Baldrijanove kapljice Soria Natural XXI (50 ml)

Baldrijanove kapljice Soria Natural predstavljajo tekoči ekstrakt korenine baldrijana. Kapljice z baldrijanom ne vsebujejo alkohola.
Več...
Pakiranje 50 ml
13,45€

Baldrijanove kapljice vsebujejo ekstrakt korenina baldrijana (Valeriana officinalis L.) Ena izmed najbolj poznanih sestavin baldrijana je valerenska kislina. Nova formulacija baldrijanovih kapsul z liofiliziran tekočim ekstraktom omogoča boljšo razpoložljivost za telo in absorpcijo.

Baldrijanove kapljica Soria Natural

Kapljice se nahajajo v 50 ml steklenički. Za lažji nanos je priložena kapalka, ki omogoča enostaven način uporabe baldrijanovih kapljic.

Za učinkovit odnevni odmerek je priporočena dnevna količina aktivnih sestavin baldrijana v 3 ml. Glede na to, da steklenička vsebuje 50 ml, ta količina kapljic zadostuje za več kot 15 dni.

Ekstrakt v Soria Natural kapljicah je pridobljen s pomočjo liofilizacije iz rastline Valeriana officinalis, ki jo poznamo tudi po imenu baldrijan. To je postopek (nekaterim poznan tudi kot 'sušenje z zamrzevanjem'), kjer lahko naredimo ekstracijo oziroma odstranimo vodo/vlago brez, da bi sam ekstrakt segrevali na visoko temperature.

Pri visoki temperature bi se lahko termolabilne sestavine baldrijanovih kapljic kemijsko spremenile. S postopkom liofilizacije se izzognemo segrevanju pripavka in na tak način pridobimo visoko kvaliteten ekstrakt baldrijana.

Za koga so primerne baldrijanove kapljice?

Kapljice z ekstraktom korenine baldrijana lahko uporabljajo tako odrasli kot tudi starostniki. Ker gre za liofiliziran ekstrakt rastline, je omembe vredno, da ne baldrijanove kapljice ne vsebujejo sestavin, ki se tradicionalno uporabljajo za proces ekstrakcije, kot je recimo alkohol. 

Prav tako kapljice ne vsebujejo dodatnih barvil ali konzervansov. Obenem so baldrijanove kapljice narejene:

 • Brez dodanega sladkorja.
 • Brez glutena.

Neprepustna temna steklenička vsebine 50 ml z graduirano kapalko. Pred uporabo baldrijanovih kapljic je potrebno stekleničko pretresti.

Uporaba kapljic z baldrijanom

Odrasli: svetujemo učinkovit dnevni odmerek 1 ml (25 kapljic) trikrat na dan razredčen v vodi. Pred uporabo se steklenička s kapljicami baldrijana premešajo. Stisnite kapalko in počakajte nekaj sekund.

Tri mililitre badrijanovih kapljic vsebujejo 0,84 mg valerenske kisline. Za odmero kapljic je priložena kapalka - kot rečeno, 25 kapljic pomeni približno 1 ml. 

Vsebnost:
glicerin, voda, liofiliziran ekstrakt iz korenine baldrijana – Valeriana officinalis  L., (540 mg), gama ciklodekstrini (180 mg), alfa ciklodekstrini (90 mg).

Učinkovit dnevni odmerek je priporočena dnevna količina aktivnih sestavin v 3 ml
Valerenska kislina 0,84 mg 

Neto količina: 50 ml.

Opozorila:
Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Hraniti do 25°C na suhem mestu ter zaščiteno pred svetlobo. Izdelek lahko vsebuje nekaj usedline, kar pa ne vpliva na njegovo kakovost. Ker je izdelek standardiziran na aktivne snovi, so možna odstopanja v barvi, okusu in gostoti vsebine.

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vsi izdelki Avene so vam na voljo 20% ugodneje.

Vsi izdelki Avene so vam na voljo 20% ugodneje.

Vsi izdelki Avene so vam na voljo 20% ugodneje. Akcija traja od 1. 12. 2022 do 12. 12. 2022 Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni.