Kako odstraniti glivice na nohtih na nogah? Znano je, da so glivice na nohtih lahko zelo nadležen problem. Pri tem je še posebej problematično, da je res zelo težko odstraniti glivice na nohtih. Te težave se lahko vlečejo mesece in celo leta, saj se glivice lahko nahajajo ne le na površini nohta, ampak tudi v samem nohtu (zelo težko dosegljivo za farmacetske oblike).

Zato obstaja več različnih farmacevtkih oblik (laki, pisala, pršila, kreme) in domačih pripravkov (primer: alkoholni kis) za odstranjevanje glivic na nohtih. Poznamo tudi lasersko odstranjevanje glivic na nohtih za zelo trpežne glivice.

Kot domača "zdravila" za glivice na nohtih se citirajo alkoholni kis, vodikov peroksid, jabolčni kis, eterične olje čajevca, in celo česen. V večini ali celo vseh primerih, je zelo težko primerno, varno in trajno odstraniti glivice na nohtih s temi domačimi pripravki.

V lekarni pripravke za odstranjevanje glivic na nohtih delimo na zdravila in medicinske pripomočke.

Primer: Med zdravila sodi Exolorfin zdravilni lak za nohte (Lek). Prednost le-tega je, da se nanaša 1-krat tedensko. Kot primerjava, večina oblik za odstranjevanje glivic na nohtih se mora našati vsak dan. Med zdravila tudi sodi Canesten krema za glivice, vendar ni indicirana za uporabo na nohtih; Canesten krema za glivice se uporablja na koži stopal ali rok.

Med medicinske pripomočke za odstranjevanje glivic na nohtih prištevamo Nailner Pen 2v1 pisalo in nailDoc Rapid pisalo. Ključna prednost teh pisal je, da tekočina, ki se nahaja v pisalu, uspe prodreti do delom nohta, kjer se glivice nahajajo.

Pri medicinskih pripomočkih in tudi pri zdravilih se je treba zavedati, da je proces odstranjevanja glivic na nohtih dolgotrajen. Traja več mesecev (nekje od največ 3 do 6 mesecev) in potrebuje naše vestno nanašanja zdravila s pomočjo laka, spreja, ali pisala.

Na Lekarnarju lahko najdete vrsto pripravkov za odstranjevanje glivic na nohtih: 

 

Vsi izdelki Eucerin so vam na voljo kar 25% ugodneje.

Vsi izdelki Eucerin so vam na voljo kar 25% ugodneje.

Vsi izdelki Eucerin so vam na voljo kar 25% ugodneje. Akcija velja tudi na akcijska pakiranja izdelkov Eucerin. Akcija bo poteka od 13. 5. do 20. 5. 2024