Vivaflex 10 cm x 5 m, elastični povoj (1 povoj)

Trajno elastični kompresijski povoji z dolgim nategom iz bombažne preje (80%) in gumi niti (20%). Uporabljajo se za kompresijsko zdravljenje, kot podporni in razbremenilni povoji.
Več...
Pakiranje 1 povoj
4,44€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: povoj
Mesto uporabe: sklepi, kolena, komolci
Oznaka: poškodba, rane, odrgnine
Zdravje: oskrba, šport

Medicinski pripomoček

Trajno elastični kompresijski povoji z dolgim nategom iz bombažne preje (80%) in gumi niti (20%). Raztegljivost je 140%. Uporabljajo se za kompresijsko zdravljenje, kot podporni in razbremenilni povoji.

Zavijati je treba vselej od spodaj navzgor, pri tem naj povoj teče od znotraj navzven. Prvi navoj pričnemo tik za prsti. Vsak naslednji navoj naj seže največ 2-2,5 cm čez spodnjega (približno za četrtino širine povoja). Povijajte z zmernim natezovanjem povoja, tako zategnjen povoj položite ploskoma, enakomerno na kožo. Okrog velikih sklepov navijajte povoj v obliki osmice. Pazite, da so razmaki med navoji enakomerni. Pritisk naj bo tik za prsti močnejši, navzgor pa naj nekoliko popušča. Povijati morate še preden zjutraj vstanete. Če je koža vneta ali mazana z mazili, te dele najprej pokrijte z gazo, nato šele povijajte z elastičnimi povoji. Zažemanje oziroma zatekanje pod povoji pomeni, da povijanje ni bilo v redu. Od prstov do kolena rabite dva povoja, do sredine stegna tri, do dimelj pa štiri povoje.

Velika Vichy akcija: Vsi izdelki Vichy kozmetike so vam na voljo 20% ugodneje

Velika Vichy akcija: Vsi izdelki Vichy kozmetike so vam na voljo 20% ugodneje

Vichy kozmetika je ena izmed najbolj prepoznavnih francoskih znamk. Poznani so po izdelkih za vse tipe kož, vse od občutljive do suhe ali mastne kože kot tudi po izdelkih za nego las in lasišča. Vichy proizvaja kozmetiko tako za ženske kot tudi za moške. Izdelki znamke Vichy so obogateni z ...