • Odrasli in mladostniki (12 – 18 let): Priporočeno odmerjanje je 6 tablet dnevno in sicer 2 tableti po dveh glavnih obrokih ter 2 tableti pred spanjem, vsaj 2 tedna, dokler simptomi ne izzvenijo. V kolikor se simptomi ne izboljšajo 1 mesec po jemanju izdelka, se posvetujte z zdravnikom. Če se v primeru hiperacidnosti simptomi ne izboljšajo, lahko odmerek podvojite.
 • Otroci (6 – 12 let): Prepolovite odmerek.

Opozorila in previdnostni ukrepi:
Pri otrocih in mladostnikih (6-18 let) izdelek uporabljajte le, če je to nujno potrebno in pod zdravniškim nadzorom. Izdelek ne uporabljajte pri otrocih mlajših od šest let. Čeprav ni znanih tveganj, se naj nosečnice ali doječe matere posvetujejo s svojim zdravnikom pred uporabo tega izdelka. Ne prekoračite priporočenega odmerka, saj lahko večje količine povzročijo zaprtje ali prehodno diarejo. Če se simptomi ne izboljšajo po določenem času uporabe, se posvetujte z zdravnikom. Tablet Salvit AcidoRelief ne uporabljajte več kot 30 zaporednih dni, če simptomi ne izginejo, se posvetujte z zdravnikom. V primeru intolerance na katero od sestavin izdelka, izdelka ne uporabljajte.

Shranjevanje:
Tablete Salvit AcidoRelief hranite na suhem mestu, ločeno od neposredne toplote ali sončne svetlobe: iz pretisnega omota jih vzemite pred uporabo. Ne uporabljajte v primeru poškodovane embalaže. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.

Distributer: Salvus MED d.o.o., Jakšičeva ulica 2,1000 Ljubljana, infosalvusmed@salvushealth.com
Proizvajalec:  SIIT - S.I.I.T. SRL
Država porekla:  ITALIJA.

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vichy dnevi - ob nakupu 2 izdelkov Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

Vichy dnevi - ob nakupu 2 izdelkov Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

Vichy dnevi - ob nakupu 2 izdelkov Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.* Popust vam bo obračunan v 3. koraku v košarici. *Akcija ne velja za izdelke Vichy, ki se že prodajajo pod akcijskimi pogoji (Vichy rutine, Vichy Summer Promo, Vichy Try and Buy, Vichy ...