Vivaflex 8 cm x 5 m, elastični povoj (1 povoj)

Trajno elastični kompresijski povoji z dolgim nategom iz bombažne preje (80%) in gumi niti (20%). Uporabljajo se za kompresijsko zdravljenje, kot podporni in razbremenilni povoji.
Več...
Pakiranje 1 povoj
3,87€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: povoj
Mesto uporabe: sklepi, kolena, komolci
Oznaka: poškodba, rane, odrgnine
Zdravje: oskrba, šport

Medicinski pripomoček

Trajno elastični kompresijski povoji z dolgim nategom iz bombažne preje (80%) in gumi niti (20%). Raztegljivost je 140%. Uporabljajo se za kompresijsko zdravljenje, kot podporni in razbremenilni povoji.

Zavijati je treba vselej od spodaj navzgor, pri tem naj povoj teče od znotraj navzven. Prvi navoj pričnemo tik za prsti. Vsak naslednji navoj naj seže največ 2-2,5 cm čez spodnjega (približno za četrtino širine povoja). Povijajte z zmernim natezovanjem povoja, tako zategnjen povoj položite ploskoma, enakomerno na kožo. Okrog velikih sklepov navijajte povoj v obliki osmice. Pazite, da so razmaki med navoji enakomerni. Pritisk naj bo tik za prsti močnejši, navzgor pa naj nekoliko popušča. Povijati morate še preden zjutraj vstanete. Če je koža vneta ali mazana z mazili, te dele najprej pokrijte z gazo, nato šele povijajte z elastičnimi povoji. Zažemanje oziroma zatekanje pod povoji pomeni, da povijanje ni bilo v redu. Od prstov do kolena rabite dva povoja, do sredine stegna tri, do dimelj pa štiri povoje.

Vsi izdelki Avene so vam na voljo 20% ugodneje.

Vsi izdelki Avene so vam na voljo 20% ugodneje.

Naravno osnovo kozmetike Avene predstavlja termalna voda, ki prične svoje popotovanje v obliki dežnih kapljic, ki padejo na pogorje Cevennes na jugu Francije. Na svoji poti se voda najprej 40 let filtrira skozi prst in skale neokrnjenega gorovja preden pride na površje v izviru v kraju Sain-Odile. ...